Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Welke kant is vooruit op een snowboard?

3 min read

Heb ik een Wide snowboard nodig?

De schoenmaat en de breedte van een snowboardWanneer je schoenmaat groter dan maat 45 is, dan adviseren wij om een wide snowboard te nemen. Een wide snowboard is breder dan een normaal snowboard en voorkomt dat je voeten (tenen of hakken) in de sneeuw happen tijdens het maken van een scherpe bocht.

Hoe breed is Wide snowboard?

Een Wideboard is een snowboard wat iets breder is dan een normaal board. Om precies te zijn, wanneer het smallste gedeelte van een snowboard 26cm of breder is dan is het een Wideboard.

Hoe lang snowboarden?

Onderstaande tabel is een richtlijn tot de all-mountain lengte:

Lichaamslengte (cm) (Gewicht (kg) Snowboard Lengte (cm)
165 – 170 60 – 70 145 – 150
170 – 175 65 – 75 150 – 155
175 – 180 70 – 80 155 – 160
> 185 > 80 > 160

Welke stand snowboard?

Voor een comfortabele stand varieer je de achterkant tussen de -3 tot -9 graden. Staat je achterste voet met een negatieve hoek, dan is er meer freestyle mogelijk, je kan makkelijker achteruit/ fakie rijden. Veel freestylers rijden met hun voeten in een stance van +15 graden voor, en -15 graden achter.

Welk maat snowboard heb ik nodig?

De lengte van een snowboard wordt gemeten in centimeters van de punt tot de staart. Om een beeld te krijgen welke snowboard lengte je nodig hebt, zet je het board verticaal voor je neer. Als de lengte van het snowboard tussen je kin en neus zit, dan heb je de juiste snowboard maat.

Waar moet je op letten als je een snowboard koopt?

Als je alleen rekening houdt met je eigen lengte, dan is het goed als het snowboard tussen de schouder en neushoogte komt. Maar ook jouw gewicht is een belangrijk aspect om mee te nemen in het bepalen van de juiste lengte. Ben je licht? Neem dan een korter, flexibel snowboard om voldoende controle te behouden.

Welke voet moet voor met snowboarden?

Het been die de eerste stap zet om te zorgen dat je niet voorover valt is het been dat vooraan moet staan op je snowboard. De meeste beginners snowboarden met hun linkerbeen vooraan. De reden hiervoor is dat het rechterbeen dan vooral het stuurwerk doet.

Hoe monteer je snowboard bindingen?


Рекомендуемый клип

Wat zijn de beste snowboard bindingen?

De top 5 snowboard bindingen 2019 / 2020

  • Nitro Team Snowboard Binding.
  • Gnu Freedom Snowboard Binding.
  • Burton Malavita Snowboard Binding.
  • Union Trilogy Snowboard Binding.
  • Burton Lexa Snowboard Binding.


Welke flow bindingen?

Verschillende bindingen zijn er mogelijk op een snowboard” Welke binding je nodig hebt is afhankelijk van je snowboard. Er zijn drie mogelijkheden: strap bindingen, hybride bindingen en step-in bindingen. De bindingen zorgen er voor dat je vastzit aan het snowboard.

Kunnen alle bindingen op alle snowboards?

Welke bindingen je nodig hebt is namelijk afhankelijk van je snowboard schoenen. Het is dan natuurlijk handig om te weten wat voor soort snowboard bindingen er zijn. Bindingen kunnen namelijk verschillen in de manier waarop je ze vast maakt en instelt.