Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Welke trapas heb ik nodig voor een decathlon rockrider 5.0

5 min read

Gevraagd door: Keisha Smith

Hoe weet ik de maat van mijn trapas?

Om de maat van de benodigde trapas te weten te komen, meet je de binnenkant van het trapashuis in je frame, dat zal 73mm, 70mm of 68mm zijn. Sommige oudere frames kunnen Italiaanse trapassen met schroefdraad hebben, in plaats van de modernere Engelse.

Is rockrider een goed fietsmerk?

Hoewel de Rockrider zeker niet luxueus is, biedt hij op onverharde paden geweldige tractie, kwaliteitsremmen en snel schakelen, waar andere budgetmerken simpelweg niet tegenop kunnen. Als gevolg daarvan is de Rockrider echt de enige budgetfiets die we zouden aanraden voor gebruik op eenvoudige onverharde paden.
19 oktober 2021

Wat is een mountainbike trapas?

Wat is een trapas? Je trapas verbindt je cranks zodanig met je fiets dat ze vrij kunnen draaien terwijl je trapt en de aandrijving aandrijft. Het bevindt zich in het trapashuis dat is waar de onderbuis van je frame, de zadelbuis en de achtervork allemaal samenkomen.
24 jan 2018

Hoeveel versnellingen heeft een rockrider 520?

24 snelheden
Rechtopstaande positie, met een stuurpen die 3 cm omhoog kan, en een ergonomisch zadel: comfort om de prestaties te verbeteren. 27,5” wielen, dubbele schijfremmen en 24 versnellingen: het heeft het allemaal!

Zal elke trapas passen?

Welke trapas je uiteindelijk koopt, hangt tot op zekere hoogte af van het soort frame dat je hebt. Bepaalde framematerialen en aandrijvingen ondersteunen slechts één type trapas. Er zijn tegenwoordig twee hoofdtypen trapassen op de markt, namelijk trapassen met schroefdraad en trapassen met perspassing.
13 mei 2020

Passen alle cranks op alle trapassen?

In het algemeen kunnen de meeste crankstellen op verschillende trapassen worden gemonteerd, hoewel deze compatibiliteit grotendeels afhangt van de beschikbaarheid van geschikte hardware (zie volgende hoofdstuk). Eventuele incompatibiliteiten die zich voordoen hebben vaak te maken met de lengte en/of diameter van de crankas.
18 sep 2018

Zijn Decathlon fietsen in orde?

Zijn Decathlon-fietsen goed? Decathlon fietsen hebben hun plaats binnen de fietswereld als een goede instapfiets die voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en duurzame goed geprijsde forens of eerste fiets een goede optie is.
5 november 2021

Is btwin eigendom van Decathlon?

B’TWIN is een merk voor fietsen en fietsonderdelen en -accessoires dat door Decathlon op de markt wordt gebracht.

Waar wordt rockrider gemaakt?

Met een passie voor mountainbiken hebben we deze ST 50 mountainbike volledig ontworpen en ontwikkeld in Frankrijk bij BTWIN VILLAGE (Lille) en geproduceerd in India.

Is BB92 hetzelfde als PF92?

De binnendiameter van het trapashuis van het frame is 37mm. Een lager met een OD van 37mm wordt direct in het frame geperst. Trek stapt af van het BB90/95 systeem naar wat ze PF92 noemen, wat hetzelfde is als een BB92 (41mm ID shell en 92mm breedte).
29 mei 2019

Wat is het verschil tussen BB30 en BSA?

BSA is Engels standaard en heeft schroefdraad in het gat, meestal gebruikt in shimano, terwijl BB30 Italiaanse standaard is en geen schroefdraad heeft, meestal gebruikt in CP.
Aug 28, 2015

Wat is een BB30 crankstel?

Het BB30 trapashuis is meestal 68mm (road) of 73mm (mtb) breed met een binnendiameter van 42mm. Oorspronkelijk was het BB30 systeem ontworpen voor crankspindels met een diameter van 30mm. Frames met BB30 schalen kunnen echter gebruikt worden met crankspindels van andere afmetingen.

Maakt het veranderen van trapas een verschil?

(Klik hier om BikeRadar’s complete gids over trapassen te lezen.) Volgens het laatste rapport van Friction Facts: “Er bestaat geen statistisch significant verschil waaruit een algemeen voordeel of nadeel van een standaardtype blijkt onder vergelijkbare belastingsomstandigheden.
9 december 2013

Heb ik een nieuwe trapas nodig?

Om te controleren of je BB aan vervanging toe is, laat je de ketting van het kleinste kettingblad vallen en draai je de cranks rond. Als er een zijwaartse wiebel is, of een knarsend gevoel, is het tijd voor een nieuwe.

Welke trapas heb ik nodig?


Citaat uit de video: Mensen vragen ook

Hoe weet ik of een crank op mijn fiets past?

Cranks zijn er in verschillende maten, meestal van 165 mm tot 190 mm, en de ideale cranklengte wordt vaak bepaald door drie factoren: je lengte, je fietsdiscipline en je persoonlijke voorkeuren. Als je je cranklengte verandert, zal het veranderen hoe het voelt om op je fiets te trappen, en het kan je pasvorm op je fiets veranderen.
9 mei 2018

Hoe weet ik of mijn trapas Italiaans of Engels is?

Het belangrijkste verschil is de manier waarop de twee in het trapashuis worden geschroefd. Net als bij pedalen is één kant van een BSA standaard trapashuis omgekeerd (links) van schroefdraad voorzien, terwijl beide kanten van een Italiaans standaard trapashuis regelmatig (rechts) van schroefdraad zijn voorzien.
20 juli 2017

Hoe weet ik welke maat crankstel ik moet kopen?

Hoe meet je de cranklengte? De cranklengte wordt gemeten vanaf het midden van de trapas tot het midden van de pedaalas. Als je niet zeker weet welke lengte de cranks op je fiets hebben, is de snelste manier om daar achter te komen meestal door gewoon naar de achterkant van je cranks te kijken, net onder de pedaalas.
26 februari 2021

Welke maat is een mid bottom bracket?

Trapasjes voor BMX-fietsen zijn er in 19mm, 19mm mid, 22mm, 22mm mid, en 24mm. In principe verwijst deze maat naar de grootte van de as die door het lager gaat en de cranks laat draaien. Deze maat van je lager is afhankelijk van het merk van je cranks, want sommige merken maken alleen een specifieke maat.

Wat is een 19mm trapas?

Kijkend naar de foto naast ons, is de 19mm gewoon de grootte van de opening. Een 19mm trapas zal alleen werken met 19mm cranks.
14 november 2019

Past de BB30 op de pers?

BB30 & PF30
Strikt genomen zijn beide “press-fit” systemen omdat geen van beide een traditioneel trapashuis met schroefdraad gebruikt, en ze zijn beide oorspronkelijk ontworpen voor crankstellen met 30mm diameter spindels.
29 mei 2019