Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Dropper post werkt niet bij vriestemperaturen

5 min read

Gevraagd door: Randy Spunky

Heeft kou invloed op de druppelaar?

Suggesties? Koud weer zou de prestaties van een gezonde valpen niet echt mogen beïnvloeden. Het is waarschijnlijk een teken dat hij onderhoud nodig heeft, d.w.z. uit elkaar halen, schoonmaken, opnieuw invetten en eventueel het luchtpatroon vervangen (of de leidingen ontluchten als het een hydraulische is).

Waarom werkt mijn druppelpaal niet?

Als je de hendel van je valpen indrukt en er gebeurt niets (de pen blijft omhoog of omlaag staan), dan staat er niet genoeg spanning op de kabel. Je moet dan spanning toevoegen. Draai daartoe de stelschroef van de barrel tegen de klok in. Controleer de valpen door op de hendel te drukken.

Waardoor blijft een druppelstok hangen?

Dit kan gebeuren als je de stuurpen in het frame duwt zonder tegelijkertijd de behuizing mee te schuiven, of als de behuizing in de zitbuis wordt geschoven zonder dat de stuurpen mee omhoog beweegt. Met beweging aan de ene kant en blokkering aan de andere kant, buigt de behuizing en vertraagt of blokkeert de kabel binnenin.

Waarom is mijn druppelpaal sponzig?

Bij sommige droppers kan dit ertoe leiden dat er lucht langs de interne afdichtingen in het hydraulische mechanisme wordt getrokken, waardoor deze zich met de demperolie vermengt. Dit veroorzaakt het problematische ‘sponzige’ stangsyndroom, waarbij de stang bovenin zijn slag beweegt en een onderhoudsbeurt nodig heeft.

Hoe weet ik of mijn zadelpen slecht is?

Om te testen of dit het probleem is, duw je je zadel helemaal naar beneden, maak je je zadelklem helemaal los en bedien je de dropper. Als je zadelpen volledig uitschuift met een losse zadelklem heb je de boosdoener gevonden. Gebruik een gekalibreerde momentsleutel om de klem vast te draaien tot 4-5 Nm en test je druppelaar opnieuw.

Bevriest fietsremvloeistof?

Remvloeistof bevriest bij -40f, dus als het ooit een probleem wordt, denk ik dat je grotere problemen krijgt. Het ergste aan het fietsenrek in de winter is het zout en het bevriezen van het wegvuil op de motor.

Hoe zet je een dropper post onder druk?

Citaat uit de video: En we gebruiken gewoon een. Hoge druk shock pomp die we'll schroefdraad op voorzichtig de fabriek preset is 175 psi het's soort van de sweet spot op deze en dat's wat we zouden aanraden.

Hoeveel PSI zit er in een druppelpaal?

250-300psi
Dit onderhoud moet elke 50-100 uur worden uitgevoerd, afhankelijk van de omstandigheden waarin u rijdt. Controleer altijd uw luchtdruk na het onderhoud. De druk moet 250-300psi zijn bij een volledig uitgeschoven zadelpen.

Hoe onderhoud ik een zadelpen?

Citaat van video: Post Als je post niet meer goed werkt of niet meer omhoog kan moet je misschien de cartridge vervangen. Schroef vervolgens de bovenafdichting los en trek de zadelbuis eraf veeg het ergste vet eraf.

Kun je wd40 gebruiken op de druppelbuis?

SRAM Butter, Slick Honey, Wet Seal, Silicon Shine, enz.) af en toe op de afdichting vegen is altijd goed. Maar denk eraan, geen ontvetters, penetrerende oliën, of echt alle agressieve reinigingsmiddelen (geen WD-40, bijvoorbeeld). En u wilt in principe al het overtollige wegvegen, zodat het vet geen vuil aantrekt of verzamelt.

Hoe repareer je een plakkerige druppelaar?

Citaat uit de video: En zet wat spanning op die binnenkabel. Binnenin. Dus tegen de klok in zou je zadel naar beneden moeten gaan als dat niet werkt dan moet je het helemaal naar rechts draaien.

Zijn alle dropper post kabels hetzelfde?

De meeste dropper posts zijn er in verschillende opties, meestal onderverdeeld in de diameter van de zadelpen en de veerweg van de post. De diameter van de zadelpen is de diameter van de paal die in het frame wordt gestoken, meestal 27,2 mm, 30,9 mm, 31,6 mm of 34,9 mm.

Kan ik vaseline gebruiken op mijn druppelpaal?

Citaat uit de video: Nou. Oké, eerst dat. Je hebt er absoluut goed aan gedaan de afdichting terug te nemen en er wat vet onder te doen, ook al was het persoonlijk.

Hoeveel kost het om een zadelpen te onderhouden?

Stuur/stuurpen/zadelpen diensten

Handlebar/Stem/Seatpost diensten
Dropper post installatie (non-stealth) $10
Stealth dropper post installatie $15
Reverb remote/hose bleed $10
Dropper post revisie $65

Is het OK om een dropper post te klemmen?

Citaat uit de video: Похожие запросы

Waarom werkt mijn dropper niet in Minecraft?

Als de container waar hij op staat vol is, wordt de druppelaar niet geactiveerd. Anders wordt het voorwerp uitgeworpen in de richting van de druppelaar, alsof een speler de druppelbesturing had gebruikt. Zelfs voorwerpen die anders behandeld zouden worden door een dispenser (zoals pijlen) worden gewoon uitgeworpen door een druppelaar.

Hoe repareer je een vastzittende zitting op een druppelaar?

Citaat uit de video: Dus wat je wilt doen is de spanning op die binnenkabel verlichten, als je naar het hendeluiteinde gaat is er een stelschroef die draait.

Zijn alle dropper post kabels hetzelfde?

De meeste dropper posts zijn er in verschillende opties, meestal onderverdeeld in de diameter van de zadelpen en de veerweg van de post. De diameter van de zadelpen is de diameter van de paal die in het frame wordt gestoken, meestal 27,2 mm, 30,9 mm, 31,6 mm of 34,9 mm.

Hoe stel je een dropperzadel af?

Citaat uit de video: En beide handen op de handvatten om de hendel van de zadelpen in te drukken. Kijk hoe dat zadel helemaal omhoog gaat tot hij stopt en we die hendel loslaten.

Kun je de travel van de dropper post aanpassen?

Citaat uit de video: En het is verstelbaar. In stappen van vijf millimeter tot 175 millimeter. Dus we kunnen het in totaal 25 millimeter verstellen.

Hoe hoog moet je druppelpaal zijn?

De juiste zadelhoogte instellen
Een goede vuistregel is echter dat je hiel contact moet houden met je onderste pedaal terwijl je been volledig gestrekt is, zonder dat je gedwongen wordt naar één kant te leunen. Op die manier weet je dat wanneer je op de bal van je voet trapt, er altijd een lichte buiging in je knie is.