mei 20, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe maak je een lepel vast aan een vislijn?

4 min read

Hoe te vissen met een lepel?

Ze zijn niet meer zo populair als dat ze ooit waren maar vangen nog steeds prima! Een lepel laat je ‘dwarrelen’. Je werpt in en laat de lepel een stukje afzinken, Door de vorm van het blad zal de lepel al waggelend naar beneden dwarrelen. Terwijl hij dat doet, weerkaatst hij het licht aan alle kanten.

Hoe lepelen?

Dwarreltechniek kunstaas lepel

Je vist de lepel binnen en plotseling stop je daarmee. Door de vorm van de kunstaas lepel zal deze niet als een baksteen zinken maar als het ware naar beneden dwarrelen. Omdat lepels vaak gouden en zilveren kleuren hebben geeft dit onderwater fraaie schitteringen.

Hoe bevestig je een blinker?

Vis je op kleine baars of forel in rustig water, dan is een vaantje het beste hulpmiddel. Plaats het vaantje een kleine tien centimeter voor de spinner. Dus u knoopt de vaan aan de lijn, dan de wartel, daarna 10cm lijn en dan de spinner.

Hoe maak je een Shad vast?

Jigkop stap voor stap monteren

 1. Meet waar de haaksteel uit de shad moet komen en onthoud dit punt.
 2. Markeer de plek waar de haaksteel uit de shad moet komen.
 3. Prik de haakpunt dwars in de shad, zo rijg je hem er het makkelijkst op.
 4. Rijg de shad over de haaksteel, zorg er voor dat de punt door het midden van de shad loopt.

Welke vissen vang je met een blinker?

Een gouwe ouwe: de spinner, ook wel blinker genaamd. Het spinnerblad draait om de as en werkt vooral voor snoek en baars erg goed. Een absolute topper in ondiep water. Met plastic kunstaas, zoals deze shad in ‘firetigerkleur’, kun je zowel baars, snoek als snoekbaars vangen.

Hoe moet je vissen met kunstaas?

Geef je kunstaas wat snelle slagen en het spurt naar je toe. Of stop ineens met binnenvissen. Zeker bij drijvende pluggen zorgt dat vaak voor mooie aanbeten. Naast de snelheid van binnenvissen is het zeker ook aan te raden om bij het kunstaas vissen regelmatig van kunstaas te wisselen.

Welke Ondex Spinner?

Mepps Lusox: deze fraaie spinner met rode pluim heeft zich net als de Ondex spinner keer op keer bewezen. Mag eigenlijk niet in je uitrusting ontbreken. Mepps Aglia: deze spinner wordt wereldwijd het meest gebruikt. Zeker in water dat wat dieper of waar er sprake is van stroming staat de Mepps Aglia zijn mannetje.

Hoe vis je een Spinnerbait?

Het vissen met spinnerbaits vraagt om een langere hengel met genoeg power om een aasje van 60 á 70 gram weg te zetten. Daarbij moet het ook een hengel zijn die de enkele haak goed kan zetten in de snoekenbek. We hebben te maken met planten, dus ook hiervoor moeten we de hengel niet te licht kiezen.

Welke Shads voor baars?

Shads en andere softbaits: kleine shads van een centimeter of 5 tot 7 zijn prima als baars kunstaas. Vooral shads met opvallende kleuren worden met succes bij het baars vissen gebruikt. Maar ook andere softbaits, zoals imitaties van wormen en kreeftjes, kan je uitstekend als baars kunstaas gebruiken.

Hoe Loodkop op Shad?

 1. Shads lijken steeds populairder te worden. …
 2. Stap 1: Houd de loodkop naast de shad om te bepalen waar de haak het aas moet verlaten.
 3. Stap 2: Prik met de punt van je haak precies op de plek waar deze de shad verlaat.
 4. Welke maat Loodkop voor Shad?

  Daarom pas je je loodkop altijd aan op de maat van de shad en kies je eerst je shad en daarna pas de loodkop. In principe kun je als maatstaaf aanhouden dat de haak ongeveer een derde van de lengte van de shad lang mag zijn.

  Hoe moet je vissen met Shads?

  Shads gebruik je altijd in combinatie met een loodje. Het aas moet immers naar de bodem van het viswater zinken. Door het loodje kun je de shad bovendien gemakkelijk ver inwerpen. Meestal worden voor het vissen met shads jigheads gebruikt: vishaken waar het loodje al aan vastzit.

  Wat is een Jigkop?

  Een jigkop is een haak waar een loodkop aan zit. Je zet het gummi visje op de jigkop en klaar ben je. Door de jigkop kan je de shad niet alleen ver ingooien maar zinkt hij ook af naar de bodem. Dit betekent dat je over de bodem vist.

  Wat vang je met Shads?

  Baars vangen beste aas

  Baars is een echte roofvis. Je zal hem dan ook met natuurlijk aas of imitaties van natuurlijk aas moeten bevissen. Baars vangen kan met levend aas zoals wormen en maden. Maar je kan ook prima baars vangen door met kunstaas te vissen.

  Wat zijn de beste Shads?

  Shads van een centimeter of 10 zijn het meest geliefd. Goede shads voor snoekbaars worden onder andere geleverd door merken zoals Fox Rage Jackson met hun Fox Rage Zander Pro shad en hun Fox Rage Slick Shad, Jackson met de Jackson Zanderbait, Spro, en Savage Gear.

  Wat is het beste kunstaas voor snoekbaars?

  Naast shads komen pluggen en spinners als mogelijk kunstaas voor snoekbaars uit het onderzoek naar voren. Pluggen worden nogal eens achter de boot gesleept bij het snoekbaars vissen. De wat slankere en dieplopende modellen doen het dan het beste.

  Wat zijn de beste Shads voor snoek?

  Shads: shads van een centimeter of 12.5 a 15 zijn bewezen snoek verleiders. Felle kleuren of baars patronen zorgen elk jaar voor erg goede vangsten. De Strike Pro Pig Shad, Fox Rage Pro Shad, en de Savage Gear soft 4play hebben wat dat betreft een erg goede naam onder snoekvissers.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl