mei 18, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat is het beste product om een zwembad opnieuw te bekleden?

3 min read

Wat is Zwembadliner?

DE LINER IS EEN ZAK PVC DIE GEHEEL WATERDICHT IS EN OP MAAT GEMAAKT IS IN DE VORM VAN HET ZWEMBAD. DE LINER WORDT AAN DE RAND VAN DE KUIP BEVESTIGD EN KAN OP IEDER WILLEKEURIG MOMENT WORDEN GEPLAATST EN VERWIJDERD ZONDER DAT ER BIKWERK AAN TE PAS KOMT OF DAT DE BOORDSTEEN VAN HET ZWEMBAD VERWIJDERD MOET WORDEN.

Hoe zwembad afwerken?

Een andere traditionele manier van afwerken is een PVC liner. Deze PVC liner kan geplaatst worden als industriëel voorgelaste vorm (0,75mm) of kan ter plaatse gelast worden 1.5mm. Belangrijk bij het plaatsen van een PVC liner in een zwembad uit beton is een uitermate gladde afwerking van de muren en de vloeren.

Wat kost zwembadfolie?

DOWNLOADS

zwembad.eu ref: ZILE0006 ZILE0035
Merk Alkorplan zwembadfolie Alkorplan zwembadfolie
Garantie (Carry-in) 2 jaar 2 jaar
Prijs €1.812,00 €2.263,00
Breedte (m) 1.65 2.05

Hoe lang gaat zwembad liner mee?

Met een PVC-liner: PVC-liners hebben een levensduur van 8-12 jaar voor er vervanging nodig is. Er kunnen plooien ontstaan doorheen de levenstermijn (door krimpen en uitzetten als gevolg van temperatuursveranderingen). Ook de kleur vervaagt onder invloed van Uv-stralen.

Wat is een jacuzzi liner?

Een spa liner is een kant-en-klare (meestal op maat gemaakte) zak die je zelf in de jacuzzi kunt hangen. Een liner gaat gemiddeld zo’n 10 tot 15 jaar mee. Maar met de juiste zorg en aandacht verleng je de levensduur aanzienlijk.

Wat is de liner?

Een liner is een hoes die voor het grootste deel bestaat uit siliconen, poly-urethaan of gel. De liner functioneert als tussenlaag tussen de huid en de binnenwand van de koker. De hoes wordt over de stomp afgerold en de liner zorgt voor een verbinding tussen de stomp en de prothese.

Hoe dik moet Liner zijn?

De folie wordt opgehangen met een zogenaamd Hung profiel. Een gewapende zwembadfolie wordt op een rol geleverd en is dikker. Minimaal 1.5 mm dik en voorzien van een polyester net tussen twee lagen PVC folie. Hierdoor kan de folie niet zo makkelijk uitrekken bij een hogere temperatuur en is de pasvorm beter.

Hoe dik moet een liner zijn?

Dikte zwembadliner :

Liners zijn beschikbaar in diverse diktes van 0.4mm voor opbouwzwembaden tot 1.5mm voor bouwkundige zwembaden. Hoe meer materie , hoe langer de levensduur.

Welke kleur Zwembadliner?

Liner van het zwembad: water in die kleur die u wil

Kleur zwembadliner Kleur / effecten
Azur liner Helder en licht blauwachtig voor een duidelijk zichtbare achtergrond en intense reflecties.
Grijze liner Een design en eigentijdse kleur die voor discretie en elegantie zorgt.

Welke kleur tegels in zwembad?

Beige of zandkleuren creëren een “lagune-effect” met water met turquoise reflecties. Grijs zorgt voor een modernere en discrete touch, met water in blauwe tinten. En voor een mooi spiegeleffect kan je kiezen voor donkere tinten zoals antracietgrijs of zelfs zwart.

Welke liner voor zwembad?

Beige of zandkleurige zwembadliner

Kies je voor een beige of zandkleurige liner? Dan zorgt dit ervoor dat je zwembadwater een prachtige turquoise kleur krijgt. Er wordt vaak voor een beige of zandkleurige liner gekozen als het zwembad over een ingebouwde trap beschikt.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl