Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Direct Pull (V-Brake) vs. Center Pull Cantilevers (voor- en nadelen)

5 min read

Gevraagd door: Drew Holtz

Wat is beter cantilever of V rem?

Cantilever remmen zijn veel moeilijker af te stellen dan V remmen. V-remmen hebben echter minder speling, en daarom zijn cantilevers beter voor modderige omstandigheden. V-remmen zijn ook sterker en bij het remmen zijn ze gemakkelijker in de hand te houden.

Zijn cantilever remmen goed?

Cantilever remmen werden gebruikt op toerfietsen en tandems decennia voordat mountainbikes zelfs maar waren uitgevonden. De cantilever ontwikkelde zich tot een uiterst krachtig en betrouwbaar remsysteem. Belaste toerfietsen en tandems belasten de remmen zwaarder dan fietsen met slechts één persoon erop.

Welke rem is het beste voor de fiets?

Schijfremmen
Schijfremmen zijn een van de krachtigste fietsremmen op de markt. Hoewel ze zijn uitgevonden na de velgrem, zijn ze waarschijnlijk de meest gewaardeerde remmen in de wielersport, vanwege hun grotere reactievermogen en consistente prestaties in alle weersomstandigheden.

Waarom zijn V-remmen beter?

Voordelen van V-Brakes:
V-Brakes zijn een stuk goedkoper dan schijfremmen. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden en te vervangen, zelfs onderweg. V-Brakes belasten de naven en de spaken niet. Ze belemmeren de montage van een kickstand achter niet.

Waarom hebben toerfietsen cantilever remmen?

De overgrote meerderheid van de toerfietsen zijn gebouwd met cantilever remnokken, die, zoals de naam al zegt, ontworpen zijn voor cantilever remmen. De reden voor deze stijl is dat je er bredere banden op kunt monteren, en veel ruimte hebt voor spatborden.

Kun je cantilever remmen omruilen voor V remmen?

Re: Is het mogelijk om cantilever remmen te vervangen door v-brakes?
Ja, het zou mogelijk moeten zijn om ze rechtstreeks om te wisselen. Je hebt het belangrijkste probleem geïdentificeerd, namelijk dat je nieuwe remhendels nodig hebt omdat Vs een hendel nodig heeft die meer kabel trekt.

Zijn cantilever remmen korte trekkracht?

Traditionele cantilever remmen zijn short pull, samen met u-remmen en wegspecifieke remklauwen. Dat was gewoon de standaard, er was geen onderscheid tussen lange en korte trekkracht, totdat lineaire trekremmen (ook wel v-brakes genoemd) opkwamen, waarvoor meer trekkracht nodig was.

Hebben V-remmen speciale hendels nodig?

Verkort antwoord: Standaard weghendels zijn ontworpen voor remmen met een korte trekkracht en werken niet goed met V-brakes. Om de twee te combineren moet u speciale weghendels kopen die speciaal voor V-brakes zijn ontworpen of een adapter installeren die de verschillende overbrengingsverhoudingen compenseert.

Wat zijn dubbele pivot remmen?

De dual pivot velgremmen worden gebruikt op veel moderne racefietsen. Het is een combinatie van een “center-pull” en een “side-pull” rem. Eén remklauwarm heeft zijn scharnierpunt buiten het midden van het wiel, de andere arm scharniert direct boven het midden van het wiel. Dubbele scharnierende rem.

Gebruiken profwielrenners schijfremmen?

Schijfremmen domineren het peloton nog lang niet, maar er zijn wel heel veel fietsen met schijfremmen. In de aanloop naar het Grand Depart in Brussel vorige week struinden we de ploegentrucks af om ze van dichtbij te bekijken. Zes teams zijn volledig overgeschakeld op schijfremmen voor de Tour.

Moet je beide remmen gebruiken op een fiets?

Remmen moet soepel en licht zijn, want het is veel gemakkelijker om te slippen dan wanneer je fiets rechtop staat. Beide remmen gebruiken vermindert de kans dat een wiel slipt en je eraf gaat.

Zijn hydraulische remmen beter dan V-remmen?

Als u uw remblokken vervangt, moet u erop letten dat uw nieuwe remblokken in uw remklauw passen. Hydraulische schijfremmen hebben het voordeel dat er geen wrijving is in de slang, zodat al uw remkracht wordt overgebracht op de rem.

Zijn lineaire trekremmen hetzelfde als V-remmen?

Lineair-trekkingsremmen
Het meest voorkomende type rem op de meeste moderne hybride en mountainbikes is de linear-pull rem. Deze worden soms “V-brakes” genoemd, hoewel die naam eigenlijk een handelsmerk is van Shimano voor hun versie van lineair-trekremmen.

Zijn alle V-remmen hetzelfde?

Ze zijn universeel, met uitzondering van een paar modellen die mini V-remmen worden genoemd en die remhendels met korte in plaats van lange trekkracht gebruiken. Deze vallen op door hun zeer korte armen. Shimano en Tektro maken veel van de goede voordelige V-remmen. De modelnummers veranderen in de loop der tijd.

Wat is C-rem en V-rem?

Freischwingerremmen zijn symmetrisch, terwijl v-remmen dat niet zijn. Dat betekent dat een cantilever rem altijd een centraal trekmechanisme heeft, en dat beide remarmen er identiek uitzien. De remkabel is bevestigd aan een katrol. Via de katrol loopt een andere kabel van de ene remarm naar de andere.

Hoe maak je cantilever remmen sterker?

Meest effectieve manier om cantileverremmen

 1. de remblokken te verbeteren. Misschien zijn duurdere remblokken veel effectiever.
 2. Controleer uw remaanpassing. …
 3. Verander naar nieuwere cantileverremmen. …
 4. Verander in een ander type rem. …
 5. Koop nieuwe velgen.


 6. Zijn V-remmen long pull?

  V-Brakes: Dit type rem wordt ook bevestigd aan remnokken, maar vereist een “long-pull” remhendel (zie hoofdstuk over remhendels hieronder).

  Wat is het verschil tussen V-remmen en remklauwen?

  Binnen de categorie velgremmen zijn er twee subcategorieën: remklauwen en V-remmen. Remklauwen bestaan uit één stuk en zijn via één montagegat aan het frame of de vork bevestigd. V-brake- en cantileverremmen bestaan uit twee armen die elk op twee bevestigingspunten op het frame of de vork zitten. Remklauwen zijn de norm.

  Hebben V-remmen speciale hendels nodig?

  Verkort antwoord: Standaard weghendels zijn ontworpen voor remmen met een korte trekkracht en werken niet goed met V-brakes. Om de twee te combineren moet u speciale weghendels kopen die speciaal voor V-brakes zijn ontworpen of een adapter installeren die de verschillende overbrengingsverhoudingen compenseert.

  Wat zijn direct pull remmen?

  V-brakes (ook bekend als direct-pull cantilever remmen) worden bediend via een kabel die van de ene kant van de rem naar de andere kant loopt en de twee helften naar elkaar toe trekt. Er bestaan ook andere remontwerpen, maar die zijn zeldzaam op gewone fietsen.

  Kun je V-brakes op cantilever steunen zetten?

  Bijgevolg zijn cantilever-remhendels ontworpen om minder kabel te trekken dan die voor V-brakes. Daarom zijn de hendels van V-brakes en cantilevers niet uitwisselbaar.