Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Zien vinyl liner zwembaden er goedkoop uit?

3 min read

Wat kost een HDPE zwembad?

HDPE zwembad kosten

De kosten van een HDPE zwembad liggen tussen de € 15.000 en € 30.000. De totale prijs is afhankelijk van de grootte van het zwembad, de moeilijkheid in constructie en de toegankelijkheid van het terrein.

Hoe lang gaat een liner van een zwembad mee?

Met een PVC-liner: PVC-liners hebben een levensduur van 8-12 jaar voor er vervanging nodig is. Er kunnen plooien ontstaan doorheen de levenstermijn (door krimpen en uitzetten als gevolg van temperatuursveranderingen). Ook de kleur vervaagt onder invloed van Uv-stralen.

Wat is een PPC zwembad?

PPC bestaat uit polypropyleen (PP) en copolymeer. Polypropyleen is een veelzijdige, ijzersterke en vooral veilige kunstof. PP is heel resistent tegen bacteriën. Het copolymeer zorgt er dan voor dat je zwembad kleurvast en krasvrij blijft.

Hoe wordt een liner geplaatst?

In de meeste gevallen wordt aangeraden om eerst een primer aan te brengen. De vloeibare liner wordt manueel aangebracht in verschillende lagen tot een dikte van ongeveer 1,5mm – 2mm. De vloeibare liner is niet geschikt om aan te brengen op HDPE zwembaden en Polypropyleen zwembaden.

Hoe liner lassen?

Liner lassen is de kuip bekleden met folie en die folie vervolgens als het ware aan elkaar smelten met hete lucht aan 600°C. Een werk dat oog voor detail en nauwgezette handelingen vraagt en waarbij Bosman Pools 100% voor een naadloze afwerking gaat. Eerst worden profielen geplaatst waar de folie aan opgehangen wordt.

Wat is HDPE zwembad?

Een HDPE zwembad is een prefab zwembad. Dit type zwembad wordt steeds bekender en populairder, doordat het snel geplaatst kan worden en van hoge kwaliteit is. HDPE staat voor High Density Polyethyleen. Ideaal voor het maken van zwembaden, doordat het sterk materiaal is, dat goed tegen chemicaliën kan.

Hoe sterk is HDPE?

HDPE is een zeer taai en sterk materiaal met een temperatuurbereik tot 80 graden. De zwarte variant is UV-bestendig en daardoor geschikt voor permanente buitentoepassingen. De chemische resistentie en voedingsmiddelengeschiktheid maken HDPE tot een van de meest toegepaste kunststoffen.

Wat kost een polyester zwembad?

Kostprijs polyester zwembad

De prijs van een monoblok zwembad is afhankelijk van de gewenste inhoud en bereikbaarheid van de locatie. Voor een polyester zwembad van 4 op 10 meter mag je rekenen op een kostprijs van 25.000 à 35.000 euro.

Wat kost een monoblock zwembad?

Voor een standaard monoblok zwembad van circa 4 op 10 meter zul je € 25000 à € 35000 betalen, inclusief plaatsing. Die prijs kan nog oplopen naargelang de keuze voor andere zwembadaccessoires. Denk bijvoorbeeld aan zwembadverwarming, verlichting of een zwembadrolluik.

Wat is een monoblok?

Een monoblok is een zwembadtype dat bestaat uit één stuk, vergelijkbaar met een badkuip: het wordt in zijn geheel in één keer geproduceerd op de meest efficiënte manier en in de beste omstandigheden.

Wat kost een zwembad in beton?

Voor een afgewerkt betonnen zwembad mag je rekenen op een gemiddelde prijs vanaf € 40.000, incl. btw en plaatsing. Individuele keuzes kunnen daarbij een grote invloed hebben.

Waarom geen polyester zwembad?

Nadelen van een polyester zwembad

Heeft je polyester zwembad een lagere prijs, dan zal de kwaliteit ervan minder goed zijn. – Ga je voor goedkopere materialen, dan kunnen problemen met osmose en verkleuring ontstaan. Ook kunnen chemicaliën voor schade aan je zwembad zorgen indien je kiest voor inferieure polyester.

Hoe zwembad Polyesteren?

Zo ga je te werk als je een polyester zwembad wilt aanleggen

  1. Ondergrond zwembad. …
  2. Aanbrengen van primer en hechtingslaag. …
  3. Aanbrengen glasmatten en vloeibare polyesterhars. …
  4. Afwerking van je zwembad met uv- en chloor-bestendige pre- en topcoat.

Hoe zwaar is een polyester zwembad?

Een polyester zwembad wordt gemaakt van verschillende lagen en is dus redelijk zwaar. Een polyester zwembad weegt zeker wel tussen de 500 en 1000 kilo.