mei 16, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe kan ik mijn vaarbewijs vervangen?

4 min read

Aanvragen omruilen vaarbewijs

 1. Klik op het tabblad Alle taken of op de button Iets anders.
 2. Klik (onder Recreatievaart) op Vaarbewijs aanvragen.
 3. Klik op Duplicaat vaarbewijs aanvragen.
 4. Klik op Start.
 5. Klik op het betreffende vaarbewijs (duplicaat)
 6. Klik op Omruil.
 7. U volgt alle verdere stappen zoals aangegeven.

Hoe krijg ik mijn vaarbewijs pasje?

Aanvragen klein vaarbewijs I

Stuur het formulier naar het CBR. Als het CBR uw aanvraag heeft ontvangen, krijgt u een brief met verzoek tot betaling. Na ontvangst van de betaling stuurt het CBR het gewenste vaarbewijs binnen twee weken naar u toe.

Waar vaarbewijs verlengen?

Nieuw vaarbewijs aanvragen

 • Log in op Mijn CBR met SMS of App.
 • Klik op Alle taken of op de button Iets anders.
 • Klik onder Recreatievaart op Vaarbewijs aanvragen.
 • Klik op Verlengen van uw vaarbewijs.
 • Volg alle verdere stappen zoals aangegeven.
 • U ontvangt uw vaarbewijs binnen 5 werkdagen.

Hoe lang is het vaarbewijs geldig?

Als u uw vaarbewijs voor heeft gehaald, kan daar nog een vervaldatum op staan terwijl u geen medische situatie heeft. Ondanks deze vervaldatum is uw vaarbewijs onbeperkt geldig. Dankzij een wetswijziging is uw vaarbewijs onbeperkt geldig.

Kan je vaarbewijs verlopen?

Vaarbewijs verlengen is afgeschaft. Het Klein Vaarbewijs blijft de rest van uw leven geldig. Ook de vaarbewijzen die behaald zijn voor met een vervaldatum. Zelfs met een verlopen vervaldatum op uw pasje mag u gewoon blijven varen in Nederland.

Waar varen zonder vaarbewijs?

Dat geldt voor het gehele IJsselmeergebied inclusief Waddenzee, IJmeer en het buiten IJ. Ook op de Echter vaar je met een boot met een lengte van minder dan 15 meter en die op de motor geen 20 km/uur KAN varen. Dan mag je in Nederland overal varen zonder vaarbewijs. Dus zelfs op de Waddenzee.

Hoe lang wachten op vaarbewijs?

Zodra je voorheen geslaagd was, (bij de Vamex) kreeg je direct je vaarbewijs mee naar huis en kon je dezelfde dag nog varen. Nadat je geslaagd bent bij het CBR voor je examen duurt het nog één a twee weken voordat je het pleziervaartbewijs in huis hebt en daadwerkelijk mag varen.

Waar vraag je vaarbewijs aan?

Vanaf voert het CBR de examinering en de afgifte van het Klein Vaarbewijs en het Groot Pleziervaartbewijs uit. U kunt uw vaarbewijs meteen aanvragen via Mijn CBR.

Waar kan ik een vaarbewijs halen?

Examen Klein Vaarbewijs

U kunt examen doen voor het Klein Vaarbewijs bij het CBR.

Waar staat vaarbewijs geregistreerd?

Indien u in het bezit bent van Klein Vaarbewijs II dan hoeft u geen duplicaat aan te vragen van het Klein Vaarbewijs I. Het Klein Vaarbewijs II is namelijk inclusief Klein Vaarbewijs I. Het duplicaat wordt verstuurd naar uw BRP-adres (Basisregistratie persoonsgegevens).

Wat is een ICC vaarbewijs?

In het buitenland heeft u als schipper van een pleziervaartuig vaak een internationaal vaarbewijs nodig. Dit is het Internationaal Certificate of Competence (ICC). Soms ook voor een schip waarvoor in Nederland geen vaarbewijs nodig is.

Wat kost het om een vaarbewijs te halen?

Wat het kost om een vaarbewijs te halen? Daar kunnen we kort over zijn. Het examentarief an sich is 44,45 (tarief 2021) euro en de legeskosten voor de afgifte van het vaarbewijs pasje zijn ongeveer 21 euro. Kortom, voor 66 euro bent u klaar.

Wat is vaarbewijs 1 en 2?

Er staat altijd een I of II achter. Dit getal verwijst naar de Nederlandse vaargebieden waar u met dat vaarbewijs mag varen. Met Vaarbewijs 1 mag u op rivieren, kanalen en kleine meren varen. Met Vaarbewijs 2 mag u ook op de grotere wateren en kustwateren varen.

Hoe moeilijk is vaarbewijs 2?

Veel beginnende schippers willen weten of het vaarbewijs halen moeilijk is? Het antwoord hierop is volmondig nee. Zeker niet als we het hebben over het klein vaarbewijs. Dan gaat het namelijk alleen maar om een meerkeuze theorie examen.

Kan je vaarbewijs 1 en 2 tegelijk halen?

De kosten van de examens vaarbewijs (2020)

De examens worden afgenomen door het CBR. Als je de examens tegelijk zou doen, scheelt je dit € 22,- Wat dat betreft scheelt het dus wel iets in de kosten. Maar ga je voor KVB2, haal dan eerst KVB1. Dit zal je een hoop stress schelen.

Hoeveel fout mag je hebben bij vaarbewijs 1?

Wanneer ben ik geslaagd? De toekenning van punten per vraag varieert van 1 tot 3 punten. Het totaal te behalen punten is 80. U bent geslaagd als u 56 punten (70%) of meer heeft behaald.

Hoeveel procent slaagt voor vaarbewijs?

Het gemiddelde slagingspercentage Klein Vaarbewijs 1 is 64,6% en dat van Klein Vaarbewijs 2 64,8%. In 2017 zijn de slagingspercentages voor beide examens met ongeveer 1% gestegen.

Hoeveel fout mag je hebben bij vaarbewijs 2?

Wanneer ben ik geslaagd? De toekenning van punten per vraag varieert van 1 tot 4 punten. Het totaal te behalen punten is 50. U bent geslaagd als u 35 punten (70%) of meer heeft behaald.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl