Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe het kabeleinde van de remhendel opnieuw te bevestigen

1 min read

Gevraagd door: Heather Quitevis

Hoe bevestig je de remkabel aan de remhendel?


Citaat uit de video: De nippel in het einde van de remhendel is door. En in de twee sleuven in de loop. Regelaar. Aan het andere eind haal je de kabel door de metalen noodle en duw je de buitenkabel erin.

Hoe vervang je remkabels op een verlaagd stuur?

Citaat uit de video: Met de kabelknipper knip je. het einde van de kabel af. Maak de kabelbevestigingsbout los. Voer de kabel terug in de buitenkabel en knijp in de breuk, zodat het uiteinde loskomt van de bevestiging.

Hoe bevestig je een remkabel aan een handvat?

Citaat uit de video: Het gat daar duwen. Door de gleuf die in de breuk zit, helemaal naar beneden. Naar de breuk toe, dus goed vastzetten en zorgen dat de borgring ook helemaal naar achteren wordt getrokken.

Hoe heet het uiteinde van een fietsremkabel?

Remkabels worden gewoonlijk verkocht met twee uiteinden. Het paddestoel- of traanvormige uiteinde is voor de dropbar-stijl hendel. Het ronde of schijfvormige uiteinde is voor de rechtopstaande remhendel.

Hoe repareer je een remkabel?

Citaat uit de video: Hoi ik ben Todd Downs auteur van bicycling magazine bleep fietsonderhoud van reparatie nu gaan we'een remkabel vervangen gereedschap dat je'nodig hebt voor het vervangen van een remkabel zal een vijfje zijn.

Hoe sluit je een remkabel aan op een fiets?

Citaat uit de video: Je kunt de kabel strak trekken. En neem je vijf millimeter inbussleutel en draai de remkabelbout vast. Als dit de eerste keer is dat je je remkabel installeert, zal hij waarschijnlijk uitrekken.

Citaat uit de video: Leg de buitenkabel opzij. Trek het volgende stuk buitenkabel weg van het frame of de framebaas van de binnenkabel. En leg opzij.

Hoe vervang je een versnellingskabel op een racefiets?

Versnellingskabels voor racefietsen vervangen

 1. Stap 1: Bereid de fiets voor en knip de oude kabels door. …
 2. Stap 2: Strip de buitenkant en verwijder de binnenkant. …
 3. Stap 3: opmeten en snijden. …
 4. Plaats de nieuwe binnenkabel. …
 5. Stap 5: Schuif de buitenste bekabeling op zijn plaats. …
 6. Stap 6: Aan de derailleur bevestigen en spannen. …
 7. Stap 7: Bel alles in.


Hoe vervang je een buitenkabel van een fiets?

Citaat uit de video: Verwijder de behuizing van de motor door de kabelbinders door te knippen voordat u verder gaat met de volgende stappen om uw intern verlegde kabel te verwijderen.

Hoe vervang je een remkabel op een rollator?

Citaat uit de video: Trek de remhendel eraf terwijl je de kabel eruit schuift. Verwijder de dop van de voorkant van de rembehuizing. Duw met een nijptang het uiteinde van de kabel uit de rembehuizing.

Hoe vervang je een versnellingskabel?

Citaat uit de video: Er is een bout die de kabel vastklemt, draai deze los om het einde van de kabel vrij te maken. En knip dan de eindkap af, zodat de kabel terug door de buitenkanten kan.

Hoe trek je remkabels aan?

Citaat uit de video: Dus de gemakkelijke manier om dit te doen is te onthouden dat ik dit een beetje open heb gelaten… En dus wat ik kan doen is gewoon de remklauwen sluiten met mijn handen. En trek aan de kabel zodat hij strak staat.

Hoe repareer je een gerafelde remkabel?

Citaat uit de video: Gewoon dat ruwe spul eraf en zorg ervoor dat je kleine fragmenten opvangt. Als je iets hebt dat loskomt, geef je er gewoon nog een draai aan. Geef het een draai op die op mooi.

Hoe werkt een remkabel?

Zij bestaan uit twee delen: een binnenkabel van gevlochten roestvrij staaldraad en een buitenkabelbehuizing, en werken door kracht over te brengen door een combinatie van spanning op de binnenkabel en compressie op de behuizing. Na verloop van tijd en door gebruik kunnen de kabels uitgerekt, gerafeld of anderszins beschadigd raken, waardoor ze moeten worden vervangen.

Hoe zet je een versnellingskabel op een fiets?

Citaat uit de video: Dus gewoon naar de hoogste versnelling. En geef die kabel dan een duwtje. En een tip pop. Dus schuif de oude eruit… En draai de procedure om voor de nieuwe.

Hoe installeer je Shimano remkabels?

Citaat uit de video: En dat je het en de dop veilig houdt andere modellen van Shimano plus RAM en camp AG kunnen iets verschillen. Als je dat gedaan hebt dan zou je de binnenkabel door de shifter naar buiten moeten kunnen duwen.

Hoe vervang je een remhendel op een motorfiets?

Citaat uit de video: Gereedschap dat je nodig hebt of een sleutel smeermiddel vet platte schroevendraaier en inbussleutels. Zal het makkelijke eerst doen de remhendel losschroeven van de bevestigingsbout van de hendel.

Hoe verwijder je fietsremhendels?

Citaat uit de video: Daar oké en de hendel komt er volledig uit met de veer in een gat daar dat kleine pinnetje gaat dus als ik een nieuwe hendel had. Ik plaats de nieuwe hendel door hem te vervangen.

Hoe verwijder je Shimano remgrepen?

Hoe een Shimano -schijfremhendel te vervangen? (Stap voor stap)

 1. Verwijder de grip. …
 2. Los 8 mm slangbout los. …
 3. Schuif de hendel van de tralies. …
 4. Schuif een nieuwe hendel op. …
 5. Swap Slang van de oude hendel naar nieuw de hendel. …
 6. Verwijder de bloedpoortschroef. …
 7. Bevestig Shimano Bleed -trechter. …
 8. Voeg olie toe en knijp in de hendel.
 9. Hoe repareer je een gebroken remhendel?

  Citaat uit de video: Maar ik weet zeker dat ze zullen opduiken als we dit gaan uitslijpen. Het is altijd beter om er meer materiaal op te leggen en het weg te halen dan de lasser weer aan te steken om kleine gaatjes te vullen.

  Hoe vervang je een hydraulische remhendel?

  Citaat uit de video: Je zult zien dat er een beetje vloeistof omhoog komt, maar maak je daar geen zorgen over, dat laten we opzij vallen. We gaan verder met de andere rem.