Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Welke maat skateboard moet ik rijden?

4 min read

Kies de juiste Maat

Breedte Skateboard Aanbevolen Leeftijd Schoenmaat US
7.625″ 10 – 12 2 – 7
7.75″ 12 – 14 4 – 9
7.875″ 12 – 14 4 – 9
8″ & Breder 14 & Ouder 9 & Hoger

Welke maat skateboard moet ik?

Een skateboard varieert in lengte en breedte, de lengte kan van 60-100cm wijzigen terwijl de breedte meestal tussen de 15 tot 35cm ligt. Een skateboardmaat wordt altijd aangegeven in de breedte, zo is een 8” (de standaardmaat van een skateboard) 20,3cm breed.

Welke maat griptape?

Een standaard vel griptape is 9” bij 33” (22,8cm x 83.8cm) wat het geschikt maakt voor bijna alle decks. Voor wijdere decks en longboards zijn er ook grotere vellen met verschillende korrels. Je moet niet ultra grof longboard griptape gebruiken voor normaal skateboarden tenzij je elke week nieuwe schoenen wil kopen.

Hoe kies je een skateboard?

De meest gekozen maten skateboards zijn tussen de 7.0 en 8.25 inch (17.78 en 20.95 centimeter). Je kunt aan de hand van jouw lengte, je leeftijd en je schoenmaat de maat van je skateboard makkelijk bepalen. Ben je tussen de 4 t/8 jaar en heb je een schoenmaat tussen de 35 en 40cm? Kies dan voor een mini-skateboard.

Welke maat skateboard wielen?

Om het allemaal op een rijtje te zetten: voor street skateboarding gebruik je kleine wielen tussen 50 – 53mm, voor kleine ramps, mini-ramps gebruik je wielen van 53 – 56mm en voor vert skateboarding gebruik je grotere wielen tot 59mm.

Welke breedte deck?

Skateboard Maattabel

Deck Breedte Schoenmaat US Schoenmaat EU
7.625″ 2 – 7 33 – 39
7.75″ 4 – 9 35 – 42
7.875″ 4 – 9 35 – 42
8″ & groter 9 & groter 42 & groter

Welke skateboard voor beginners?

Het beste skateboard voor beginners is volgens ons de Globe Chopper met een esdoorn deck en een decklengte van 82,2 cm. Het heeft een wielhardheid van 95A, scoort 9,1/10 en kost +/- € 129,95. Als je een goed maar goedkoop skateboard zoekt, raden wij de Tony Hawk King Hawk Mini – 180 series aan.

Hoe doe je griptape op je board?

Verwijder eerst het beschermende papier van de griptape en plaats de plakkant naar beneden gericht op de bovenkant van het deck. Druk vervolgens de griptape naar beneden, beginnend vanuit het midden en naar de zijkanten bewegend. Gebruik het beschermpapier om eventuele luchtbellen eruit te duwen.

Hoe lang doe je met een skateboard?

Normaal is een skateboard 28”-33” (70-80 cm) lang.

Welke skate wielen kopen?

Welke maat je moet kiezen is afhankelijk van je niveau. Ben je pas net begonnen met skeeleren, dan zijn wielen van 90mm aan te raden. Hoe groter de wielen, des te minder controle. Gevorderde skeeleraars kiezen voor 100mm en de meest ervaren skeeleraars kiezen voor 110mm skeelerwielen.

Welke lagers skateboard?

Keramische lagers zijn harder en rollen soepeler dan stalen lagers. Dit zorgt er voor dat de keramische skateboard lagers minder wrijving veroorzaken en effectiever zijn. Zelfs als er bij extreem gebruik wrijvingswarmte ontstaat zullen keramische lagers niet vervormen. De lagers blijven dus altijd effectief.

Welke onderdelen heeft een skateboard?

De onderdelen van je skateboard

  • 1x Deck.
  • 1x Griptape.
  • 2x Trucks.
  • 4x Wielen.
  • 8x Lagers.
  • 1x Hardware: 8 bouten en 8 moeren.

Waar zijn skateboard trucks van gemaakt?

Een skateboard truck wordt gemaakt uit stevig metaal en bestaat uit twee hoofdelementen: de hanger en de baseplate. Het gedeelte waar je wielen aan vasthangen en waar je grindtricks mee uitvoert heet de hanger. De baseplate is het onderdeel dat je bevestigt op je skateboarddeck met vier vijsjes.

Waar zijn de skaters ontstaan?

Het skateboard kwam op in het begin van de jaren 1950. Het precieze jaar is niet bekend, maar het idee kwam uit het Californische surfmilieu. Jongeren zetten hier wieltjes van rolschaatsen onder houten planken zodat ze over de stoep konden surfen als het windstil was op zee.

Wat is het beste hout voor een skateboard?

Glasvezel ziet eruit als een lap stof maar is een heel sterk kunststof. Ideaal dus voor een skateboard.

Wat is het verschil tussen een cruiser en een skateboard?

Een cruiserboard ligt eigenlijk vrij dicht bij een klassiek board, maar dan geoptimaliseerd om te, de naam zegt het al, cruisen. Je kunt een cruiser herkennen aan de veelal afwijkende vormen (bijvoorbeeld korter, en breder dan een normaal skateboard). Daarnaast herken je een cruiser aan de grote en zachte wielen.

Wie is de beste skater van de hele wereld?

Wij hebben het, uiteraard, over de ongekroonde koning van het skateboarding, Tony Hawk oftewel De Birdman.