Nederlands | English | Deutsch

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Is een ronde tafel beter voor kleine ruimtes?

3 min read

Een ronde tafel neemt minder ruimte in beslag Hij is compact, heeft geen hoeken en past daarom beter in een kleine woonkamer. Je kunt daarnaast spelen met verschillende zitmogelijkheden. Zet (verschillende) stoelen rondom of schuif een eetkamerbankje bij om ruimte te besparen en juist zitruimte te creëren.

Wat neemt minder ruimte in ronde of rechte tafel?

De ronde vorm neemt namelijk minder plaats in beslag dan een rechthoekige eettafel. Hierdoor kun je de ruimte zo goed mogelijk benutten. Ook kun je makkelijk rondom een ronde tafel bewegen en is hij ideaal voor je peuters en kleuters, omdat zij zich niet kunnen stoten aan de hoeken van het tafelblad.

Waarom geen ronde eettafel?

Nadelen ronde eettafel

De poten van een ronde eettafel nemen veel ruimte in beslag waardoor je moet opletten welke stoelen je moet aanschaffen. Een ronde eettafel is ook compacter waardoor je weer minder kwijt kan op de tafel zelf.

Wat is het voordeel van een ronde eettafel?

Een ronde tafel is ideaal voor de kleinere ruimtes. Ten eerste neemt een ronde tafel minder ruimte in beslag en kan je je gemakkelijk om de tafel heen bewegen. Daarnaast kan je gemakkelijk extra stoelen bijschuiven, zo kan je op een kleiner oppervlakte meer zitplekken creëren.

Welke tafel in smalle ruimte?

Als je een smalle ruimte hebt, is het handig om een rechthoekige tafel te kiezen. Een rechthoekige eettafel kan je namelijk tegen de muur aan zetten en blijft er genoeg ruimte voor iedereen aan de lange zijde van de tafel over. Als je wat gezelliger wilt zitten, kies dan een ovale of ronde tafel.

Hoe weet je of een ronde tafel past?

Zo kies je de juiste grootte van een ronde tafel

  • 90 cm = 2 personen.
  • 100 cm = 3 personen.
  • 110 cm = 4 personen.
  • 120 cm = 4/5 personen.
  • 130 cm = 5 personen.
  • 140 cm = 5/6 personen.
  • 150 cm = 6 personen.

Hoeveel ruimte nodig voor ronde tafel?

Het is belangrijk dat de ronde eettafel zo geplaatst is dat eromheen aan alle kanten stoelen kunnen staan en er comfortabel aangeschoven en opgestaan kan worden. Een vuistregel die bij eettafels vaak wordt gebruikt is 70 cm ruimte in de breedte per persoon om comfortabel te kunnen zitten.

Waarom een ovale tafel?

Voordelen van een ovale tafel: – Je hebt meer contact met elkaar, omdat je rond de tafel zit. – Kunt spelen met de hoeveelheid stoelen. – Geen scherpe hoeken en dus veilig(er) met kinderen!

Welke stoelen passen bij een ovale tafel?

Ovale tafel

Lengte Aantal eetkamerstoelen
200 cm 5
220 cm 6
240 cm 8
280 cm 9

Hoe groot is 6 persoons tafel?

Ben je dus met zes personen, dan kun je een tafel van 160 of van 180 cm aanschaffen. Uiteraard kun je ook een tafel van 2 meter kopen en daar zes stoelen aan plaatsen.

Hoeveel ruimte achter stoel eettafel?

Standaard wordt ervan uitgegaan dat je ongeveer 120 centimeter nodig hebt rondom je eettafel. Dan heb je voldoende ruimte om je stoel goed naar achteren te schuiven als je op wilt staan. Maar ook voldoende ruimte om nog achter de stoelen langs te lopen als er al iemand zit.

Hoe breed is een standaard tafel?

Een ideale eettafel heeft een hoogte van 74 tot 75 centimeter. De breedte is afhankelijk van het aantal personen aan tafel. Ben je bijvoorbeeld met z’n tweeën, dan is 70 centimeter voldoende. Maar ben je met acht personen, dan heb je een breedte van minstens 250 centimeter nodig.