Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe maak je een melkkan vliegenval?

4 min read

Welke vloeistof trekt vliegen aan?

Vliegen worden aangetrokken door de geur van de appelazijn. Het afwasmiddel zorgt er voor dat de oppervlaktespanning van de azijn wordt verstoord, waardoor de vliegen verdrinken als ze proberen op het oppervlak te landen.Nu hang je de val op in de buurt op van waar de vliegenplaag het ergst is.

Hoe lok je bromvliegen?

Maak een mengsel van azijn, zeep en water en doe dit in een bakje. De vliegen worden aangetrokken door de zoete geur van de zeep en komen eropaf. Vervolgens vallen de vliegen in het mengsel en komen niet meer uit de val.

Hoe houd je vliegen buitenshuis?

De allerbeste manier om vliegen buiten je huis te houden, is door je ramen en deuren dicht te houden. Maar op een mooie zomerdag wil je natuurlijk wel lekkere frisse lucht naar binnen laten en zorgeloos van binnen naar buiten kunnen lopen. Dan zijn horren voor je ramen en vliegengordijnen voor je buitendeuren ideaal.

Welke planten trekken vliegen aan?

Vliegenplaag op de hortensia

Maar er kan ook iets anders aan de hand zijn: er ligt in de buurt van de hortensia’s iets dat vliegen aantrekt. Bijvoorbeeld een dode vogel of muis. Die trekken wel vliegen aan. Sterker nog: vliegen leggen hun eitjes in dode beestjes.

Welke geur lokt vliegen?

Geur is één van de belangrijkste redenen waar vliegen op af komen. Dit kunnen uitwerpselen zijn, maar ook de geur van een rottend kadaver of rottend voedsel zoals fruit. De geurbron kan soms erg klein zijn. Een rottend kadaver van een muis of een druif die zijn beste tijd heeft gehad kan al vliegen aantrekken.

Waarom helpt zakje water tegen vliegen?

Dat zakje met water vangt het licht en reflecteert dat op een bepaalde manier waardoor de vliegen gedesoriënteerd raken. Ze maken meteen rechtsomkeer”.

Waar komen vliegen het meest op af?

Vliegen komen namelijk op af op warmte, droogte en vooral geur. Denk daarbij aan uitwerpselen van mens en dier, rottende kadavers of rottend voedsel.

Waar komen toch al die vliegen vandaan?

Ze komen voornamelijk af op warmte, licht, droogte en de geur van (bedorven) voedsel of kadavers (muizen, ratten etc.). Maar ze kunnen ook per ongeluk je huis binnen vliegen als je een raam of deur open laat staan. Vliegen hebben geen klassieke nesten zoals andere ongedierte.

Waarom komen bromvliegen naar binnen?

Ze zoeken constant huizen op om door deuren en ramen naar binnen te gaan voor eten, schuil- en broedplaatsen. Vliegen houden van warmte en licht, dus dat maakt huizen dan ook een aantrekkelijke verblijfplaats. Daarnaast hebben afvalcontainers een hoge aantrekkingskracht op deze vervelende insecten.

Welke planten trekken geen insecten aan?

Met deze 7 planten houd je vervelende insecten ver weg

 1. Lavendel. Wij vinden het misschien een mooie plant die ook nog een lekker ruikt. …
 2. Rozemarijn. Je kunt een rozemarijnplant in je tuin zetten zodat vervelende insecten uit de buurt blijven. …
 3. Chrysant. …
 4. Limoengras. …
 5. Goudsbloem. …
 6. Basilicum. …
 7. Knoflook.

Welke plant trekt geen bijen aan?

Populaire planten zoals petunia’s, hortensia’s, begonia’s, de meeste rozen en pelargoniums trekken nauwelijks vlinders, hommels of bijen aan. Ook siergrassen en varens behoren niet tot de bloemplanten en zullen dus ook geen bijen lokken.

Welke planten vinden bijen fijn?

Help de wilde bijen en plant de volgende planten:

 • Taraxacum congl. (Paardenbloem)
 • Jasione montana (Zandblauwtje)
 • Lotus corniculatus (Gewone Rolklaver)
 • Trifolium repens (Witte Klaver)
 • Calluna vulgaris (Struikheide)
 • Prunus spinosa (Sleedoorn)
 • Rubus fruticosus (Gewone Braam)

Welke planten trekken bijen en vlinders aan?

De vlinderplanten top tien:

 • Herfstaster (Aster novi-belgii)
 • Vlinderstruik (Buddleja davidii)
 • Rode zonnehoed (Echinacea purpurea)
 • Koninginnekruid (Eupatorium maculatum)
 • Damastbloem (Hesperis matronalis)
 • Lavendel (Lavandula angustifolia)
 • Marjolein (Origanum laevigatum)
 • Vlambloem (Phlox Paniculata-groep)

Welke struik is geliefd bij imkers?

De spork (Rhamnus frangula) is dé ideale bijenstruik : bloeit van mei tot september. En is daarmee meteen de langstbloeiende struik van West-Europa. Bijen zijn verzot op de vele kleine bloemetjes. Ze halen er zowel stuifmeel als nectar op.

Wat is een Drachtboom?

Drachtbomen. Natuurlijk zijn alleen boomsoorten die dracht produceren, het voedsel voor bijen in de vorm van stuifmeel en nectar, interessant voor bijen. Deze bomen worden drachtbomen genoemd. Een paar zeer goede soorten, in bloeivolgorde, zijn wilg, esdoorn, paardenkastanje, acacia en linde.

Welke bomen zijn inheems?

Lijst van inheemse bomen en struiken in de Lage Landen

Nederlandse naam Botanische naam Boom of struik
Wilde lijsterbes Sorbus aucuparia boom
Wintereik Quercus petraea boom
Winterlinde of kleinbladige linde Tilia cordata boom
Witte els Alnus incana boom