Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Zijn alle achterste DI2 shifters

5 min read

Gevraagd door: Kathy Lopez

Kun je Di2 componenten mixen en matchen?

Wist je dat de meeste 10- en 11-speed Di2-hardware serieoverschrijdend is? Je kunt zelfs verschillende series en zelfs verschillende generaties Di2-hardware combineren, zolang je maar de Di2-compatibiliteitstabel volgt!

Zijn Shimano shifters uitwisselbaar?

De meeste 8- en 9-speed Shimano mountainbike- en wegsets zijn onderling compatibel omdat beide dezelfde kabeltrekverhouding gebruiken. Dit betekent dat je een 8- of 9-speed mountainbike derailleur kunt gebruiken met road shifters of omgekeerd.

Zijn Dura-Ace en Ultegra Di2 compatibel?

Ja, 11-speed Dura-Ace 9070 Di2 of Ultegra Di2 is 100 procent compatibel met 10-speed Ultegra Di2.

Kan ik Dura-Ace shifters gebruiken met Ultegra derailleurs?

Zo kan een Ultegra (6800/8000) 11-speed ketting worden gebruikt met een Dura-Ace (9000/9100) 11-speed cassette. Ook hoeft het niveau van de ketting en de cassette niet te worden afgestemd op de rest van de groep, zodat een 105 (5800) 11-speed cassette kan worden gebruikt met een Dura-Ace (9000/9100) 11-speed groep.

Wat gebeurt er als je Di2 batterij leeg is?

Hij schakelt niet terug naar mechanisch als de batterij leeg is.
SRAM Red eTap heeft een kleine back-up in de zin dat de batterijen uitwisselbaar zijn, dus als de achterste mech kapot gaat, kun je de batterij aan de voorkant lenen en hopelijk genoeg schakelen om thuis te komen.

Heeft Di2 onderhoud nodig?

Hoewel elektronisch Di2/EPS-schakelen betekent dat je derailleurkabels en -behuizingen niet meer hoeft te vervangen, verdienen remkabels en -behuizingen nog steeds regelmatig onderhoud en vervanging. Afhankelijk van hoeveel je fietst en in welke omstandigheden, moeten deze onderdelen om de 2 tot 5 jaar worden vervangen.

Kun je Shimano onderdelen combineren?

Het is mogelijk om componenten van dezelfde generatie te combineren. Bijvoorbeeld: 9000 Dura Ace, 6800 Ultegra en 5800 105 zijn allemaal compatibel. Ze hebben elk 11 versnellingen achter, gebruiken dezelfde kabeltrek per schakeling en maken gebruik van hetzelfde voorderailleurontwerp.

Zijn alle achterderailleurs hetzelfde?

Nee, fietsderailleurs zijn niet universeel. Een derailleur die werkt met de ene fiets kan niet werken met een andere fiets op basis van factoren zoals de kooilengte. Controleer het verschil tussen de kleinste en grootste tandwielen en ook de kettingringmaat om de compatibiliteit van de derailleur te bepalen.

Werkt elke shifter met elke derailleur?

Nee, verschillende fabrikanten of verschillende modellen met een verschillend aantal “versnellingen” hebben een verschillende trekverhouding (d.w.z. de lengte van de kabel die door een enkele versnelling wordt getrokken). Meestal is het veilig om een ander model met hetzelfde aantal versnellingen van dezelfde fabrikant te gebruiken.

Waarom is Dura-Ace beter dan Ultegra?

Hoewel Dura Ace wordt beschouwd als Shimano’s allround prestatiegroep, wordt Ultegra verrassend genoeg algemeen beschouwd als veelzijdiger, voornamelijk vanwege het lagere versnellingsbereik. Terwijl Ultegra cassettes helemaal tot 34 tanden gaan, gaan Dura Ace cassettes slechts tot 30 tanden.

Hoeveel uur gaat Di2 mee?

