Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe komt het dat mijn fiets zo’n korte zadelpen heeft?

5 min read

Gevraagd door: Randy Spunky

Kan ik een langere zadelpen op mijn fiets krijgen?

Vrijwel het enige wat je kunt doen is een langere stuurpen plaatsen, eventueel verhogen en verlagen, een breder stuur gebruiken en de zadelhoek+positie wat verder naar achteren aanpassen (wat misschien gemakkelijker is met een andere zadelpen). Het belangrijkste wat je moet doen is de effectieve bovenbuis goed krijgen.

Hoe verleng ik mijn zadelpen?

Een zadelpen kan relatief gemakkelijk worden ingekort, maar een te korte zadelpen kan natuurlijk niet worden verlengd. Zadelpen, met daarop een bevestigingsklem voor het zadel. De zadelhoogte wordt aangepast door de zadelpen verder in/uit het frame (zitbuis) te schuiven. De zadelhoogte is afhankelijk van hoe hoog de rijder van de pedalen wil zitten.

Zijn alle fietszadelpennen even groot?

Zadelpen diameters variëren over het algemeen van 22 mm tot 35 mm in stappen van 0,2 mm. De meest gebruikelijke maat is 27,2 mm (1,07 in) voor de meeste fietsen, vooral voor de duurdere modellen. BMX-fietsen gebruiken meestal zadelpennen van 25,4 mm. Bij sommige moderne fietsen met dikkere aluminium of carbon buizen worden grotere diameters gebruikt, zoals 30,9 mm.

Maakt de lengte van de zadelpen uit?

Een andere overweging is de lengte van de zadelpen. Hoewel een langere zadelpen over het algemeen als comfortabeler wordt beschouwd, hangt de hoeveelheid zadelpen die uit het frame “steekt” grotendeels af van je framemaat/geometrie en je eigen afmetingen (binnenbeenlengte enz.).

Hoe vergroot ik mijn fietszadel?


Citaat uit de video: Vervolgens passen we onze binnenbeenlengte toe om de fiets aan te passen. Begin met het losmaken van de zadelpenklem die gewoonlijk wordt vastgehouden door een vijf millimeter zeskantbout of een snelspanner. Hendel.

Hoe kan ik mijn fietszadel hoger maken?

Pas je zadelhoogte aan door de knelbout los te draaien waar de zadelpen in het frame schuift. Draai het zadel om de zadelpen naar wens hoger of lager te zetten en draai de bout weer vast. Stap nu op uw fiets en plaats de bal van uw voet direct bovenop de pedaalas, wanneer de crank onderaan staat.

Mag ik een zadelpen vulplaatje gebruiken?

Wat betreft de veiligheid – zolang de vulplaat minstens even lang is als de minimaal vereiste zadelpeninzet voor het frame, belast je het frame in theorie niet meer dan wanneer je de juiste diameter zadelpen gebruikt. Veel frames vereisen 100 mm of meer, en veel zadelpenvullingen zijn geen 100 mm.

Hoe hoog moet je zadelpen zijn?

Meet van de vloer tot de bovenkant van de rug van het boek. Vermenigvuldig dat getal met 0,883, en trek er 4 mm vanaf. Het resultaat is je juiste fietszadelhoogte, gemeten van het midden van de trapas tot de bovenkant van het zadel, langs de zadelbuis.

Hoe weet ik welke maat zadelpen ik nodig heb?

Om de diameter van je zadelpen te weten te komen, moet je de zadelpen uit het fietsframe halen en op zoek gaan naar de maat, die net onder de regel “Minimum Insert” aan de onderkant is ingeslagen. Het nummer zal bestaan uit drie cijfers (zoals 26,8 of 27,2 of 31,6).

Passen alle zadels op alle zadelpennen?

De rails van een zadel vormen een frame onder het zitgedeelte dat past in de klem bovenaan je zadelpen. De meeste moderne fietsen voldoen aan dezelfde norm, dus elk gerenommeerd zadel past op elke gerenommeerde fiets.

Moet de zadelpen hoger zijn dan het stuur?

Het is belangrijker de contactpunten op de juiste plaats te krijgen. Een algemene vuistregel is dat de bovenkant van het stuur ongeveer even hoog (of hoger) moet zitten als het zadel, tenzij je een sportieve rijder bent die snel wil rijden.

Zijn zadelpennen universeel?

En de maten van de zadelpennen variëren van 25,4 mm tot 30,9 mm. Het is dus belangrijk te weten waar je mee werkt. Om het eenvoudig te houden, verwijzen veel fietszadels met de aanduiding “universeel” of “standaard” naar de meest gangbare maat van 44 mm.

Moet je been volledig gestrekt zijn op een fiets?

Juiste positie: Met uw voet onderaan de pedaalslag moet u een lichte buiging in het been zien, waarbij u ongeveer 80-90 procent van de volledige beenverlenging bereikt. Dit geldt voor racefietsen, mountainbikes en hybride fietsen.

Moet je op een fiets de grond kunnen raken?

De hoogte van uw zadel is belangrijk voor de meest comfortabele positie en een veilige rijstijl. Wanneer u op het zadel zit, moeten beide voeten de grond bereiken en moeten de ballen van uw voeten de grond raken.

Waarom doen mijn dijen pijn bij het fietsen?

Citaat uit de video: Похожие запросы

Wat is de langste zadelpen?

Stijve zadelpennen zijn het meest voorkomende type zadelpen zonder vering of valdemping. De diameter van de zadelpen moet overeenkomen met de diameter van de zitbuis van je frame.

Hoe kies ik de lengte van de zadelpen?

Lengte. Zorg ervoor dat je de juiste lengte zadelpen hebt voor je behoeften. Zadelpennen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes van 280mm tot 400mm, dus meet voor aankoop de hoeveelheid zadelpen die je hebt uitstaan (plus de minimale hoeveelheid die in de zitbuis moet zitten). Meet bij twijfel je oude zadelpen op.

Hoe hoog moet je zadelpen zijn?

Meet van de vloer tot de bovenkant van de rug van het boek. Vermenigvuldig dat getal met 0,883, en trek er 4 mm vanaf. Het resultaat is je juiste fietszadelhoogte, gemeten van het midden van de trapas tot de bovenkant van het zadel, langs de zadelbuis.

Is het de moeite waard om te upgraden naar een carbon zadelpen?

Door een vaste veerconstante zal een zwaardere rijder comfortabeler rijden, terwijl een lichtere rijder meer trillingen en grote klappen zal voelen. Carbon zadelpennen presteren ook veel beter met een meer belichte zadelpen (2x meer flex), wat de betere prestaties ten goede komt aan langere rijders.

Waarom gebruiken fietsers harde zadels?

De echte voordelen van een hard fietszadel
Een stevig zadel helpt de zitbeenderen bij het ondersteunen van het gewicht van de berijder wanneer hij rechtop zit tijdens het fietsen. Dit betekent dat u geen last heeft van de constante hobbels op de weg, terwijl u ook uw rug beschermt.

Moet de zadelpen hoger zijn dan het stuur?

Het is belangrijker dat de contactpunten op de juiste plaats zitten. Een algemene vuistregel is dat de bovenkant van het stuur ongeveer even hoog (of hoger) moet zitten als het zadel, tenzij je een sportieve rijder bent die snel wil rijden.