Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

EBike: gebruik 48v motor met 36v regelaar en accu

5 min read

Gevraagd door: Karen Cavanaugh

U kunt een 48-volt accu gebruiken met een 36-volt e-bike motor zolang de controller compatibel is met 48-volt (of hoger) setups, en de elektrische motor compatibel is met en niet oververhit raakt door het verhoogde wattage (volt x ampère) dat wordt gegenereerd door de 48-volt accu.

Kan ik een 48V motor laten draaien op een 36v accu?

Re: Een 48v motor gebruiken met een 36v batterij
De 48V motor op een lagere spanning laten draaien zou geen groot verschil moeten maken voor de efficiëntie van de motor, maar je zult slechts 75% van het vermogen en maximale toerental produceren op 36V in vergelijking met 48V.

Kan ik een 48V motor laten draaien met een 36v regelaar?

Re: Gebruik van een 48V accu met een 36V motor/regelaar
De meeste 36V controllers ondersteunen een 48V pack, maar de LVC zal nog steeds ingesteld zijn voor een 36V pack, dus je moet de packspanning in de gaten houden en niet te laag laten worden.

Kan ik een 48V regelaar gebruiken met een 36v accu?

Dat hangt af van de regelaar. Als de regelaar 48v is en een te hoge laagspanningsbeveiliging heeft voor een 36v accu, dan moet u iets doen om de beveiliging te omzeilen. Sommige 36v regelaars werken prima op 48v.

Kan een 36v snelheidsregelaar 48V aan?

Re: Zal een 36 volt controller een 48 volt accu aankunnen? Waarschijnlijk al gezegd en beantwoord, maar een 36v controller zal werken op een 48v accu, zijn gewoon de controller zal niet kick in voor lvc.

Kan ik een batterij met een hoger voltage op mijn ebike zetten?

Het vermogen van een ebike kan worden opgevoerd door eenvoudigweg aan een ‘pot’-schroef te draaien, de stekker van de vermogensregelaar los te koppelen of een accu met een hoger voltage te monteren. Op high spec ebikes waar accu en regelaar onbereikbaar zijn, kun je ook prestatiechips monteren.

Kan ik een 48 V lader gebruiken om een 36 V batterij op te laden?

Nee, u mag geen 48 volt lader gebruiken op een 36 volt golfkarretje. Een 36v kar gebruikt 12 volt voor elke fase (of been) van zijn voedingssysteem, terwijl de 48v kar 24 volt per been gebruikt. Dat betekent dat als u uw voertuig probeert op te laden met een te hoge spanning, dit de elektronica van uw golfkar kan beschadigen.

Kan ik een 60V accu gebruiken op een 48V motor?

Re: Hoe gebruik ik een 60v accu op een 48v motor?
De motor maakt niet uit. Het hangt allemaal af van de max voltage limiet van de controller. De meeste met een lcd display zijn beperkt tot 60V max door het display en 63V max door de controller.

Zal een 52V accu een 48V regelaar kwaad doen?

Ja, normaal werkt een 52V batterij prima met een 48V regelaar, meestal is het enige probleem dat de batterij-indicator op het LCD-scherm niet klopt. Af en toe zullen ze klagen over overspanning, maar ze mogen niet beschadigd raken.

Zal een nieuwe controller mijn ebike sneller maken?

Regelaars kunnen worden aangepast om de stroomsterkte te verhogen, en dat zou de acceleratie kunnen verbeteren als de accu de extra stroom kan leveren, maar de topsnelheid verandert niet veel, tenzij de oorspronkelijke instelling van de stroomsterkte erg laag was.

Wat is het verschil tussen 36V en 48V?

Batterijspanning
Een batterij met een hoger voltage biedt meer vermogen. Het is vrij eenvoudig te begrijpen. Met een 36V e-bike accu kunt u een lagere kritische stroom opnemen, meestal rond de 15 ampère, terwijl u met een 48V e-bike accu meer stroom kunt opnemen, tussen de 10 en 40 ampère.

Wat is het beste voltage voor een ebike accu?

Elektrische fietsen hebben meestal een 48-volt of 52-volt batterij. Het verschil tussen beide is het vermogen en de prestaties: Een 52-volt batterij levert betere prestaties. Een batterij met een hoger voltage biedt een grotere efficiëntie, waarbij de batterij minder elektriciteit verbruikt om de fiets van hetzelfde of een beter vermogen te voorzien.

Kan ik een 52V accu gebruiken op een 48V ebike?

Zolang je een Juiced Bike met een LCD display gebruikt, kan de 52V accu gebruikt worden. De 52V accu is ontworpen om uitwisselbaar te zijn met die van de 48V fietsen die een LCD display gebruiken (CrossCurrent S en RipCurrent S). Deze fietsen waren oorspronkelijk ontworpen voor het 52V systeem.

Kan ik een 36V accu op een 24V ebike zetten?

Ik stopte een 48v batterij in een 36v ebike – Dit is wat er gebeurde

Kan je 48 volt op een 36 volt golfkar motor zetten?

Ja, maar doeltreffend en eenvoudig. Maar hoewel het mogelijk is om deze wagens te upgraden naar elektronische snelheidsregeling op 36V- of 48V-niveau, zou ik het niet aanraden vanwege de kosten die met de conversie gepaard gaan. U kunt een moderne 48V wagen kopen voor veel minder geld dan de 36v naar 48v conversie.

Kan een 250w motor werken op 48V?

Een 52v accu die via een 48v regelaar een 250w motor aandrijft zal waarschijnlijk prima werken als de motor 250w of minder produceert. Zoals hierboven vermeld, heeft de motor waarschijnlijk plastic tandwielen die gemaakt zijn voor een belasting van 250 watt of minder.

Kan ik mijn eBike opladen met een omvormer?

Kan ik mijn e-bike opladen met een omvormer? In het algemeen kunt u een eBike opladen met een omvormer door de omvormer aan te sluiten op een auto, stopcontact, zonnepaneel of een andere elektrische installatie. Sluit de accu van de eBike aan op de omvormer en zorg ervoor dat deze 1000 W kan leveren om de meeste fietsaccu’s van stroom te voorzien.

Welk formaat omvormer heb ik nodig om ebike-accu’s op te laden?

Als we uitgaan van twee accu’s, moet de omvormer consequent 332 watt kunnen leveren. Met berekende reserves zou een spanningstransformator van 500 watt een goede keuze zijn.

Kunnen zonnepanelen e-bikes opladen?

Kun je een e-bike opladen met een zonnepaneel? Kort antwoord, u kunt een e-bike opladen met een zonnepaneel. Maar u moet wel rekening houden met de laadsnelheid. Opladers voor 48V eBike-accu’s hebben minstens twee zonnepanelen nodig die minstens 200W vermogen kunnen leveren als u uw eBike in een dag wilt opladen.