Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Achterderailleur werkt niet goed

5 min read

Gevraagd door: Brittany Bassett

Vaak is traag en onwillig schakelen te wijten aan ophoping van vuil tussen de buitenkabel en de versnellingskabel, knikken in de kabel en/of de buitenkabel, of versleten buitenkabels. Zorg er, net als hierboven, voor dat de derailleur, de hanger en de cassette goed vastzitten en dat het wiel goed vastzit.

Hoe weet ik of mijn achterderailleur slecht is?


Citaat uit video: We krijgen hem zover dat hij naar een groter tandwiel schakelt. Wanneer we proberen te schakelen. Naar beneden wordt heel onregelmatig of vice-versa. De sleutel is om naar de achterderailleur te kijken, we kunnen zien dat hij lichtjes naar binnen gebogen is.

Hoe repareer je een achterderailleur?

Citaat uit video: We gaan de juiste instelling vinden door het opzettelijk te strak te zetten, dan draaien we het iets terug. Totdat het precies goed is. Dus pak je schroevendraaier en draai de leeftijd een halve slag.

Hoe repareer je een derailleur die niet wil schakelen?

Als de derailleur er niet in slaagt de ketting naar het volgende grootste ringetje te schuiven of aarzelt, de kabelspanning verhogen. Zodra u bij het grootste tandwiel bent aangekomen, schakelt u terug naar de kleinste ringen. Als de ketting aarzelt of niet terugschuift naar de kleinste ringen, verwijdert u de kabelspanning totdat de verschuiving succesvol is.

Waarom staat mijn achterderailleur niet recht?

Een veel voorkomende oorzaak van een verkeerd uitgelijnde hanger is dat de fiets naar de rechterzijde valt. Dit duwt de derailleurbehuizing naar binnen, waardoor de hanger verbuigt. Het is vaak mogelijk om veel derailleurhangers herhaaldelijk opnieuw te buigen. Dit komt omdat er maar weinig spanning op staat bij het fietsen of schakelen.

Wat is er mis met mijn derailleur?

Vaak is traag en onwillig schakelen te wijten aan vuilophoping tussen de versnellingsbehuizing en de versnellingskabel, knikken in de kabel en/of de behuizing, of versleten behuizingen. Zorg er, net als hierboven, voor dat de derailleur, de hanger en de cassette goed vastzitten en dat het wiel goed vastzit.

Hoe lang moet een achterderailleur meegaan?

Derailleurs gaan bijna oneindig lang mee. De jockeywieltjes zullen na verloop van tijd verslijten (tienduizenden km), maar de rest van het mechanisme zou geen noemenswaardige slijtage mogen vertonen. Het kan zijn dat de veer op een gegeven moment breekt door materiaalmoeheid, maar dat is bij de meeste derailleurs ook een relatief gemakkelijk te vervangen onderdeel.

Hoeveel kost het om een derailleur te repareren?

De prijzen van vervangende derailleurs kunnen uiteenlopen, van ongeveer 20 dollar tot 700 dollar.

Waarom klikt mijn achterderailleur?

Een klikkend geluid komt vaak doordat je ketting een versnelling omhoog of omlaag wil springen op de achterste cassette. Dit kan meestal worden verholpen door de spanning van de kabel die van je shifter naar je achterderailleur loopt, aan te passen.

Waarom springt mijn achterderailleur?

Zonder voldoende kabelspanning om uw derailleur (het onderdeel van uw fiets dat de ketting van het ene tandwiel naar het volgende schakelt) goed te regelen, zal uw ketting beginnen over te slaan. De meest gebruikelijke aanbeveling voor het repareren van een overslaande ketting is om spanning toe te voegen aan de achterderailleur.

Waarom schakelen mijn versnellingen niet?

Na verloop van tijd kunnen vuil, puin en andere kleine deeltjes zich ophopen in de transmissievloeistof, waardoor de vloeistofeigenschappen worden aangetast. Dit kan ertoe leiden dat de auto hapert wanneer u in de versnelling of achteruit schakelt, dat het vermogen afneemt, dat de transmissie slipt, dat er ruw wordt geschakeld of zelfs dat de auto helemaal niet meer in een versnelling schakelt.

Hoe weet ik of ik een nieuwe derailleur nodig heb?

Als er speling is, koop dan een nieuwe. Druppel ook wat Tri-Flow of zoiets in alle draaipunten. Als het erg vuil en plakkerig is, zal het moeilijker zijn om te schakelen zoals jij beschrijft. Als met schone, gesmeerde draaipunten de derailleur nog steeds niet goed beweegt, heb je waarschijnlijk een nieuwe nodig.

Waarom schakelen de versnellingen van mijn fiets niet?

Dit wordt meestal veroorzaakt door een te strak gespannen versnellingskabel of de schroef voor de laagbegrenzing die moet worden bijgesteld. Je kunt dit testen door naar de laagste versnelling te schakelen en te kijken of je voorderailleur in lijn ligt met het kleinste kettingblad. Zo niet, probeer dan de begrenzingsschroef af te stellen. Een andere mogelijkheid is dat de versnellingskabel te strak zit.

Waarom slaat mijn derailleur tegen mijn cassette?

De meeste derailleurs slepen op het bovenste tandwiel van een 34 t cassette als de fiets op zijn kop staat, maar niet als hij op zijn kop staat. Als de derailleur op z’n kop sleept, verkort dan de kabellus op de derailleur. Het inkorten van de buitenkabel is niet het beste idee. Je moet de b-spanningsschroef bijstellen.

Waarom klikt mijn achterderailleur?

Een klikkend geluid komt vaak doordat je ketting een versnelling omhoog of omlaag wil springen op de achterste cassette. Dit kan meestal worden verholpen door de spanning van de kabel die van je shifter naar je achterderailleur loopt, aan te passen.

Waarom klikt mijn derailleur?

Als je een constant klikken hoort (vooral in bepaalde versnellingen), kan het betekenen dat je schakelkabels voldoende uitgerekt zijn om je derailleur uit de uitlijning te trekken, waardoor je ketting tussen de versnellingen rijdt of over de derailleurkooi wrijft. Controleer eerst of je derailleur goed is uitgelijnd en of de hanger niet verbogen is.

Waarom springt mijn achterderailleur?

Zonder voldoende kabelspanning om uw derailleur (het onderdeel van uw fiets dat de ketting van het ene tandwiel naar het volgende schakelt) goed te regelen, zal uw ketting beginnen over te slaan. De meest gebruikelijke aanbeveling voor het repareren van een overslaande ketting is om spanning toe te voegen aan de achterderailleur.

Slijten derailleurveren?

Dat gezegd hebbende, derailleurveren zullen na verloop van tijd hun spanning verliezen en de draaipunten zullen slapper worden. Shifters kunnen ook verslijten (als je genoeg rijdt), en de meeste kunnen niet weer gezond worden gemaakt. Maar voordat je geld gaat steken in deze duurdere onderdelen, kun je het beste een nieuwe kabel/behuizing proberen of een second opinion vragen.

Hoe weet ik of mijn derailleur aan vervanging toe is?

Citaat uit video: Dus hoe ga je weten dat als die lagers zijn op hun weg naar buiten of in feite al goed de makkelijkste manier is zeker om het achterwiel te verwijderen.

Kun je een derailleurveer strakker zetten?

Druk de kooi in de derailleurbehuizing en begin de derailleurkooi naar de achterkant van de derailleur te draaien. Het is belangrijk om de veer altijd strakker te wikkelen in dezelfde richting als de spoel.