Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Welke shifters zijn compatibel met dura ace 740x?

5 min read

Gevraagd door: Jon Kerr

Kan ik Dura-Ace shifters gebruiken met Ultegra derailleurs?

Zo kan een Ultegra (6800/8000) 11-speed ketting gebruikt worden met een Dura-Ace (9000/9100) 11-speed cassette. Evenzo is het niet nodig het niveau van de ketting en de cassette aan te passen aan de rest van de groepset, zodat een 105 (5800) 11-speed cassette kan worden gebruikt met een Dura-Ace (9000/9100) 11-speed groepset.

Is Dura-Ace compatibel met 105?

DURA-ACE, ULTEGRA en 105 onderdelen zijn compatibel met elkaar tot en met het 2×11 versnellingen bereik. De onderdelen van DURA-ACE, ULTEGRA en 105 zijn compatibel met elkaar, zolang ze hetzelfde aantal versnellingen hebben.

Wanneer kwam Dura-Ace 7700 uit?

1996
Shimano bracht de 7700 serie uit in 1996 en slaagde erin zowel een hoge stijfheid te bereiken als een gewichtsbesparing van ongeveer 500 g van de gehele componentenreeks door de introductie van het HOLLOWTECH crankstel met holle crankarmen.

Hoe schakel je met een Dura-Ace shifter?

Citaat uit video: Dus je beweegt de hele shifter over met je linkerhand en dan klik je naar beneden met het kleine hendeltje aan je rechterhand nu zijn er twee uitzonderingen met Shimano versnellingen maar ten eerste is het voor di2.

Kun je Shimano shifters en derailleurs combineren?

Shimano derailleur compatibiliteit
De meeste 8- en 9-speed Shimano mountainbike- en roadkit zijn onderling compatibel omdat ze beide dezelfde kabeltrekverhouding gebruiken. Dit betekent dat je een 8- of 9-speed mountainbike derailleur kunt gebruiken met roadshifters of vice versa.

Kan ik SRAM shifter met Shimano derailleur gebruiken?

De SRAM achterderailleur (mech) zal niet werken met een Shimano shifter zoals deze is; de kabeltrek en schakelactivatie verhoudingen zijn niet hetzelfde tussen de twee systemen.

Kan ik Ultegra shifters gebruiken met 105?

Zowel 105 als Ultegra zijn 11-speed systemen. 105 cassettes (boven) zijn verkrijgbaar in 11-28-tands, 11-30, 11-32, 11-34 en 12-25 opties. Ultegra is verkrijgbaar in al deze opties plus 11-25 en 14-28. Er is geen reden waarom je geen Ultegra cassette zou kunnen gebruiken met een anders 105 groepset, of vice versa.

Wat is beter, Dura-Ace of 105?

Vergeleken met een 105 derailleur heeft de Dura-Ace derailleur minder materiaal. Er is meer tijd besteed aan het wegfrezen van overtollig metaal, waardoor het gewicht is afgenomen. Het verschil is gering, maar delen van de Dura-Ace derailleur zijn zichtbaar slanker, met meer afgeschuinde randen.

Waarom is Dura-Ace beter dan Ultegra?

Het enige verschil met de Dura-Ace is een beetje extra gewicht. Over het algemeen wordt de Ultegra gezien als de meest hoogwaardige veelzijdige groep die Shimano kan leveren – de Dura-Ace is puur race-gericht – vanwege het enorme bereik aan versnellingen.

Wat is het verschil tussen Dura Ace 9000 en 9100?

Visueel is er niet veel dat de nieuwe Shimano Dura-Ace 9100 schakelhendels onderscheidt van de vorige 9000-generatie. Intern, echter, is de worp van de versnellingshendel met bijna 25% verminderd voor sneller schakelen en minder handbewegingen, vooral bij het maken van meerdere shifts.

Van welk jaar is de Dura Ace 9000?

Voor het modeljaar 2013, lanceert Shimano haar nieuwste high-end wegrace groep, de Shimano Dura-Ace 9000.

Waar zijn Dura Ace cranks van gemaakt?

Eigenschappen

Snelheden 2×11 Speed
BB Spindel Interface Hollow Tech ll
Kettingmateriaal Alloy
Bolt Center Diameter (BCD) asymmetrisch
Crank Arm materiaal Alloy

Werkt elke shifter met elke derailleur?

Nee, verschillende fabrikanten of verschillende modellen met verschillend aantal “speed” shifters hebben verschillende trekkrachtverhoudingen (d.w.z. de lengte van de kabel die door een enkele shift wordt getrokken). Meestal is het veilig om een ander model met hetzelfde aantal versnellingen van dezelfde fabrikant te gebruiken.

Zijn alle Shimano wegshifters compatibel?

In principe werken alle Shimano MTB derailleurs met 9 versnellingen en lager op alle Shimano Road shifters. Er is een uitzondering voor sommige van de oudere 7900 Dura Ace shifters die een andere pull ratio hadden en ook een van de Shimano hendels met hydraulische remleidingen.

Zijn 11 en 12 versnellingen compatibel?

Shifters. De Ratio 1×12 Wide Upgrade Kits zijn compatibel met alle mechanische 11 speed SRAM shifters, zowel voor kabel als hydraulische remmen*. Dit omvat shifters van de Red™, Force™, Rival™ en Apex™ groepen. Aangezien de 1×12 Wide kits voor 1x aandrijving zijn, kunt u 1x of 2x shifters gebruiken.

Kan ik een 11 speed derailleur gebruiken op een 10 speed shifter?

Nee, dat zal niet werken. De schakelingen zullen niet over het hele bereik op één lijn liggen, omdat een 11-speed cassette niet gewoon een 10-speed cassette is met een extra tandwiel erop met dezelfde tussenafstand.

Kun je de voorderailleur mixen en matchen?

Tenzij er iets mis is met de oude voorderailleur, zou ik hem houden. Gewoon schoonmaken, smeren, enz. Ja, je kunt mixen en matchen.

Zijn alle Shimano 9-speed shifters compatibel?

Shimano shifters, voor 6, 7, 8 of 9 versnellingen zijn compatibel met alle Shimano RD’s voor 6 tot 9 versnellingen, en met Shimano 10 speed weg RD’s (niet met 10 speed MTB RD’s). Update: een nieuwe uitzondering zijn Shimano Tiagra 4700 road 10-speed shifters, en Shimano GRX gravel series shifters.

Kan ik een 6 speed shifter gebruiken met een 7 speed cassette?

De kabeltrekkracht van een 7-versnellingsbak is minder dan die van een 6-versnellingsbak, dus hoewel een paar tandwielen zouden kunnen werken, zal de rest geleidelijk niet werken. Je zult het nooit weten als je het niet probeert.

Kan een derailleur met 6 versnellingen op een derailleur met 7 versnellingen werken?

Dus ja, een achterderailleur met zes versnellingen werkt correct met systemen met 7, 8 of 9 versnellingen.

Zijn 5- en 6-versnellingen vrijwielen uitwisselbaar?

5-versnellingen naar 6- of 7-versnellingen
Naven die oorspronkelijk bedoeld waren voor 5-versnellingen kunnen worden omgebouwd voor 6- of 7-versnellingen. In het algemeen moet je een paar tussenringen toevoegen aan de rechterkant van de as, zodat de borgmoer door het bredere freewheelhuis bij het uitvaleinde van het frame kan komen.