mei 17, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoeveel servers zijn er in volleybal?

3 min read

Hoeveel bar moet er in een volleybal?

Soms staat de maximale toegestane luchtdruk/bar ook vermeld op de bal. Bij een handbal ligt de luchtdruk meestal rond de 0,4 bar. Een volleybal wordt opgepompt tot ongeveer 0,3-0,325 bar.

Hoeveel punten krijg je bij volleybal?

Een set wordt gewonnen door het team dat als eerste 25 punten behaalt, met een voorsprong van ten minste twee punten. Bij een gelijke stand van 24-24 gaat het spel door tot er een verschil van twee punten is bereikt. De wedstrijd wordt gewonnen door het team dat als eerste drie sets wint.

Hoe hoog staat een net gespannen bij volleybal?

Volleybal is een balsport waarbij het speelveld is verdeeld in twee gelijke helften gescheiden door een net. Het net is tussen twee palen gespannen en bevindt zich op een bepaalde hoogte boven de grond. Deze hoogte is 2,43 m voor heren en 2,24 m voor dames.

Is volleybal een zware sport?

Volleybal is een veelzijdige sport waar veel bij komt kijken. Zo is het van belang dat je naast een goede techniek, ook beschikt over een goed coördinatievermogen en explosiviteit, zodat je snel kunt reageren in veranderende spelsituaties.

Wat is de libero bij volleybal?

De libero is de speler in het ‘andere shirt’ in een volleybalteam. De functie van een libero is uitsluitend passen en verdedigen. De liberospeler mag ook alleen in de achterste 3 posities van het volleybalveld staan. Je zult een libero dus nooit zien aanvallen of serveren.

Wat is een goede volleybal?

De 8 Beste Volleyballen

1 Gala Volleybal Pro-Line, de meest gebruikte topbal voor de professionele spelers
2 Mikasa VolleybalVolwassenen – geel/blauw
3 Molten V5M1400 Trainingsvolleybal
4 Gala Beach Volleybal Smash Plus 6
5 Tunturi Beachvolleybal – Strand VolleybalVolleybal bal – Beachvolleybal bal BVB3

Hoe hoog springt een volleyballer?

De Pool Bartosz Kurek raakt aan 3,75m. Voor de Duitser G. Grözer is de recordhoogte 3,74m. Twee andere gewezen Cubanen, nl. de tot Italiaan genaturaliseerde Osmany Juantorena en de tot Braziliaan genaturaliseerde Joandy Leal raken aan 3,67m.

Hoe moet je serveren bij volleybal?

Service volleybal regels

Serveren moet achter de achterlijn. – Op of over de achterlijn stappen tijdens de service is niet toegestaan en betekent een punt voor de tegenstander. – Serveren via de netrand is toegestaan. – Bij lagere jeugdteams moet er na 3 keer serveren doorgedraaid worden.

Wat is een netfout bij volleybal?

fout in het volleybal. fout waarbij op onreglementaire wijze het net aangeraakt wordt door een speler, waarna het punt en de opslag naar de tegenstander gaan; het ongeoorloofd aanraken van het net; fout in het volleybal.

Wat maakt volleybal uniek?

De unieke kenmerken van de volleyballer

De volleyballer is sociaal geëngageerd en een echte teamplayer. Hij of zij beoefent vaak meerdere sporten en heeft fairplay hoog in het vaandel staan. De volleyballer is dynamisch en actief binnen en buiten het veld.

Is Volleybal goed voor je?

Training volleybal

Volleybal stelt hoge eisen aan het hele lichaam: met snel voetenwerk, balcontrole en explosieve sprongen. Het is daarom belangrijk om goed getraind te zijn.

Waarom vind ik volleybal leuk?

Gewoon fanatiek sporten

Volleybal staat voor fanatiek en sportief sporten zonder poespas, en kent daardoor een nuchtere trouwe aanhang die bovendien de gezelligheid van een dorpse club waardeert. Volleybal kent geen doping(schandalen). Tussen de teams zit een net, dus fysiek contact bestaat niet.

Hoe kan je beter volleyballen?

Volg een circuittraining als je op zoek bent naar een goede allround-fitnesstraining die je volleybal vaardigheden ten goede zal komen. Dit kan een goede manier zijn om conditietraining, krachttraining en het trainen van je uithoudingsvermogen in je routine op te nemen, waardoor je een betere speler zult worden.

Waar komt de naam volleybal vandaan?

Geschiedenis. In de 16e eeuw werd er al een soort volleybal gespeeld in Engeland. Maar officieel is de Amerikaan William G. Morgan de bedenker van volleybal.

Hoe heet de Nederlandse volleybal organisatie?

We serve volleyball! De Nederlandse Volleybalbond (Nevobo, sinds 6 september 1947) is dé belangenbehartiger voor volleybalclubs, volleyballers, beach- en zitvolleyballers in Nederland.

Wat is de bovenhandse techniek volleybal?

Maak van je duimen en wijsvingers een driehoekje en vorm met je handen een kommetje (in de vorm van de bal). Wijs de bal met je vingers na, je armen zijn daarbij gestrekt. Door het nawijzen kan je de bal weer juist mikken.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl