Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Welke chemicaliën heb je nodig om je zwembad winterklaar te maken?

3 min read

Wat met zwembad in de winter?

1) Het Passief winterklaar maken van het zwembad.

  • Maak het zwembad proper met een zwembadrobot en de randen perfect schoon met producten en een borstel. ( …
  • Laat het water zakken tot onder de skimmer. …
  • Voeg overwinteringsproduct toe aan het zwembadwater. ( …
  • Laat het water gedurende 5h rond circuleren via de bodem aanzuig.

Hoe winterzeil zwembad plaatsen?

Het zeil wordt op de linten gelegd en aangespannen door elastieken zodat jouw zwembad maandenlang beschermd wordt. Let op: om dit zeil te monteren heb je een boordsteen nodig van min. 60 cm. Een andere optie is om piketten in de grond te bevestigen, maar dit moet je mogelijks een paar keer opnieuw aanspannen.

Hoe bescherm ik mijn zwembad tegen vorst?

Je zwembad mag bevriezen, maar je doet er verstandig aan om je zwembad hier op voor te bereiden. Dit doe je met winterdrijvers. Winterdrijvers nemen de druk af die ontstaat door uitzetting van het ijs. Hiermee voorkom je eventuele vorstschade aan je zwembad.

Kan ik mijn Bestway zwembad in de winter buiten laten staan?

Het wordt afgeraden om je opzetzwembad buiten te laten staan zodra de temperatuur lager komt dan 5°C. Regen en vorst hebben een negatieve invloed op de liner en het frame van je zwembad en je loopt de kans om schade op te lopen.

Wat is Zeofine?

ZEOFINE GEL Jolly 4 blokjes van 75gr

Algen voeden zich onder meer met fosfaten. Dit gelblokje absorbeert fosfaten zodat algen “verhongeren” door gebrek aan fosfaten. (1 blokje/2 weken). Met deze blokjes kan je het fosfaatgehalte in het zwembad verminderen.

Kun je een Intex zwembad in de winter laten staan?

Dit wordt afgeraden wanneer de omgevingstemperatuur onder de 5°C komt. En dat is in Nederland en België vrijwel iedere winter het geval. Zodra de omgevingstemperatuur onder de 5°C komt en je Intex zwembad staat nog, vervalt de garantie.

Hoe dek je een zwembad af?

Een zomerzeil of noppenfolie is erg populair en de goedkoopste manier om je zwembad in de zomer af te dekken. Het is een afdekking die niet alleen beschermt tegen vuil, maar ook warmte afgeeft aan het water. Zo kan de watertemperatuur al snel met 5 graden of meer stijgen.

Kan een zwembadpomp buiten staan?

Mag een zwembadpomp in de regen staan? Ja. Een zwembadpomp moet tegen de regen kunnen, de voorkeur heeft uiteraard om de pomp binnen te zetten, maar de pomp moet er tegen kunnen.

Hoe maak ik mijn zwembad zomerklaar?

Hoe maak je het zwembad zomerklaar?

  1. Maak het zwembad schoon. Als het zwembad is afgedekt met een winterzeil, verwijder deze dan van het zwembad. …
  2. Werk het waterpeil bij. …
  3. Schakel de techniekinstallatie weer in. …
  4. Controleer de installatie op lekkages. …
  5. Breng de waterbalans op orde. …
  6. Klaar om te zwemmen.

Kan een zwembadpomp tegen vorst?

Sommige zwembadinstallaties hebben een vorstbeveiliging. De circulatiepomp zal automatisch continue circuleren als de zwembad water temperatuur zakt onder de 5°C. Zelfs bij aanwezigheid van een vorstbeveiliging, neemt dit niet weg dat u toch maar best eens kan nazien of de pomp aan het circuleren is.

Kan een zwembad overlopen?

Als je zwembad gevuld is tot de maximale hoogte, dan kan de regen er voor zorgen dat het waterniveau te hoog wordt. Hierdoor kan bijvoorbeeld de zwembadskimmer niet meer zijn werk doen en komt het water boven de rand.

Waarom skimmer in zwembad?

Dit mandje verzamelt grof vuil zoals bladeren en takken vooraleer het water naar de filter gaat. Het is aangeraden om dit mandje frequent te reinigen, dit zorgt ervoor dat het water op lange termijn goed kan blijven doorstromen.