Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Welke maat binnenbanden moet ik kopen?

4 min read

Gevraagd door: Sandra Gonzales

De beste manier om te controleren welke maat binnenband je nodig hebt, is kijken op de zijwand van je band. Bandenfabrikanten drukken de maat op de zijwand, dus kijk uit naar nummers als ‘700x23c’ voor een racefiets, of ’26×1′.

Moet de binnenband de juiste maat hebben?

De diameter moet exact worden gemeten, maar de breedte niet. Omdat binnenbanden uitrekken, zijn er meestal verschillende breedtes. Een van onze populairste binnenbanden is bijvoorbeeld de 26 x 1,75-2,125″, wat betekent dat hij past op een band met een diameter van 26 inch en een breedte van 1,75 tot 2,125 inch.

Moet mijn binnenband dezelfde maat hebben als de banden?

Een smallere binnenband zal een band vullen die een paar millimeter breder is dan de aanbevolen breedte – maar ga niet te ver, anders kan hij exploderen. Ook een binnenband die iets breder is dan uw band past meestal, hoewel het lastig kan zijn om er een te monteren die veel breder is dan de band.

Wat is de meest voorkomende fietsbuismaat?

De juiste binnenband vinden
Er zijn verschillende fietsen met wielmaten van 16 tot 27,5 inch, maar de meest gangbare maten zijn 26 inch, 27,5 inch, 29 inch en 700c. Binnenbanden kunnen variëren van 1 tot 3 inch of 19 tot 45 millimeter, afhankelijk van het type wiel dat je hebt.

Welke maat heeft een 700c binnenband?

Dan is er nog de marketing. Wielen voor de weg worden gewoonlijk omschreven als 700c, bij mountainbikes wordt deze maat 29 inch genoemd. Op de weg zijn kleinere banden 650b, terwijl ze met knobbelig off-road profiel 27,5 inch heten.

Hoe kies ik de maat van een fietsbinnenband?

De beste manier om te controleren welke maat binnenband je nodig hebt, is op de zijkant van je band te kijken. Bandenfabrikanten drukken de maat op de zijwanden, dus let op nummers als ‘700x23c’ voor een racefiets, of ’26×1.75′ voor mountainbikes.

Wat gebeurt er als je de verkeerde maat binnenband gebruikt?

Nadelen: Het gebruik van een smallere binnenband betekent dat wanneer hij volledig is opgepompt tot de maat van de band, hij te veel is opgepompt. Dit leidt tot meer stress op het rubber en het is dunner dan het zou moeten zijn. Deze extra spanning op de binnenband betekent dat hij minder lang meegaat dan een binnenband met de juiste maat.

Wat betekent 700c?

De term “700c” is de bandenmaat volgens het Franse systeem. De “700” geeft de diameter van de fietsband aan en de “c” is de breedtemaat van de band. Het is echter niet 700 millimeter maar 633 millimeter. Een andere veelgemaakte fout is dat fietsers “c” vaak verwarren met centimeters.

Is 700c hetzelfde als 29?

29″ / 700c (ISO 622 mm)
Hier hebben we twee veelvoorkomende wielmaten die in feite precies hetzelfde zijn! Het standaard moderne wiel voor racefietsen heeft een ISO-diameter van 622 mm en wordt 700c genoemd (logisch, toch? /s).

Is 26 inch buis hetzelfde als 700c?

Wat is het verschil tussen een 26 inch en een 700c velg? Dit brengt ons terug bij hetzelfde antwoord; ze hebben dezelfde diameter, maar een 26 inch band past op een 700c velg, maar niet andersom vanwege het verschil in velgdikte.

Hoe weet ik de maat van mijn binnenband?


Citaat uit de video: Als je langs de zijkant van je band kijkt, weet je je maat. Dus bijvoorbeeld deze mijn racefiets band is 700 bij 32 dat eerste getal is de diameter van de band.

Wat betekent 700x28c?

700 verwijst naar de diameter van het wiel. Op bijna alle racefietsen zitten 700c wielen. 700x28c betekent een 700c band die 28mm breed is. 700x32c betekent een 700c band die 32mm breed is.

Wat betekent 700x40c?

Welke maat binnenband heb ik nodig? || REI

Moet een fietsbuis groter zijn dan het wiel?

Een binnenband mag niet te lang zijn, en een dubbele lengte zorgt ervoor dat de band tijdens het rijden ongelijk aanvoelt, en vergroot de kans op een lekke band.

Kun je een grotere binnenband in een kleinere band gebruiken?

Ja, dat kan, zolang je niet meer dan één maat kleiner gaat, of het verschil niet te extreem is. Een 1,25 in een 1,5 is prima. Een 1,25 in een 2,25 heeft waarschijnlijk problemen met platte banden.

Kan ik een kleinere binnenband in een grotere band doen?

Nee, binnenbanden en banden hoeven niet precies overeen te komen. Binnenbanden zijn gemaakt van butylrubber, dat kan uitrekken. Binnenbanden zijn geschikt voor een beperkt aantal maten. Grotere binnenbanden kunnen vatbaarder zijn voor beknelling tussen de band en de velg.

Kan ik een grotere binnenband in een kleinere band gebruiken?

Ja, het is volkomen veilig om de volgende grotere maat binnenband te gebruiken in een kleinere band. Het is een gebruikelijke truc van fietskoeriers om de kans op lekke banden te verkleinen. Het enige nadeel is een iets zwaarder wiel, omdat je meer binnenband gebruikt dan je echt nodig hebt.