Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Zijn tubeless banden een upgrade van tubed banden, of gewoon anders?

4 min read

Gevraagd door: Mary Whipple

Kun je een binnenband vervangen door een tubeless band?

Ja! Er zijn geen problemen met het gebruik van binnenbanden in een tubeless bandensysteem. In de meeste gevallen kun je gewoon het tubeless ventiel verwijderen en een binnenband monteren, net als bij een normaal clincher systeem.

Moet ik upgraden naar tubeless?

Er zijn duidelijke voordelen aan tubeless (minder lekke banden, lagere druk, betere rijeigenschappen en ze zijn sneller), maar je bespaart er geen gewicht mee. Als je echter bereid bent tijd en geld te investeren in de overschakeling op tubeless, zul je er waarschijnlijk niet meer van opkijken.

Wat zijn de nadelen van tubeless banden?

Tubeless Cons

 • Duurder. …
 • Montage is rommeliger en meer tijdrovend.
 • Verwijdering vereist vaak een goede gripsterkte. …
 • Lucht en afdichtingsmiddel kunnen ontsnappen (‘burping’) als de bandenstraal wegkomt van de velg vanwege een plotselinge impact of extreme bochtkracht.
 • afdichtingsmiddelen die coaguleren nodig om de zes maanden bijvullen.

Kan ik een tubeless band op een velg met binnenband zetten?

Continental Tubeless-banden kunnen worden gemonteerd op tubeless-velgen zonder binnenband, maar ook op velgen met binnenband, mits ze worden gemonteerd met binnenbanden van de juiste maat.

Kun je tubeless banden gebruiken zonder afdichtmiddel?

Een echte tubeless band kan lucht vasthouden zonder afdichtmiddel, maar een tubeless-ready band heeft het afdichtmiddel nodig om luchtdicht te worden. Daardoor kan de band gewicht besparen en heeft hij een sterkere hiel, zodat er minder kans is op klapbanden. Voor racefietsen is de opzet vergelijkbaar, maar er is wel een tubeless-specifieke band nodig.

Hoe weet ik of mijn wielen tubeless klaar zijn?

Een voor tubeless geschikte velg heeft een zijwand met een haakvorm, die helpt de hiel op te vangen en vast te houden. Oudere velgen zien er afgerond uit zonder haakvorm. De vorm van de velg drukt de hiel strak tegen de buitenste haak en heeft een diep gedeelte in het midden om hem gemakkelijker te kunnen verwijderen.

Kan ik mijn wielen ombouwen naar tubeless?

Omzetten van een binnenbandsysteem naar een tubeless systeem kan, maar er zijn beperkingen. Idealiter worden de band en de velg aangeduid als “Tubeless Ready” of “Tubeless Conversion System” om een aanvaardbare hielafdichting op de velg te krijgen.

Zijn tubeless banden lek?

Geen lekke banden meer
Een van de belangrijkste voordelen van een tubeless band is een sterk verminderd risico op lekrijden. Het vloeibare afdichtingsmiddel binnenin is in staat kleinere gaten veroorzaakt door glas, vuursteen of stenen af te dichten en het gat te dichten omdat het zeer snel droogt.

Hebben tubeless banden minder lekke banden?

Stap over op tubeless banden en je hoeft nooit meer een lekke band te repareren. Dankzij het afdichtmiddel dat bij de montage wordt aangebracht, hebben tubeless banden ook veel minder last van lekke banden.

Kan een tubeless band barsten tijdens het rijden?

Tijdens het rijden met hoge snelheden ondervindt een binnenband wrijving in zichzelf. Dit verhoogt de temperatuur van de binnenband en er bestaat zelfs kans dat de binnenband explodeert. Een band/binnenband explosie bij hoge snelheden vraagt om een ramp. Bij tubeless banden bestaat dit risico niet.

Verliezen tubeless banden sneller lucht?

Hoewel sommige tubeless clincherband/velgcombinaties beter lucht vasthouden dan een standaard binnenband, verliezen veel banden sneller lucht dan een conventionele binnenband. Je moet je bandenspanning voor elke rit controleren, ongeacht of je met binnenband of tubeless rijdt.

Hoe lang gaan tubeless banden mee?

ORANJE SEAL: Afhankelijk van temperatuur en vochtigheid, rijtijd en geografie, zou je één tot drie maanden moeten krijgen voor tubeless set ups, en tot zes maanden in een tube.

Hoe lang gaat tubeless bandenafdichtmiddel mee?

2-6 maanden
Het afdichtmiddel gaat gemiddeld 2-6 maanden mee, afhankelijk van factoren zoals: temperatuur en vochtigheid in uw omgeving, hoe vaak u rijdt, waar u uw fiets opslaat (koeler is beter), dikte van het bandomhulsel, aantal lekke banden waarvan u niet wist dat u ze had, enz.

Hoe verander je een binnenband naar tubeless?

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar het verwijderen van de wielen van de fiets is verplicht voor deze operatie, aangezien we de bestaande buizen en velgstrips gaan verwijderen.

 1. Verwijder de buizen en velgstrips. …
 2. Gereedmaken en aanbrengen van Gorilla Tape. …
 3. Plaats de klepsteel. …
 4. Plaats de band terug. …
 5. Afdichtmiddel toevoegen. …
 6. Schud maar!

Kan ik een binnenband vervangen door een tubeless fiets?

Ja, je kunt van binnenband naar tubeless gaan, alleen het verschil tussen de twee banden is alleen de nek.