Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Compatibiliteit tussen hydraulische Shimano 4-zuiger remklauwen en hendels (mogelijke aansluiting op Duitse DIN-norm voor bakfietsen)

3 min read

Gevraagd door: Kathryn Harris

Zijn Shimano hendels en remklauwen onderling verwisselbaar?

Net als bij SLX zijn alle remklauwen, of het nu twee of vier zuigers zijn, verwisselbaar met de hendels, zodat je naar hartelust kunt mixen en matchen.

Zijn Shimano hydraulische remhendels onderling verwisselbaar?

Alle Shimano 2-zuiger remklauwen gebruiken 22mm diameter zuigers: 760mm2 zuigeroppervlakte. Als je de hydraulische leidingen op elkaar kunt afstemmen, zijn ze 100% uitwisselbaar, van de nieuwste 11-speed weghendels tot de 9-speed MTB remmen uit die tijd.

Kun je MTB-remmen mixen en matchen?

Het wijzigen van de diameter van de zuigers van de remklauw of de hoofdremcilinder heeft een drastisch effect op de prestaties van de rem. De andere reden is wat u al aanvoelde: elk systeem is ontworpen om met één type vloeistof te werken. Dichtingen voor DOT en minerale vloeistoffen zijn niet compatibel, dus u riskeert de dood door te mixen en te matchen.

Hoe identificeer ik mijn Shimano remmodel?

Aan de binnenzijde van de remklauw (aan de andere kant van het Shimano label) staat een modelnummer. Ook op de onderkant van de remhendel zou een modelnummer moeten staan.

Kun je Shimano remhendels gebruiken met Tektro remmen?

Zijn Tektro en Shimano remblokken compatibel? Sommige remblokken van Tektro en Shimano zijn onderling verwisselbaar, maar niet allemaal. Er zijn ook verschillende samenstellingen van remblokken (hars, semi-metallic en metallic), maar het is de moeite waard om op te merken dat niet alle remblok samenstellingen compatibel zijn met alle schijven.

Zijn Shimano remhendelbladen onderling verwisselbaar?

Dat zijn ze ook, bijna alle Shimano remklauwen en hendels zijn onderling verwisselbaar.

Kun je remhendels combineren?

Verbannen. Nee, je moet je eerst zorgen maken over overeenkomende vloeistof types. De Juicy systemen werken op DOT vloeistof, terwijl Shimano op minerale olie werkt. Voor het grootste deel kan men veel verschillende hendels met verschillende remklauwen combineren en ze redelijk, of beter, laten werken, maar het blijft een experiment en een rotzooi als het dat niet doet.

Zijn remklauwen van fietsen onderling verwisselbaar?

De remklauwen zijn identiek, de adapter is het enige verschil.

Hoe lang gaan hydraulische schijfremmen mee?

Uw kilometrage zal variëren naargelang het weer, remgewoonten, rembloktype, rijstijl en terrein. Maar normaal gezien zou u 500-700 mijl moeten kunnen afleggen met een hars remblok en 1000-1250 mijl met een gesinterd metalen remblok.

Kun je Shimano remklauwen gebruiken met SRAM hendels?


Citaat uit video: Kort antwoord nee je kan't je kan ze aansluiten en het zal de remhendel zal de remklauw in werking stellen.

Kun je Shimano remmen gebruiken met SRAM hendels?

In principe kun je dat doen, met één voorbehoud: de Shimano remmen zullen niet ideaal werken met de SRAM hendels. De huidige Shimano remklauwen zijn gebouwd met een grotere hefboomwerking (langere hefboomarmen) en zijn gekoppeld aan een hefboom met een kleine hefboomwerking die meer kabel trekt.

Is Tektro beter dan Shimano?

Citaat uit video: Похожие запросы

Zijn fietsremhendels onderling verwisselbaar?

Simpel gezegd, ja, fietsremhendels zijn onderling verwisselbaar. Hoewel het niet gemakkelijk is om geschikte vervangingen te vinden voor de verschillende soorten hendels en om ze correct in je fiets te monteren, is het niet onmogelijk en komt het vaker voor dan je zou verwachten.

Hoe vervang je een hydraulische remhendel?

Citaat uit video: Portare.

Kun je MTB remklauwen gebruiken op een racefiets?

MTB-remklauwen hebben een lange trekverhouding, net als v-brakes. Road brifters zijn ontworpen om te werken met weg-remklauwen met korte trekkracht. Ze werkten, maar voelden slap aan en lieten veel vrije slag toe voordat de remmen aansloegen.

Kan ik wegremmen gebruiken voor MTB?

Ja, je kunt het. Er zijn veel adapters verkrijgbaar voor het geval je een andere montagestijl nodig hebt, of als je rotors een maat groter zijn dan waarvoor de montagestijlen ontworpen zijn. Uiteraard heb je compatibele (weg)hendels nodig, maar dat heb je al aangepakt.

Zijn de voorste en achterste remklauwen hetzelfde MTB?

Ja, de remklauwen zijn hetzelfde, maar de adapters zijn verschillend.