Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Zijn zaagvissen goed om te eten?

4 min read

Hoe vaak moet een goudvis eten?

Vuistregels bij het voeren van goudvissen

Kies ervoor om een goudvis één keer per dag te voeren. Of kies ervoor om die portie op te delen in zeer kleine mini porties zodat je meermaals per dag een heel klein beetje kan voeren. Geef niet meer dan een goudvis binnen 2 á 3 minuten kan opeten.

Kan een goudvis zich dood eten?

Maar belangrijker nog, goudvissen kunnen zich dood eten. Geef ze daarom één keer per dag te eten. Niet te veel, ze moeten de hoeveelheid voedsel die je geeft binnen een paar minuten op kunnen eten, anders heb je te veel gegeven. Geef goudvissen speciaal voer wat bedoeld is voor goudvissen.

Hoe kun je zien of een goudvis gelukkig is?

Volgens Tinley-gedragstherapeut Marieke heb je een blije goudvis als-ie zichzelf kan zijn. Een goudvis heeft dus veel water nodig (minstens 250 liter) in een rechthoekig aquarium zodat-ie wat langer rechtdoor kan zwemmen en niet permanent rondjes hoeft te draaien.

Waar kunnen goudvissen niet tegen?

Je zult ook regelmatig de waterkwaliteit moeten nakijken. Goudvissen kunnen prima leven in een aquarium zonder verwarmingselement. Het is wel belangrijk dat de kamertemperatuur redelijk stabiel is, want ze kunnen niet goed tegen grote temperatuurschommelingen. Hoe warmer het water, hoe actiever de vissen zullen zijn.

Kan een vis doodgaan van teveel eten?

Tenzij je maar weinig water ververst hebt. Zeker met veel voeren zullen je vissen doodgegaan zijn door de nitrietpiek. Door alleen teveel voeren zullen de meeste vissen echt niet heel erg snel doodgaan. Maar door een nitrietpiek kunnen in 1 klap alle vissen doodgaan helaas.

Kunnen vissen doodgaan door te veel voer?

Reacties. goudvissen stoppen niet met eten als ze genoeg hebben, het teveel aan voer ‘versteent’ in hun maag, en daaraan gaan ze dood.

Waarom komt een goudvis naar boven?

Zuurstofproblemen uiten zich het meest zichtbaar bij de vissen: ze houden zich boven in het water op, happen naar “lucht” en zijn traag in hun bewegingen. Ze blijven ook rondhangen op de plekken waar zich de meeste toevoer van zuurstof bevindt, bijvoorbeeld de uitloop van een waterval.

Hoe vaak goudvissen verschonen?

Het beste is één keer per week 1/4 tot 1/3 van het water te verschonen. Maak het filter alleen schoon als de doorstroming minder wordt. Maak je je filter de hele tijd schoon dan verstoor je de biologische werking in het water.

Waarom zitten goudvissen achter elkaar aan?

Dit is niet pesten, maar zoals je zelf aan aangeeft paaigedrag. Kan er behoorlijk ruw aan toe gaan. Soms zelfs zo erg dat een vrouwtje bezwijkt door continue mannen achter haar aan te hebben. Dat ze het meest achter de grootste aanzitten, is logisch te verklaren.

Waarom vechten goudvissen?

Het vechten is geen privilege van de mannetjes, want als er concurrentie in het spel is, doen ook de vrouwtjes er aan mee. Gevechten tussen twee verschillende soorten worden soms ook gezien, wanneer de ouders hun jongen verdedigen of als een holbewonende soort indringers uit zijn omgeving verjaagt.

Waarom bijten goudvissen elkaar?

Waarom bijten vissen elkaar? Misschien kun je deze bij vrienden en of familie kwijt. Dan hebben je visjes het zeker meer naar hun zin. Ze hebben nu geen ruimte voor zichzelf en krijg je dit soort dingen.

Kunnen vissen elkaar pesten?

Zelfs vissen kunnen pesterig gedrag vertonen. Mannelijke cichliden (baarsachtige vissen) besteden veel tijd aan het in elkaar slaan van andere mannetjes. Dit doen ze door heel hard achter het slachtoffer aan te zwemmen en hem met de neus te stompen.

Kunnen vissen doodgaan van de stress?

Vissen hebben gezelschap nodig, maar zij hebben ook ruimte nodig. Wanneer er te veel vissen in de vijver aanwezig zijn, dan zorgt dit voor veel stress bij een groot deel van de vissen. Deze vorm van stress kan snel fataal worden. Het is dus belangrijk om zo snel mogelijk een aantal vissen uit de vijver te halen.

Hoe kun je merken dat vissen stress hebben?

Alle situaties die leiden tot angst of vluchtgedrag bij de vissen veroorzaken stress bij de vissen. Vaak is dit niet alleen zichtbaar aan het (vlucht)gedrag van de vis, maar ook aan verlies van kleurintensiteit waardoor de vis lichter (fletser) wordt, of juist donkerder van kleur.