Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Zullen twee spacers tussen de cassette en de naaf de kettinglijn beïnvloeden?

5 min read

Gevraagd door: Katherine Lewis

De spacers zijn om ervoor te zorgen dat er significante compressie is, maar omdat de cassette nog steeds op dezelfde plek zit ten opzichte van de aandrijfkant van het wiel zou de kettinglijn niet moeten veranderen.4 jun 2015

Heb je spacers nodig voor de cassette?

Je hebt de spacer niet nodig. Je hebt gelijk, het is bedoeld voor als je een smallere cassette gebruikt. Als je de borgring kunt aandraaien zonder de spacer moet je hem niet gebruiken. Het is waarschijnlijk dat je derailleur het bereik heeft dat past als het werkte met je 8 cog cassette, dus je zou moeten kunnen afstemmen en gaan.
2 juni 2020

Waar gaan fietscassette spacers heen?

BELANGRIJK: Deze afstandhouders gaan op de naaf voor de cassette.

Heb ik een spacer nodig voor een 10-speed cassette op een 11-speed naaf?

Als je momenteel met Sram 9 of 10 speed rijdt moet je deze 1.8mm spacer achter de cassette gebruiken. Geen enkele Sram cassette vereist het gebruik van extra spacers. Als je op Shimano of Sram 11 speed rijdt, wordt de cassette gewoon rechtstreeks op de freehub gemonteerd zonder dat er spacers nodig zijn.

Heb je een spacer nodig op een 11 speed cassette?

Re: Shimano 11 speed cassette, tussenring – is die nodig?
Als je een ‘weg’ 11s lengte freehub body hebt dan moet je inderdaad een spacer gebruiken om de CS-HG800-11 erop te monteren.
28 apr 2020

Waar zijn cassette afstandhouders voor?

Spacers voor het samenstellen of ombouwen van uw oude cassettes. Verkrijgbaar in: 1.85mm (voor 10-speed cassettes op 11-speed freehub bodies)

Hoe zet je een spacer op een cassette?


Citaat uit de video: Je moet er zo op kunnen duwen en als het er op zit. Uiteraard het wiel niet kantelen X het zal eraf vallen. Dus kantel het wiel een beetje naar achteren dan kun je de spacer kwijt.

Kan ik een 11-speed cassette op een 9-speed naaf monteren?

Een 11-speed cassette past alleen op een 9-speed naaf als de naaf breed genoeg is. Gelukkig hebben 8, 9, 10 en 11-speed mountainbike-naven dezelfde afstand, en kan men dus op alle naven een 11-speed cassette gebruiken.

Kan ik een 11-speed cassette op een 10-speed naaf racefiets zetten?

Bijna 20 jaar lang kon hetzelfde Shimano-compatibele achterwiel bijna elke Shimano-standaard 8, 9 of 10-speed cassette gebruiken. Echter, onlangs introduceerde Shimano 11-speed aandrijvingen. En hoewel deze componenten goed werken, passen de nieuwe 11-speed cassettes niet op deze oudere 8/9/10-speed achterwielen.

Kan ik een 12-speed cassette op een 10-speed naaf monteren?

Behalve dat u onze 12-speed cassettes op Shimano HG 10 en 11-speed freehubs kunt monteren, kunt u ook de ROTOR 13-speed cassette ombouwen tot een 12-speed cassette en deze gebruiken met uw huidige wielen.
11 maart 2020

Kan ik een 10-speed cassette op een 9-speed naaf monteren?

Je kunt een nieuwe 10 of 11 speed cassette op elk van de oudere 9 speed naven zetten. Dus, ongeacht het merk, voel je vrij om je wielen een mooi opgewaardeerd nieuw ros te kopen.

Kun je een 8-speed cassette op een 11-speed naaf zetten?

Verkort antwoord: Een 8-speed cassette kan worden gemonteerd op een 11-speed naaf. Als de naaf is ontworpen voor een MTB, zou de cassette meteen moeten passen. Als de naaf gemaakt is voor een racefiets, is een spacer van 1,85 mm nodig voor een goede passing.

Zijn 10-speed en 11-speed naven hetzelfde?

De Shimano (en SRAM) 11-speed freehub is breder dan die van 10-speed, omdat de stapel tandwielen van 11-speed Shimano (en SRAM) groter is dan die van 10-speed.

Kan ik een 7-speed cassette op een 11-speed naaf zetten?

Verkort antwoord: Een 7-speed cassette kan op een 11-speed naaf worden gemonteerd. Aangezien 7-speed cassettes smaller zijn dan 11-speed cassettes, moet bij de installatie een afstandsbus worden gebruikt om de ruimte op de naaf te compenseren.

Kan ik een 8-speed cassette op een 10-speed naaf zetten?

Ja, het past prima. 8, 9, 10spd freehubs zijn hetzelfde. Als je het over de weg hebt, heb je een spacer van 1 mm nodig achter de cassette als het Shimano is, als het MTB is, past hij er zo op.

Kan ik een 8-speed cassette op een 9-speed naaf zetten?

Citaat uit de video: Mensen vragen ook

Heb ik een spacer nodig voor een 9-speed cassette?

Een 9-speed SRAM of Shimano cassette zal een 1.85mm spacer nodig hebben om veilig gemonteerd te worden op een 11-speed Shimano of SRAM wegnaaf. Een 9-speed Campagnolo cassette past zonder spacer op een 11-speed Campagnolo naaf.

Heeft 8 speed cassette een spacer nodig?

Zonder de spacer kun je de cassette niet volledig spannen. Ook zal de cassette over de freehub body bewegen en een slechte schakelervaring en algehele instabiliteit van de aandrijflijn veroorzaken.
29 november 2021

Hebben SRAM 10 speed cassettes een spacer nodig?

Voor SRAM Eagle 12-speed 10-50T, Eagle 10-52T cassettes, of 11-speed 10-42T cassettes, dient u een 1.85mm spacer te installeren op de driver body voordat u de cassette installeert. Voor SRAM 12-speed road cassettes is geen spacer nodig.

Zijn alle Shimano 10 speed cassettes compatibel?

Alle Shimano en SRAM cassettes tot 10 speed zijn in grote lijnen compatibel. Ze maken allemaal gebruik van Shimano’s Hyperglide II freehub body spline patroon. Cassettes met hetzelfde aantal tandwielen hebben dezelfde tandwielafstand, tandwielbreedte en totale breedte.
7 februari 2020

Is 11slash32 cassette goed voor heuvels?

Voor heuvelklimmen en bergachtig terrein raden wij een wegcassette aan, zoals de 11-32T SRAM Red 22 XG1190 11 Speed Cassette (A2), of de 11-34T Shimano Ultegra R8000 11 Speed Cassette.

Welke cassette is het beste voor klimmen?

Als alle andere dingen gelijk blijven, zal het 34T tandwiel op de 11-34T cassette je de gemakkelijkste versnelling geven. Als je fiets momenteel is uitgerust met een 11-28T cassette, zal het overschakelen naar een 11-34T cassette het klimmen minder moeilijk maken.
6 dec 2016