Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe vervang je een kapotte voornaaf van een oud stalen wiel van een oude stalen fiets?

5 min read

Gevraagd door: Evelyn Rossi

Hoe vervang ik mijn fietsnaaf?

Citaat uit de video: Goed, dus het eerste wat we gaan doen is de spies verwijderen door de moer los te draaien, de veer te verwijderen en weer in elkaar te zetten zodat we geen onderdelen verliezen.

Hoe verwijder je een voorwielas van een fiets?

Citaat uit de video: Hou je stuur vast. En draai je inbussleutel tegen de klok in of naar links. Helemaal tot hij niet verder kan. En die kun je er gewoon uittrekken.

Wat is een wielnaaf op een fiets?

De naaf is het centrale deel van de wielen van je fiets (voor en achter), dat via de spaken verbonden is met de velg en waar de as doorheen is gemonteerd, zodat het wiel vrij kan draaien op twee sets lagers.

Waarom wiebelt mijn voorwiel?

“Shimmy” wordt veroorzaakt door de gyroscopische kracht van het voorwiel, waarvan de helling ongeveer haaks staat op de stuuras, waardoor het wiel naar links stuurt wanneer het naar links helt. Deze stuuractie verdraait de boven- en onderbuis, waardoor energie wordt opgeslagen die zowel de slag beperkt als een terugzwaai veroorzaakt.

Wat zijn de verschillende soorten fietsnaven?

Er zijn vier soorten naven beschikbaar: de spoornaaf, de flip flop naaf, de vrijloopnaaf of de cassette naaf.

Hoe vervang je een vrijloopnaaf?

Citaat uit de video: Maar dit past er precies in en dan kan ik dit gebruiken om de freehub body te verwijderen door het tegen de klok in te draaien en dan gewoon los te draaien. Het.

Hoe weet ik welke maat as ik nodig heb voor mijn fiets?

Meet de rechte lengte van uw as. Reken de askop of conische afstandhouder, indien aanwezig, niet mee. Aslengte is niet hetzelfde als naaflengte. Een fiets met een standaard 12×142 naaf zal een aanzienlijk langere as hebben, omdat deze aan beide zijden van de 142mm brede naaf door het frame moet.

Zijn fietsassen universeel?

Er is geen universele draadmaat, wat betekent dat je de verschillende fietsasdraadmaten moet kennen als je een nieuw wiel op je fiets wilt monteren.

Wat is een naafkegelsleutel?

Een conussleutel of kegelsleutel is een gereedschap dat wordt gebruikt bij de montage en het onderhoud van fietsen om de conussen van cup- en conuslagers af te stellen. Kegelsleutels zijn dunner en lichter dan de meeste andere steeksleutels waarmee aan fietsen wordt gewerkt.

Zijn alle fietsnaven even groot?

Naven moeten worden afgestemd op de voor- of achterkant van uw fiets; ze hebben elk een andere maat.

Hoe weet ik welke maat mijn naaf heeft?

Meet over het midden van de wielnaaf om de diameter te bepalen. Het boutpatroon van de wielnaaf is het aantal bouten op de naaf en de diameter van de cirkel waarin ze zijn gerangschikt.

Waarom zijn fietsnaven zo duur?

Kenmerken van duurdere naven zijn afgedichte cartridge-lagers, onderhoudsgemak, lichtere materialen, betere bewerkingstoleranties en een innovatief ontwerp. Betrouwbaarheid en duurzaamheid zijn niet noodzakelijkerwijs afhankelijk van de prijs, en voor zware toerbelastingen wordt vaak een stalen as aanbevolen.

Hoe weet ik welk type naaf ik heb?

Citaat uit de video: Het eerste stuk waar je naar wilt kijken is het hoofdgedeelte van de naaf. Soms ook bekend als het omhulsel van de naaf. En je zult zien dat het deze twee ribbels heeft, dit zijn de flenzen.

Maken fietsnaven een verschil?

Meer pallen + meer aangrijpingspunten = meer lawaai
Een groter aantal pallen in combinatie met meer aangrijpingspunten resulteert in meer beweging en dus meer geluid. En omdat meer pallen en aangrijpingspunten gelijk staan aan meer trapefficiëntie, hebben duurdere naven er meer en klinken ze dus luider.

Wat zijn oude hubs?

Citaat uit de video: Похожие запросы

Hoe weet ik of mijn gratis naaf moet worden vervangen?

Controleer de naaf op slijtage om te zien of hij moet worden vervangen of alleen schoongemaakt en opnieuw gesmeerd. Om dit te doen, pakt u het splinterhuis stevig vast en geeft u het een draaibeweging. Als hij meer dan een paar millimeter heen en weer beweegt, moet u hem vervangen. Anders is een goede schoonmaakbeurt met olie voldoende.

Wanneer moet een fietsnaaf worden onderhouden?

Aanbevolen onderhoud voor versnellingsnaven: reinig regelmatig de buitenkant waar de as de naaf ingaat om gruis van deze ingangen weg te houden. Reviseer de naaf elke 1500 mijl of zo om de vetten en oliën binnenin vers te houden.

Wat is het verschil tussen een freewheel en een freehub?

De term “vrijloop” verwijst naar de hele tandwielgroep met het vrijloopmechanisme erin. De vrijloop wordt op een set schroefdraad aan de rechterkant van de naaf van het wiel geschroefd. Bij een vrijloopsysteem is het vastzetmechanisme een onderdeel van de naaf van het wiel.

Hoe demonteer je een achterwielnaaf?

Citaat uit de video: De freehub body trekt uit de naaf. Die een blijvende stevige ruk wordt vastgehouden door alleen een o-ring en twee lagers. Dus dat kan verwijderd worden met. Hand.

Hoe haal je een voorwielnaaf uit elkaar?

Citaat uit de video: Houd de as vast met je tegengestelde hand die het schroefdraad losmaakt. Zodra het volledig verwijderd is. De as zal uit de andere kant van de naaf glijden.

Smeert u de wielnaven in?

Naafassemblages kunnen worden geolied of gesmeerd, en net als bij motoren en transmissies hebben het smeermiddel en de smeringspraktijken een aanzienlijke invloed op de levensduur en de werking ervan. Hoe beter u deze onderdelen verzorgt, hoe langer ze meegaan.