Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe heten die dingen waar je een rek aan vastmaakt?

5 min read

Gevraagd door: Kelly Holmes

Hoe worden de bevestigingspunten op een fiets genoemd?

Het belangrijkste is de instelling van de bevestigingspunten van je frame. Deze punten worden gewoonlijk braze-ons of eyelets genoemd en de fietsmodellen verschillen sterk wat betreft het aantal. Laten we beginnen bij de achtervork. Dit is waar je bevestigingspunten ziet voor bagagedragers en spatborden.

Hoe bevestig je een riemenrek?

Citaat uit de video: Wat je wilt doen is de onderste band eerst aan de onderkant van je kofferbak of aan de onderkant van je bumper vastmaken. Gevolgd.

Hoe noem je het rek achterop een fiets?

Een bagagedrager, ook wel bagagedrager genoemd, is een aan een fiets bevestigd apparaat waaraan lading of fietstassen kunnen worden bevestigd. Dit is populair bij utiliteitsfietsen en toerfietsen.

Wat is een bagagedrager?

Koffers – voor, achter of beide – zijn de klassieke opbergoplossing voor motorrijders die veel spullen moeten vervoeren. Om fietstassen op je fiets te monteren, moet je eerst een speciale bagagedrager bevestigen – uiteraard een fietstasdrager genoemd.

Wat zijn de 5 belangrijkste onderdelen van de motor?

De belangrijkste onderdelen van een fiets zijn wielen, frame, zadel, stuur en onderdelen. Ook de helm kunnen we beschouwen als een belangrijk veiligheidsaspect.

Wat houdt een ketting op een fiets?

Achterderailleur: De achterderailleur verwijdert letterlijk de ketting van het ene cassettetandwiel naar het volgende. Het heeft een hangy-leg-dingetje dat twee kleine tandwielvormige wieltjes heeft die in het frame zijn gemonteerd. Dit ding houdt de ketting strak, zodat alle extra speling wordt opgenomen en de ketting niet over de grond sleept.

Hoe zet je een fietsenrek vast?

Citaat uit de video: Om iets als je stuur of een achterrek of je voorrek. En het kortere deel is echt rekbaar. Dus wat je hiermee kunt doen is een echt strakke band maken.

Hoe bevestig je een fietsenrek aan een bestelwagen?

Citaat uit de video: En alle bandjes hebben een kleine inkeping. van waar ze moeten komen en hier staat boven. Maak het lichtjes vast en dan gaan we voor zijn tegenhanger, de andere bovenste haak. Die gaat hier in.

Hoe bevestig je fietstassen?

Citaat uit de video: Over de kofferassemblage. En terug door het accessoirekoord. Trek het door en lus het terug in de drie bar. Schuiven. Zet het vast door het terug te lussen door de bovenkant van de driepoot. Glijden.

Hoe bevestig je een voorste fietsendrager?

Citaat uit de video: Controleer of de schroefdraadafstand hetzelfde is door de draden van beide assen uit te lijnen en ervoor te zorgen dat ze door vet op de as vastzitten. En schroefdraad van de nieuwe as. Plaats hem dan in je vierde.

Waar zijn wasknijpers voor?

Fietspinnen. Eenvoudig gezegd zijn fietspennen die kleine cilinders die je aan weerszijden van de wielas ziet uitsteken. Of ze nu aan de voorkant, achterkant of allebei worden gebruikt, ze zorgen ervoor dat rijders hun gewicht op het wiel kunnen centreren.

Hoe bevestig je een fietsrugzak?

Je hebt een eenvoudige bagagedrager nodig en een rugzak met zijbanden.

 1. zet de rugzak op het rek, met de achterkant tegen de zadelpen;
 2. haak de schouderbanden een voor een om de zadelpen;
 3. Leg de rugzak plat op het rek, haal de zijriemen door het rek en bevestig;

Wat is het zwakste onderdeel van een fiets?

De ketting is misschien wel het zwakste en belangrijkste onderdeel van je fiets, die de ruwe kracht van je lichaam omzet in achterwielspin.

Hoe heten fietsonderdelen?

Hier is een lijst met enkele van de namen van fietsonderdelen om u op weg te helpen:

 • Frame.
 • Headset.
 • Forks.
 • Wielen.
 • cranks/ ketting set/ crank set/ crank armen.
 • pedalen.
 • derailleurs/ mechs.
 • ketting.

Hoe worden onderdelen van een fiets genoemd?

Frame – het belangrijkste structurele deel van de fiets, gewoonlijk gemaakt van staal, aluminium, titanium of koolstofvezel. Bestaat uit een bovenbuis, balhoofdbuis, onderbuis, trapas, zitbuis, staande achtervork en kettingsteun (zie afbeelding). Een frame en vork die als combinatie worden verkocht, worden een frameset genoemd.

Hoe worden de schroefgaten op een fietsframe genoemd?

Ze worden rack braze-ons, braze-on rack mounts, rack mounts, of fietstas mounts genoemd. Vrijwel elk aluminium of stalen frame heeft ze, maar ze zijn gemakkelijk te vinden. Zoek naar een set gaten met 4 mm schroefdraad bij de remmen en bij de uitvaleinden van het frame bij de wielas.

Hoe worden onderdelen van een fiets genoemd?

Hij bestaat uit 3 delen: de naaf, de lagers en de as. De naaf is het externe deel waar de spaken aan vast zitten. De as is de staaf die aan weerszijden uitsteekt, en die vastzit aan het frame. En de lagers zitten tussen de as en de schaal, waardoor de schaal vrij rond de as kan draaien.

Wat zijn de fietsonderdelen?

Hoofdonderdelen van een fiets

 • frame. Het frame is de basis van de fiets, zoals het is waar de andere componenten van de fiets worden geïnstalleerd, zoals de wielen, het stuur en dergelijke. …
 • Zitpost en zadel. …
 • Headset. …
 • vork. …
 • stengel en stuur. …
 • Remmen. …
 • Banden en wielen. …
 • Bottombeugel en crankset.


Wat is bike head hold?

Lagers. De balhoofdbuis bevat de lagers waarmee de stuurbuis van de voorvork vrij kan draaien. Bij fietsen worden deze lagers samen het balhoofdstel genoemd. Dit zijn meestal kogellagers, hoewel sommige balhoofdstellen naaldlagers gebruiken.

Hoe heet de bovenste balk op een fiets?

De verticale balken heten “Fork Blades” en houden het voorwiel vast bij de “Hub”.

Wat is een zadelpen op een fiets?

Achtervork
De achtervork verbindt de zitbuis met de achtervork. De meeste fietsframes gebruiken twee parallelle buizen die boven het achterwiel aansluiten. Dit is ook de plek op het frame waar de achterremklauw is bevestigd.