Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe repareer je een bootromp?

4 min read

Hoe gelcoat herstellen?

Het repareren van ondiepe krassen in de gelcoat is een vrij simpele reparatie. Je kunt de krassen er gewoon uit schuren en het oppervlak vervolgens polijsten om de kras weg te werken. Hierna kun je de resterende schuurkrasjes polijsten met polijstpasta grof en fijn.

Hoe repareer je polyester?

Bij een polyester reparatie worden alle beschadigde vezels weggehaald, en het laminaat weer volledig terug opgebouwd door met polyesterhars en glasvezelmat te lamineren. Vervolgens wordt de reparatie afgewerkt.

Hoe polyester boot opknappen?

Het stappenplan voor het opknappen van de polyester boot

 1. Boot uit het water en laten drogen.
 2. Grondig schoonmaken met reinigingsmiddel en een schuurspons.
 3. Hele boot schuren met korrel 80-120.
 4. Alles ontvetten (water en ammoniak of St. …
 5. Haarscheurtjes, gaatjes en beschadigingen plamuren met epoxyplamuur.

Hoe lang hard polyester uit?

Hoeveel polyester verharder heb je nodig voor polyester giethars?

MEKP Potlife Uitgehard
1% 25 min 10 uur
1,5% 22 min 3 uur
2% 20 min 2,5 uur
0,4% 40 min 2 uur

Wat is het verschil tussen gelcoat en topcoat?

Het verschil tussen een gelcoat en een topcoat

Gelcoat gebruik je voor verwerking in een mal (als eerste laag). Deze droogt plakkerig op. Hierdoor zal bijvoorbeeld glasweefsel beter blijven plakken. Een topcoat bevat een extra ingrediënt waardoor deze coat wel plakvrij opdroogt.

Hoe dik is gelcoat?

De dikte van de laklaag op een stalen ondergrond is gemiddeld ongeveer 0,2 mm dik waarbij een gelcoat laag op polyester gemiddeld 0,4 tot 0,7 mm dik is. Deze cijfers zijn niet 1 op 1 te vergelijken vanwege de hardheid van de ondergronden, maar geeft wel weer dat 0,4 tot 0,7 mm gelcoat een aardige beschermlaag vormt.

Wat is Lamineerhars?

Lamineerhars is een polyester- of epoxyhars die gebruikt wordt voor het maken van (glas)vezelversterkte constructies. Hiertoe wordt glasvezel of andere versterkingsvezel (bijv. aramide of carbon) middels hand lay-up of met de spuitmethode tezamen met de lamineerhars verwerkt tot GVK (glasvezel versterkte kunststof).

Hoe polyester lijmen?

De epoxylijm heeft een zeer goede hechting en vertoont vrijwel geen krimp. Door de dikte kan de lijm aangebracht worden zonder dat deze uitzakt. De twee componenten lijm kan gebruikt worden op staal, aluminium, steen, beton, hout, polyester en epoxy. Epoxy Tix is bestand tegen water en vele andere chemische stoffen.

Hoe maak je een mal van polyester?

Zo maak je polyester mallen!

 1. Stap 1: Maak een model (plug) voor de polyester mallen.
 2. Stap 2: Aanbrengen van lossingswas.
 3. Stap 3: Aanbrengen van mallengelcoat.
 4. Stap 4: Lamineren van de skincoat.
 5. Stap 5: Lamineren van de mallenhars.
 6. Stap 6: Maken van versterkingen en steunen.

Hoe lang polyester drogen?

Deze hardt vanzelf uit onder invloed van de luchtvochtigheid. Na een droogtijd van 30 minuten tot 1 uur kan de (polyester) bekleding worden aangebracht. Bij een minder goede ondergrond (vb. korrelig) kan men de G4 de dag ervoor aanbrengen zodat deze goed kan uitharden en men deze de volgende dag niet kapot loopt.

Hoelang moet polyester drogen?

Na ca. 1 tot 2 uur is de primer droog en kan met polyester worden bekleed. De polyester dient binnen 12 uur na aanbrengen van de primer aangebracht te zijn. Breng dus enkel primer aan indien je dezelfde dag nog verder gaat met de polyester.

Hoeveel verharder bij polyester?

Mengen van Polyesterhars, Topcoat en Gelcoat

Polyesterhars Verharder Aantal druppels
100 gram 2 gram 50
250 gram 5 gram 125
500 gram 10 gram 250
1000 gram 20 gram 500

Hoeveel verharder bij plamuur?

Welke mengverhouding plamuur verharder aanhouden? 2K Polyester Plamuur wordt altijd in een verhouding van 2 tot 3% verharder. Om dit precies af te kunnen meten kan je een weegschaal gebruiken om de verhouding af te wegen. Het is belangrijk om de juiste mengverhouding aan te houden.

Hoe lang moet je epoxy roeren?

Universele epoxy heeft een relatief korte verwerkingstijd van ca. 45 minuten. Het uitharden zal gebeuren, afhankelijk van de laagdikte na enkele uren. Deze epoxy ontwikkelt relatief veel warmte en kan bij het mengen van grote volumes tot wel 80 graden heet worden en zelfs gaan roken.

Hoe maak je Resin sieraden?

Epoxy giethars verwerken

De epoxy giethars bestaat uit twee delen, namelijk epoxyhars en verharder. Voordat je kunt beginnen met het maken van hangers, armbanden of andere sieraden, moet je de twee delen mengen. De mengverhouding is 100:60, oftewel 100 gram hars en 60 gram verharder.

Hoe maak je resin?

Om te starten met Resin Art heb je enkele basisproducten nodig; epoxy, pigmenten en hulpmaterialen (mengspatels, handschoenen, mengbekers, etc.). Verder kun je het zo gek maken als je zelf wil. Er zijn namelijk tal van verschillende kleuren, mallen en type pigmenten.

Hoe resin Art maken?

Epoxy kunst maken

Je kunt epoxy ook gebruiken om een epoxy schilderij mee te maken. Meng je epoxyhars in verschillende bekertjes met de kleuren die je wilt gebruiken. Je kunt de epoxyhars vervolgens op een leeg canvas gieten en het canvas heen en weer bewegen.