Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Demontage van Shimano geïntegreerde schakelsystemen (brifters)

5 min read

Gevraagd door: Brandon Randolph

Ja, sommige mensen lappen nog steeds hun buizen.

Hoe haal je een Shimano versnellingspook uit elkaar?

Citaat uit de video: Uit. Zo en misschien moeten we de remhendel een beetje samendrukken. En daar is de pin, leg hem opzij en nu komt dit uit elkaar. En er zijn hier geen onderdelen die echt los moeten.

Hoe verwijder je Shimano Brifters?

Citaat uit de video: Dus om een set shifters te verwijderen. moet je de versnellingspook zelf losmaken. En daar heb je de vijf millimeter inbussleutel voor nodig.

Hoe haal je een Shimano 105 shifter uit elkaar?

Citaat uit de video: Kop moet er gewoon recht in en losschroeven. En daar gaat het, dat gaat daarheen. Maar een laatste stukje is deze stelschroef hier verwijderen en twee millimeter stil zitten.

Hoe open je Shimano ST ef41?

Citaat uit de video: Oke dus natuurlijk willen we dit verwijderen er's deze kleine plastic dop hier op de gemakkelijkste manier vond ik om te doen is gewoon om een kleine schroevendraaier te nemen.

Hoe haal je een versnellingspook uit elkaar?

Citaat uit de video: Dus in de meeste gevallen is het enige wat je hoeft te doen de handmatige versnellingsknop nemen die hier is en gewoon tegen de klok in draaien. Gewoon zo en verder tegen de klok in draaien.

Hoe repareer ik mijn Shimano shifter?

Citaat uit de video: Dus we kunnen het meestal raken met wd-40. Breek het af, laat het opdrogen en spuit dan wat lithium vet naar binnen. Zo.

Wat zijn Brifters?

Brifters – Brifters, ook wel rem-shifters genoemd, combineren een remhendel en een shifter die uitsluitend voor valbeugels zijn ontworpen. Ze kunnen echter ook worden gebruikt op sommige alternatieve sturen. Bijv. snorsturen.

Hoe verwijder je gripschakelaars?

Citaat uit de video: Sleutel in de schroef van de gripshift. En draai het los zodat het heel gemakkelijk los komt de nieuwe grip shift komt met kabel slip van je kabel dop om het gemakkelijk te verwijderen.

Wat is een downtube shifter?

Downtube shifters zijn schakelhendels die op de onderbuis van de fiets gemonteerd zijn. Niet iedereen zal het prettig vinden om zijn hand volledig van het stuur te nemen om te schakelen, maar voor degenen onder ons die dat niet erg vinden, bieden downtube shifters de meest minimalistische oplossing om te schakelen.

Hoe onderhoud ik mijn Ultegra shifters?

Citaat uit de video: Het is zo schoon als een fluitje, droog het af en dweil het overtollige op. En dan. Doe er gewoon wat glijmiddel op. Dus een lichte spuitbus met een beetje PTFE.

Hoe werkt Shimano STI?

Shimano Total Integration (STI) shifters gebruiken een split-lever ontwerp om te schakelen. Een kleine hendel net achter de remhendel schakelt de ketting naar een kleiner tandwiel, terwijl de hele remhendel opzij kan worden geschoven om naar een groter tandwiel te schakelen.

Hoe stel je een Shimano 105 voorderailleur af?

Citaat uit de video: Wat we willen gaan voor deze een beetje te hoog ingesteld. Dus Shimano beveelt aan dat je hem op één tot drie millimeter van de bovenkant van deze tand tot de onderkant van de derailleurkooi hebt staan.

Hoe repareer je een vastzittende versnellingspook?

Citaat uit de video: En ik ga door en steek dit in de versnellingspook, druk het naar beneden en… Nu. kan ik in elke versnelling schakelen die ik wil, heel simpel en eenvoudig.

Hoe verwijder ik een adapter voor een versnellingspookknop?

Als de adapter in de kogel schroefdraad heeft, kunt u er een bout met een klemmoer indraaien en proberen hem los te draaien. Of met de bout/jammoer op zijn plaats kunt u proberen de kogel te verhitten en los te trekken. Pas natuurlijk op dat u niet te veel warmte gebruikt om de kogel zelf te beschadigen.

Hoe vervang je een automatische versnellingspook?

Citaat uit de video: Dus je moet het er gewoon uit wippen. Het kan een beetje kracht kosten. Dit heb je niet nodig met de nieuwe pookknop. Ik heb deze pookknop van eBay.

Hoe krijg je een gebroken kabel uit een Shimano shifter?

Citaat uit de video: Neem je velcro strip, wikkel het rond en trek het terug op de shifter. Zodat het bloot komt te liggen. Het gat waarin het kleine stukje kabel verschijnt. En ga je gang en probeer het in dat gat te steken.

Hoe verwijder je Shimano schakelkabels?

Citaat uit de video: Dus verwijder een beetje van de behuizing. Dus je kunt het verplaatsen en dan een mes of iets magers gebruiken om de kop eruit te wippen en dan ga je verder en trek je de kabel er helemaal uit.

Hoe verwijder je een gebroken kabel van een versnellingspook?

Citaat uit de video: Tot de kop van de kabel is uitgelijnd met het gat daar en dan zou ik als een klein puntig gereedschap zoals een tandarts pick-up push kunnen gebruiken.

Hoe haal ik de kabel van mijn versnellingspook?

Citaat uit de video: Bij de versnellingspook moet je een toegangspoort vinden die soms is afgeschermd met een kapje. De kabel moet eruit komen met een metalen stop aan het uiteinde.

Hoe vervang je een binnenste versnellingskabel?

Citaat uit de video: Dus gewoon naar je hoogste versnelling. En geef die kabel dan een duwtje. En een tip pop. Dus schuif de oude eruit… En draai de procedure om voor de nieuwe.

Hoe vervang je een schakelkabel?

Citaat uit de video: Zodra de versnellingspook vrij draait op het stuur schudden. En trek de greep uit elkaar tot hij in twee delen uiteenvalt. Soms helpt het om hem heel voorzichtig open te wrikken met een platte schroevendraaier.