Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wie was de eerste zwaargewicht bokskampioen van de wereld?

2 min read

Muhammad Ali, geboren als Cassius Marcellus Clay (Louisville, 17 januari 1942 – Scottsdale, ), bijgenaamd The Greatest en Louisville Lip, was een Amerikaans bokser. Ali werd door het sportblad Sports Illustrated uitgeroepen tot Sportman van de Eeuw.

Wat is de achternaam van bokser Mohammed Ali?

Muhammad Ali werd in 1942 geboren in Louisville (Kentucky) als Cassius Marcellus Clay. Hij was de kleinzoon van een slaaf. Op twaalfjarige leeftijd begon hij met boksen. Clay was lang (1.91 m.).

Wie bokste tegen Muhammad Ali?

Op 20 oktober 1973 stond Lubbers in Jakarta in de ring met ‘de grootste bokser aller tijden’. Lubbers bleef tegen Ali de volle twaalf ronden overeind, precies zoals hij zich dat had voorgenomen. Hij verloor de wedstrijd wel. Op punten, maar dat was geen schande.

Hoeveel wedstrijden heeft Muhammad Ali gespeeld?

In 1979 stopte Ali met boksen en kwam de titel vacant. Toch poogde hij nog een laatste (mislukte) comeback, maar stopte in 1981 definitief. In zijn profcarrière bokste hij 61 gevechten waarvan hij er 56 won en 5 verloor.

Wat is er gebeurt met Muhammad Ali?

“Na een gevecht van 32 jaar met parkinson is Muhammad Ali op 74-jarige leeftijd overleden”, zei een woordvoerder. “De drievoudig wereldkampioen zwaargewicht is vanavond overleden.” Ali werd afgelopen week opgenomen in een ziekenhuis in Phoenix met ademhalingsproblemen.

Welke afkomst heeft Muhammad Ali?

Muhammad stamt overwegend af van Amerikaanse slaven uit het Zuiden van Amerika in de periode vóór de Amerikaanse burgeroorlog en heeft tevens enkele Ierse en Engelse voorouders. Zijn Ierse afkomst is ontdekt tijdens zijn stamboomonderzoek en is te herleiden naar een man uit het Ierse plaatsje Ennis in County Clare.