Bij normaal gebruik kun je ongeveer 2500-3000 km rijden per lading, afhankelijk van hoe vaak je schakelt en hoe je schakelt. Een Di2-voorderailleur verbruikt per schakelbeurt ongeveer 4 keer zoveel stroom als een achterderailleur.

Wat is het verschil tussen Ultegra Di2 en Dura Ace Di2?

Dit betekent dat Ultegra Di2 ongeveer 440 gram zwaarder is dan Dura-Ace Di2. Maar je kunt wat gewicht besparen door de niet-mechanische onderdelen zoals crankstel, remmen en cassette om te wisselen. Op onze weegschaal zijn de shifters 57 gram zwaarder, de voorderailleur 43 gram en de achterderailleur 49 gram.

Hoe lang gaat een Shimano Di2 batterij mee?

Een moderne Di2 batterij gaat tussen de 2000 en 5000 kilometer per lading mee. Dit hangt een beetje af van hoe vaak je schakelt en ook van je manier van schakelen. De voorderailleur moet harder werken dan de achterderailleur en verbruikt dus ook meer energie.

Hoe weet ik of mijn Di2-batterij gezond is?


Citaat uit de video: Dus de batterij-indicator. Als die groen is betekent dat dat hij tussen 75 en 100 procent zit. Procent. Als het knippert. Groen dan is het tussen 50 en 75. Als het ononderbroken is. Rood dat's 25 tot 50 procent.

Wat betekent een groen en rood lampje op Di2?

Als je ongeveer twee seconden een groen lampje ziet, heb je een volledig opgeladen batterij. Als een groen lampje vijf keer knippert, zit de batterij op ongeveer 50 procent. Een continu rood lampje betekent dat de batterij nog voor ongeveer 25% is opgeladen. Een knipperend rood lampje betekent dat hij bijna leeg is.

Zijn Shimano 11 en 12 versnellingen compatibel?

De 12-speed cassettes werken op elk bestaand Shimano-compatibel 11-speed wiel of smart trainer. In tegenstelling tot eerdere groepen met korte en lange kooi opties, is er slechts één Dura-Ace derailleur en één Ultegra derailleur.

Kan Di2 op elke fiets worden gemonteerd?

Ultegra 6770 Di2 draden zijn universeel en kunnen overal op worden aangesloten – derailleurs, shifters of aansluitdozen. Ze zijn verkrijgbaar in een groot aantal lengtes, omdat ze overal in het systeem kunnen worden gebruikt. Hun aansluitingen zijn slechts 5 mm in diameter en zijn waterdicht zonder dat een krimpkous nodig is.

Hoe kan ik Di2 upgraden?

Citaat uit de video: Plaats de interne batterij zal daar verder naar voren gaan langs hier beide hendels uiteraard komende van di2 hendels gaan op de versnellingskabels komende van bar tape zal worden vervangen.

Welke cassettes zijn compatibel met GRX?

CASSETTE. GRX maakt gebruik van 2 soorten cassettes, het dubbele systeem gebruikt een cassette met een smallere spreiding voor de weg in verhoudingen van 11/32 of 11/34. Het 1x systeem wordt uitgerust met een MTB stijl cassette met een bredere ratio van 11-42 of daaromtrent.

Kun je GRX en Ultegra mengen?

Compatibiliteit van GRX met ULTEGRA voor racefietsen
Shimano’s GRX voor gravel fietsen en ULTEGRA voor racefietsen zijn compatibel met ULTEGRA 6700 en hoger, en ULTEGRA is het enige onderdeel dat compatibel is met alle GRX modellen, inclusief GRX elektrisch schakelen, omdat ULTEGRA Di2 modellen heeft.

Kun je Shimano onderdelen combineren?

Het is mogelijk om componenten van dezelfde generatie te combineren. Bijvoorbeeld: 9000 Dura Ace, 6800 Ultegra en 5800 105 zijn allemaal compatibel. Ze hebben elk 11 versnellingen achter, gebruiken dezelfde kabeltrek per schakeling en maken gebruik van hetzelfde voorderailleurontwerp.