Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Gegevens over kabelsmeermiddel

4 min read

Gevraagd door: Robert Keys

Wat is kabelolie?

Wat is een trekkabelolie? Een trekkabel-smeermiddel is een speciaal product om de wrijving van een kabel tijdens het trekken in een doorvoer te verminderen. De wrijvingsvermindering verlaagt de kracht die nodig is om de kabel in de doorvoer te trekken. Dit vermindert de spanning (trekspanning) op de kabel tijdens de installatie.

Kun je WD 40 gebruiken als kabelsmeermiddel?

Citaat uit de video: Je kunt dit gebruiken op verticale oppervlakken kettingen kabels tandwielen en rollen en het'gaat niet wegspringen zoals een normaal smeermiddel.

Wat kan ik gebruiken als glijmiddel voor de kabel?

Citaat uit de video: Gewone oude motorolie werkt prima en je kunt vrijwel elk smeermiddel gebruiken dat je wilt, maar blijf uit de buurt van oplosmiddelen zoals wd-40. En penetrerende olie nu de kabel verticaal houden.

Moet je je kabels smeren?

Het smeren van kabels wordt aanbevolen, vooral als je in de regen rijdt of oude kabelhuizen hebt. De meeste rem- en schakelkabels hebben tegenwoordig een plastic bekleding in de behuizing, zodat smering niet meer nodig is.

Hoe smeer je een kabelmachine?

Citaat uit de video: Wij adviseren super lube te gebruiken op al onze sterkte producten veeg overtollige af met een doek en geniet weer van soepele kabel actie.

Waaruit bestaat draadtrekolie?

3MTM Wire Pulling Lubricant is een doorschijnende witte polymeergel met een lage wrijvingscoëfficiënt voor het soepel trekken van draad en kabel met lage spanning. Een lage wrijvingscoëfficiënt maakt het trekken van kabels gemakkelijker en veiliger, met minder kans op beschadiging van de kabelmantel door hoge trekkrachten.

Is WD-40 schadelijk voor elektronica?

Elektronica. U kunt beter geen WD-40 gebruiken om uw iPad of iPhone home button te repareren. Het zou het apparaat verder kunnen beschadigen omdat sommige iPhones uit plastic onderdelen bestaan. Bovendien helpt het niet dat WD-40 een vloeistof is en spuiten in de buurt van elektronica gevaar oplevert.

Kun je wit lithiumvet op kabels gebruiken?

Zowel Hemmings als The Garage Journal raden aan de kabels van de snelheidsmeter te smeren met een spuitbus wit lithiumvet, en ik ben het daarmee eens. Het is zwaar genoeg dat het op zijn plaats blijft en niet uit de onderkant van de kabel loopt.

Zal WD-40 elektronica beschadigen?

Aangezien WD-40 Specialist Contact Cleaner een niet-geleidende reinigingsspray is, is het ideaal voor alle gevoelige elektrische onderdelen.

Kun je vaseline gebruiken om rubber te smeren?

Citaat uit de video: De vaseline vreet het rubber weg. En het zorgde ervoor dat ze sneller verslechterden en faalden. Dus je moet iets siliconen of teflon basis gebruiken om de o-ringen te smeren en ze zacht te houden.

Mag ik siliconenvet op elektronica gebruiken?

Siliconenolie en siliconenvet zijn diëlektrisch, siliconen zijn over het algemeen goedkoop en overal verkrijgbaar. Wij adviseren echter geen smeermiddelen op siliconenbasis te gebruiken voor elektrische connectoren of contacten.

Wat kan ik gebruiken om metaal te smeren?

Citaat uit de video: Metaal op metaal contact vereist een zwaar smeermiddel dat niet wegloopt om ze goed te laten werken gebruik wd-40 specialist beschermend wit lithium vet.

Welk type vet wordt gebruikt om kabels en deurscharnieren te smeren?

Wit lithiumvet
Wit lithiumvet is goed voor metaal-op-metaalverbindingen zoals scharnier- en grendelmechanismen, die een klevend vet nodig hebben om water af te stoten en stand te houden onder zware omstandigheden. WD-40 is voor lichte smering en het losmaken van vastzittende of gedeeltelijk verroeste scharnieren en de klink van een autodeur.

Wat is het belangrijkste doel van het smeren van een staalkabel?

Smeermiddelen voor staalkabels hebben drie belangrijke functies. Ten eerste verminderen zij de wrijving wanneer de afzonderlijke draden over elkaar bewegen. Ten tweede bieden zij bescherming tegen corrosie in de kern, in de draden en aan de buitenkant. Ten derde voorkomen ze abrasieve slijtage.

Kun je afwasmiddel gebruiken als draadolie?

“Een installateur zal zeggen dat de kabel werkte nadat hij hem had getrokken. Maar na verloop van tijd kan een verkeerd smeermiddel spanningsscheuren of andere aantasting van de kabelmantel veroorzaken. Daarom zijn autovetten en afwasmiddelen nooit geschikt als trekolie. Er is te veel kans op beschadiging van de mantel.”
31 мая 1997

Wat moet ik gebruiken om mijn gaskabel te smeren?

Een siliconenspray voldoet prima. Vermijd algemene of multipurpose smeermiddelen of niet-verwante oliën, zoals motorolie. Gebruik geen kettingolie voor je kabels. Door je gaskabels schoon te maken en te smeren gaan ze langer mee en voorkom je dat ze gaan rafelen of knappen.

Hoe maak je een vastzittende gaskabel los?

Giet penetrerende olie in de kabel (Foto 1). Pak de binnenkabel vast met een tang en werk hem op en neer om hem los te maken. Wanneer de kabel vrij beweegt en alle penetrerende olie eruit is gelopen, spuit dan siliconenvet in de trechter om de kabel vrij te laten glijden. Breng de kabel weer aan (Foto 2).

Hoe zorg ik ervoor dat mijn gaskabel niet blijft hangen?

Citaat uit de video: Zodat je gewoon dit en dat zal deze strakker trekken. Wat dat rond zal trekken wat dit zal aantrekken en dat zal het strak houden.