Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe herken je een naaf die geschikt is voor 6 versnellingen?

5 min read

Gevraagd door: Heather Johnson

Zijn alle freewheels compatibel?

Alle huidige (sinds het jaar 1990) freewheel naven zijn compatibel met alle 6 en 7 speed freewheel tandwielen. Freewheel achternaaf met schroefdraad, en freewheel tandwielen die erop geschroefd worden.

Hoe weet ik welk model mijn naaf is?


Citaat uit de video: De makkelijkste manier om het te weten is door het aantal tanden te tellen van je kleinste tandwiel. Het zal 11 of 12 voet zijn als je een HG driver hebt. De minder voorkomende van de twee is de keramische ski driver. Het.

Zijn 6 en 7 versnellingen uitwisselbaar?

Als je fiets momenteel een 6-speed freewheel met normale tussenruimte heeft, kun je meestal zonder veel moeite upgraden naar 7-speed. Aangezien de tandwielen bij een 7-speed freewheel dichter bij elkaar staan, is de totale breedte slechts iets breder dan bij een gewone 6-speed.

Zijn alle freehub bodies uitwisselbaar?

Bijna altijd is het antwoord nee, er is geen uitwisselbaarheid tussen verschillende merken – en vaak beperkte uitwisselbaarheid binnen een merk.

Zijn cassettes en freewheels uitwisselbaar?

Hoewel cassettes en freewheels dezelfde functie hebben (uitlopen wanneer je stopt met trappen) en er bijna identiek uitzien, hebben ze belangrijke mechanische verschillen en zijn ze NIET uitwisselbaar.

Zijn Shimano freehub bodies uitwisselbaar?

De meeste Shimano Freehub bodies zijn uitwisselbaar.

Welke naaf gebruikt Shimano?

HG, kort voor ‘HyperGlide’, is het meest voorkomende en traditionele ontwerp van de freehub. Gemaakt door Shimano, is het de standaard voor cassettes met tenminste een 11-tands tandwiel als kleinste tandwiel op de cassette. HG specifieke cassettes zijn verkrijgbaar in 8, 9, 10 en 11 versnellingen.

Zijn Shimano en SRAM freehub compatibel?

Moderne Hyperglide freehub bodies passen op een 11-speed Shimano/SRAM-compatibele cassette voor racefietswielen. Je kunt ook Shimano-standaard cassettes met 8, 9 of 10 versnellingen gebruiken, maar dan moet je een spacer van 1,85 mm aan de binnenzijde van de cassette plaatsen, plus een extra spacer van 1 mm voor 10-speed cassettes.

Kan ik mijn naaf vervangen?

Je kunt een nieuwe freehub kopen of, als je geluk hebt, je plaatselijke fietsenwinkel of fietsrecyclingproject heeft nog een voorraadje! Je vervangende naafhuis moet dezelfde interface hebben als je oude (d.w.z. hetzelfde spaakpatroon) zodat het op je oude naaf past.

Kan ik een 6-speed cassette vervangen door een 7-speed cassette?

SP – FOUT! 6 en 7 versnellingen hebben verschillende spacing, 8 is ook iets anders dan 7. Als de fiets van na 1989 of zo is, heeft hij een blok en geen cassette, en een cassette past niet op de naaf. Als het een 6-speed cassette is, kan het een tandwiel met schroefdraad hebben, wat betekent dat een moderne 7-speed cassette ook niet past.

Kun je een 7-speed derailleur gebruiken op een 6-speed?

Shimano derailleurs die als 7, 8, 9 speed (en daarnaast 10 speed road) op de markt worden gebracht, kunnen in elk van die versnellingen worden verwisseld.

Zijn 6 en 7 speed kettingen hetzelfde?

Shimano, SRAM en Campagnolo gebruiken allemaal dezelfde ketting met 8 versnellingen. De ketting voor 7 versnellingen is iets breder – 7,3 mm, terwijl een ketting voor 6 versnellingen aanzienlijk breder is – 7,8 mm. Daarom is het omgekeerde niet het geval en zal een ketting met 7 en vooral met 6 versnellingen niet goed werken op een systeem met 8 versnellingen.

Hoe weet ik welke cassette compatibel is met mijn fiets?

U kunt weten welke cassette u voor uw fiets moet aanschaffen door het aantal tanden te bepalen op het grootste tandwiel en het kleinste tandwiel van uw huidige cassette. Bijvoorbeeld, een maat 12-25t cassette, die standaard is voor racefietsen, heeft 12 tanden op het kleinste tandwiel en 25 tanden op het grootste tandwiel.

Kun je een vrijloop op een cassette naaf zetten?

De cassette wordt dan met een borgring aan de naaf bevestigd. Anders hebben vrijloopnaven een gedeelte met schroefdraad. Het freewheel zelf heeft schroefdraad aan de binnenkant en gaat als een moer op de naaf. Bijgevolg is het onmogelijk om een freewheel op een cassette-naaf te monteren, omdat cassette-naven geen schroefdraad hebben.

Hoe herken je freehub van freewheel?

Citaat uit de video: Dit gereedschap beweegt niet als we de tandwielen ronddraaien. Dit is een freewheel systeem. De binnenste fitting heeft vier inkepingen. Het beweegt niet als de vonk achteruit draait.

Zijn freewheels uitwisselbaar?

Nee, freewheels zijn totaal verschillend van het cassette / vrije naaf systeem en zijn niet uitwisselbaar. Een freewheel omvat het ratelmechanisme waarmee de tandwielen achteruit kunnen draaien, alsmede de tandwielen zelf, en schroeft in de naaf.

Zijn fietsnaven universeel?

Hoewel ze op elkaar lijken, zijn Shimano’s nieuwe 12-speed Dura-Ace freehubs en Micro Spline verschillend, en cassettes zijn voor geen van beide systemen uitwisselbaar.

Zijn Shimano 11 en 12 versnellingen compatibel?

Een 12-speed ketting kan werken met een 11-speed cassette. Het is echter aan te raden een Shimano 12-speed ketting te vermijden, omdat die niet goed werkt met 11-speed kettingbladen.

Zijn Shimano en SRAM freehub compatibel?

Zowel Shimano als SRAM 11-speed wegcassettes hebben deze langere 11-speed freehub body nodig. Ook de nieuwe Shimano 12-speed wegcassettes passen op HG 11 freehubs. Links de HG ‘Mountain’ freehub. Rechts de nieuwere (en 1,85 mm bredere) HG 11 versie.

Welke naaf gebruikt Shimano?

HG, kort voor ‘HyperGlide’, is het meest voorkomende en traditionele ontwerp van de freehub. Gemaakt door Shimano, is het de standaard voor cassettes met tenminste een 11-tands tandwiel als kleinste tandwiel op de cassette. HG specifieke cassettes zijn verkrijgbaar in 8, 9, 10 en 11 versnellingen.

Kun je SRAM cassette op Shimano freehub zetten?

Kopers zijn vrij om een SRAM ketting en cassette te gebruiken met hun Shimano groepset, en omgekeerd, net zoals een SRAM ketting gekoppeld kan worden aan een Shimano cassette, en omgekeerd. SRAM’s cassettes en kettingen zijn compatibel met alle Shimano-groepen, en omgekeerd.