mei 24, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Als je afstand meet met een trapfiets, tel je dan?

2 min read

Hoe Zitbotbreedte meten?

Je zit een paar seconden op de plaat, vervolgens staat er een afdruk van de zitbotjes in de gelpadding. Van zowel de linker- en de rechterafdruk bepalen wij het centrum en meten de afstand tussen het centrum van beide afdrukken op. Dit is jouw unieke zitbotbreedte in milimeters.

Hoe kettinglijn bepalen?

Meet de afstand tussen de linkerzijde van de zitbuis en de buitenkant van het buitenste kettingblad. Meet daarna de afstand tussen de rechterzijde van de zitbuis tot de binnenzijde van het binnenste kettingblad. Tel deze waarden op en deel ze door twee, de uitkomst geeft de kettinglijn voor het kettingblad weer.

Hoe meet ik afstand zitbotjes?

Zitbotjes opmeten (met aluminium folie)

  1. Pak de benodigdheden om jouw zitbreedte te bepalen erbij. Pak een stuk karton, aluminium folie en een meetlint.
  2. Wikkel het karton in aluminium folie en leg het op een vlak oppervlak. …
  3. Kijk nu goed in het folie waar de afdrukken zitten. …
  4. Meet nu de afstand tussen je zitbotjes op.

Wat betekend kettinglijn?

De kettinglijn van een fiets is de hoek van de fietsketting ten opzichte van het frame. Een evenwijdige loop met een uitlijning van het voorste kettingwiel met het achterste, levert een betere kettinglijn op.

Hoe lang duurt zadelpijn?

Bij zadelpijn ligt dit vaak wat lastiger. Het is moeilijk om de gevoelige of pijnlijke plek te ontzien, u kunt meestal niet zomaar van de fiets afstappen, maar moet nog verder. Soms zelfs uren. Zadelpijn kan zo ver gaan dat de huid opengeschuurd raakt, bijvoorbeeld door een harde naad binnen de broek.

Hoe lang gaat een fietszadel mee?

De aanschafprijs van een zadel is niet gering. Maar wanneer je kiest voor een ambachtelijk gemaakt zadel van degelijk Engels leer, dan kan een zadel makkelijk 25 tot 30 jaar mee. Uiteraard hangt dat af van de kwaliteit, maar zeker ook van het onderhoud.

Welke kettinglijn MTB?

50mm is een normale kettinglijn voor een mountainbike triple. Correctie: 45mm is voor een racetriple. Dit verschil is noodzakelijk vanwege de breed uitwaaierende achtervorken van een mtb. Dat heeft een racefiets niet.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl