mei 16, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe ver moet je van een dartbord staan?

4 min read

De dartbord afstand De afstand darten van het bord tot aan de oche is 2,37 meter (237 centimeter). De afstand tot aan de voorkant van je voet moet dus 237 centimeter betreffen.

Waarom afstand dartbord?

Hierbij gaat het om de horizontale afstand van de oche tot het bord. Als tip willen we hier meegeven om niet vanaf de muur te meten, aangezien je dan vaak een paar centimeter te dichtbij staat. Het dartbord dit immers op de muur gemonteerd en niet in de muur.

Hoe lang is een Dartbaan?

Voor een officiële baan voor het gooien van dartwedstrijden is een minimale ruimte nodig met een lengte van 4 meter, breedte van 3 meter en een hoogte van 3 meter. Daarnaast dient er ook een darts oche, ook wel ‘okkie’ aanwezig te zijn. Dit is de werplijn die de gooiafstand van het darten aangeeft.

Wat doe je achter een dartbord?

Om ongestoord te kunnen darten is het noodzakelijk om de muur rondom uw dartbord te beschermen bij darten. In onze online dartwinkel adviseren wij een dartbord surround ring als muurbescherming. Dit is vaak de beste oplossing. Sommige darters beschermen hun muur rondom het dartbord met een houten achterwand.

Hoe dartbord ophangen in kast?

Je dartbord ophangen in 5 minuten? Dat kan

 1. Stap 1 – Meet de afstand. …
 2. Stap 2 – Hang het ophangsysteem aan je muur.
 3. Stap 3 – Plaats het onderdeel achter op je bord.
 4. Stap 4 – Plaats de zwarte doppen iets van de rand af met hulp van de spijkers.
 5. Stap 5 – Je kan nu je dartbord ophangen aan de houder op je muur.

Hoeveel cm moet de bullseye boven de grond hangen?

Voor een wedstrijdbaan is een minimale ruimte nodig met een lengte van 4 meter, een breedte van 3 meter en een hoogte van 3 meter. Thuis kan er ook met een kleinere ruimte worden volstaan. Het dartbord moet zo worden opgehangen dat het midden van het bord (de bullseye) 1,73 meter boven de vloer hangt.

Hoe kan je het beste een dartpijl gooien?

De Basis grip: Plaats de dartpijl in je open hand, vind de balans en het midden van het zwaartepunt. Breng de pijl met je duim naar de vingertoppen. Plaats je duim achter het zwaartepunt, hou de pijl vast met zoveel vingers als je zelf wilt en breng je arm naar de richtingspositie.

Hoe richt je met darten?

Gooien

 1. Houd de pijl tussen duim en twee of drie vingers.
 2. Hou de pijl recht voor jou uit. …
 3. De pijl staat ten alle tijde loodrecht tegenover de grond.
 4. Wanneer je gooit, breng de dart tot aan je hoofd, net naast je ogen (hoogte afhankelijk van de bed waar je naar gooit).
 5. Gooi in één beweging en aan dezelfde snelheid.

Welke verlichting voor dartbord?

Dartbord verlichting: 6x de beste verlichting voor darts

 1. Target Corona Vision. Corona haal je niet zo graag in huis, tenzij het dit Corona Vision-verlichtingssysteem betreft. …
 2. Winmau Plasma. …
 3. One80 Illumina darts verlichting. …
 4. Surround met verlichting. …
 5. Verlichting op dartbord kast (cabinet) …
 6. Goedkope dartbord verlichting.

Hoe speel je darts?

Darts wordt gespeeld tussen 2 spelers of partijen, iedere speler heeft 3 darts. De meest voorkomende spelvorm is 501, waarbij beide spelers/teams 501 punten krijgen die moeten worden weggespeeld. Bij iedere beurt mag een speler 3 pijlen gooien waarbij het getal op het bord aangeeft wat de score is.

Hoe dartbord ophangen zonder boren?

Dartbord ophangen zonder te boren in de muur. Wil je liever geen gaten in de muur, dan kan je je dartbord het beste ophangen via een dartstandaard. Deze zijn al verkrijgbaar vanaf +/- €50,- in diverse dartwebshops.

Hoe demp je het geluid van een dartbord?

Hang je dartbord op in een dartbordkast. Het dartbord staat dan iets verder af van de muur, waardoor je het contactgeluid vermindert. Plaats een paneel van kurk achter het dartbord. Het materiaal ziet er niet alleen decoratief uit, maar dempt ook het geluid.

Kan je dartbord buiten hangen?

Om te zorgen dat de sisalvezels sterk en veerkrachtig blijven, is het belangrijk om het dartbord op te hangen op een droge plek. Een kelder of garage met een vochtig klimaat is dus geen goed idee. Ook sterk wisselende temperaturen hebben een slechte invloed, dus hang een dartbord niet buiten op.

Kan een dartbord tegen regen?

Het dartbord buiten ophangen onder een overkapping of beschermingsplaat lijkt een oplossing, maar is het niet. Wanneer het buiten vochtig is, nemen de vezels het vocht namelijk op. Op die manier komt er alsnog vocht in het dartbord, waardoor deze zal verschimmelen.

Kan een dartbord uitdrogen?

Als het dartbord blootgesteld wordt aan wisselende temperaturen of een vochtig klimaat, dan zullen de vezels van het dartbord uitzetten en kapot gaan. Hierdoor ontstaan bobbels en oneffenheden en zal het bord uitdrogen en hard worden. Als het dartbord hard of droog is geworden, maak het dan vooral niet nat.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl