Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Zijn fietsendragers en fietstassen geschikt voor cross-country rijden?

5 min read

Gevraagd door: Tasha Davis

Moet ik voor- of achtertassen gebruiken?

Aangezien het grootste deel van ons lichaamsgewicht zich boven het achterwiel bevindt wanneer we fietsen, zal het toevoegen van extra gewicht aan de achterkant van de fiets het achterwiel meer belasten dan het voorwiel. Daarom is het bij een lichte fiets (of lichte wielen) beter om het gewicht vooraan te houden.

Moet ik een achterdrager op mijn fiets zetten?

Achterdrager. Een bagagedrager biedt een stabiel kader om spullen op uw fiets te bevestigen. Bij mooi weer kunnen spullen zonder hoes direct op de bagagedrager worden bevestigd. Bij slecht weer of om losse spullen bij elkaar te houden, kunnen tassen zoals bagagetassen en fietstassen gemakkelijk op de achterdrager worden bevestigd.

Kan je een achterdrager op een racefiets zetten?

Een achterdrager kan gemakkelijk worden gemonteerd op een racefiets die geen rekogen heeft. Old Man Mountain maakt een bagagedrager die wordt bevestigd aan een extra lange snelspanner (meegeleverd) die de originele vervangt. De bovenkant van het rek wordt dan met rubber beklede p-klemmen aan de staande achtervork bevestigd.

Kun je achtertassen aan de voorkant gebruiken?

Je zou fietstassen aan de voorkant van je fiets kunnen plaatsen. Maar er komen enkele factoren bij kijken. En het hangt af van de grootte van de koffer, de geometrie van de voorkant van je fiets en hoeveel spullen je vooraan wilt hebben.

Waarom gebruiken fietspakkers geen fietstassen?

Met bikepacking tassen pak je niet te veel in.
De meeste fietstoeristen overpakken. Bikepacking tassen lossen dat probleem op omdat ze simpelweg minder volume bieden dan fietstassen. Een typische bikepacking setup biedt meestal 45 liter volume tussen de drie hoofdtassen, terwijl een standaard set van 4 fietstassen 65 liter kan bevatten.

Wat is het verschil tussen zadeltassen en fietstassen?

Fietstassen kunnen tot 50 pond dragen, terwijl zadeltassen tot 30-40 pond kunnen dragen. Er kan meer in, maar idealiter moet u de opgegeven capaciteit niet overschrijden om de levensduur van de tassen te verlengen.

Is het beter om een fietsmand voor of achter te hebben?

Voorwielen zijn inherent sterker dan achterwielen en kunnen meer gewicht aan. Voorbelasting heeft invloed op het rijgedrag, maar de leercurve is kort. Voorwielmanden zijn ideaal voor lange woon-werkverkeer en snelle boodschappen. Voordelen – U kunt elke tas gebruiken die u wilt (boodschappentassen werken uitstekend met manden) of helemaal geen tas.

Hoe kies ik een fietsdrager achteraan?


Citaat uit de video: Meestal bij de naaf. Soms is er een middenvorkoog waarmee je ook lage rijders kunt gebruiken. Deze heeft er een die iets hoger zit, ontworpen voor een rando rek.

Waar zijn fietsenrekken voor?

Fietsenrekken achterop uw fiets zijn voorzien van rails waarmee u fietstassen, tassen, manden en andere voorwerpen kunt bevestigen. Ze bieden ook plaats aan bungees en netten om voorwerpen aan vast te maken. Zonder rek is het ontzettend moeilijk om een mand, fietstas of boodschappentas aan je fiets te hangen.

Kan je een bagagedrager op een racefiets monteren?

Het korte antwoord is ja, het is mogelijk om van je racefiets een toerfiets te maken. Je kunt fietstassen op je racefiets monteren, ook al heeft het frame geen oogjes om een bagagedrager aan te bevestigen.

Kun je een bagagedrager op een racefiets monteren?

Je kunt een fietstas op een racefiets zetten als je er een bagagedrager op bevestigt. Sommige racefietsen hebben beugels voor een bagagedrager. Als je fiets die niet heeft, kun je P-Clamps of Tubus stay bevestigingsklemmen gebruiken. Als alternatief zijn er ook speciale bagagedragers verkrijgbaar die op fietsen kunnen worden bevestigd zonder dat er bretels nodig zijn.

Kun je een racefiets gebruiken om te toeren?

Het korte antwoord is ja, je kunt absoluut toeren met een racefiets. Het maakt niet uit of hij van koolstofvezel is of dat hij geen bagagedragers heeft om de fietstassen op te bevestigen, als hij goed is afgesteld kan hij zonder problemen een lang avontuur aan.

Vertragen fietstassen je?

Koffers vertragen je zeker op heuvels, maar dat komt vooral door de hoeveelheid gewicht die erin zit. Motorrijders gebruiken vaak maar één fietstas tegelijk aan één kant van de bagagedrager. Je zou kunnen denken dat het sturen of balanceren daardoor moeilijker wordt. Een volle fietstas op de fiets heeft weinig effect op het sturen.

Wat is het verschil tussen bikepacking en bike touring?

Bij fietstochten gaat het meestal om lange afstanden en langere trajecten die kunnen worden ondersteund door avontuurlijke reisorganisaties of die solo en zonder ondersteuning worden afgelegd. Aan de andere kant verwijst “bikepacking” meestal naar off-road avonturen.

Zijn fietstassen OK voor bikepacking?

Ze zijn gemakkelijk van de fiets te halen, ze zijn waterdicht en bieden een grote, gemakkelijk toegankelijke ruimte. Fietstassen kunnen ook een zeer nuttige bijdrage leveren aan een off-road bikepacking opstelling, vooral als je in afgelegen gebieden fietst en voor meerdere dagen voedsel (of een omvangrijke winteruitrusting) moet meenemen.

Zijn voortassen goed?

Fietstassen vooraan zijn beter bij steile beklimmingen omdat je je geen zorgen hoeft te maken dat je fiets achterover helt. Ze zijn ook beter voor ruwere wegen, inclusief onverharde wegen, omdat extra gewicht vooraan de fiets de grip op de ondergrond verbetert.

Vertragen fietstassen je?

Koffers vertragen je zeker op heuvels, maar dat komt vooral door de hoeveelheid gewicht die erin zit. Motorrijders gebruiken vaak maar één fietstas tegelijk aan één kant van de bagagedrager. Je zou kunnen denken dat het sturen of balanceren daardoor moeilijker wordt. Een volle fietstas op de fiets heeft weinig effect op het sturen.

Hoe pak je een toerfietstas in?

Citaat uit de video: Box just make sure to pad it then use something like bubble wrap or a foam pad to wrap your item when wrapping make sure that you have padding on both sides to minimize shock and shaky.

Welke maat fietstassen heb ik nodig om te toeren?

Samengevat stel ik voor: 50-60l achtertassen en 15-30l voortassen voor lange afstanden. 30-40l achtertassen (en eventueel 15-20l voorop) voor korte tochten.

Wat neem je mee in fietstassen?

Denk aan het gewicht
Anders moeten de zwaarste voorwerpen in de bodem van de voorste fietstassen, zoals uw EHBO-kit, voedsel, kooktoestel, keukengerei, toiletartikelen en fietsgereedschap, reserveonderdelen, binnenbanden en bandenpomp.