Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Welk type achterderailleur moet ik kopen?

3 min read

Gevraagd door: Hugo Ortosky

Als je een nieuwe achterderailleur koopt, zorg er dan voor dat hij past bij de ‘snelheid’ van je aandrijving. 10-speed aandrijvingen gebruiken smallere kettingen dan 9-speed, dus heb je een bijpassende mech nodig. De meeste achterschakelingen zijn gemaakt van een mix van polymeer en legering, maar in de duurdere modellen vind je carbonvezel om nog meer gewicht te besparen.

Wat zijn de verschillende soorten achterderailleurs?

Je hebt twee keuzes, dus er zijn vier soorten achterste derailleurs:

 • Korte kooi met hanger.
 • Korte kooivolt-on.
 • Lange kooi met hanger.
 • Lange kooi Bolt-on.


Maakt het uit welke derailleur je gebruikt?

Een derailleur voor uw mountainbike moet overeenkomen met de specificaties van de originele derailleur. Dat wil zeggen, hoewel het niet hetzelfde model derailleur hoeft te zijn, moet het wel hetzelfde merk zijn, in bijna alle gevallen. Hij moet ook overeenkomen met het aantal versnellingen, of meer bedoeld zijn.

Hoe kies ik een Shimano derailleur?


Citaat uit video: Het beste is om voor een medium kooi te gaan. Bijna iedereen heeft medium medium. Werkt voor zowat alles medium is goed voor een weg het'is ook goed voor een mountainbike.

Wat is beter lange kooi of korte kooi derailleur?

Het is over het algemeen het beste om voor een zo kort mogelijke derailleurkooi te gaan, zolang je maar kunt voorkomen dat de ketting zich kromt aan de uiteinden van de cassette, zoals het gebruik van de grootste op zowel tandwiel als kettingring. Kleinere kooien hebben de neiging om sneller te schakelen, ze zijn lichter, en ook minder blootgesteld aan schade.

Heb ik een lange of een medium derailleur nodig?

Als je tussen de capaciteiten van de twee in zit, wat vaak het geval is bij mountainbikes, let dan op het volgende: derailleurs met een lange kooi kunnen een breder versnellingsbereik aan en leveren een betere kettinglijn, terwijl derailleurs met een gemiddelde kooi minder kans lopen om op het parcours door stenen geraakt te worden.

Kan ik elke derailleur op mijn fiets zetten?

Nee, fiets derailleurs zijn niet universeel. Een derailleur die voor de ene fiets geschikt is, is misschien niet geschikt voor een andere fiets op basis van factoren zoals de lengte van de kooi. Controleer het verschil tussen het kleinste en het grootste tandwiel en ook de kettingbladmaat om de compatibiliteit van de derailleur te bepalen.

Hoe weet ik of ik een derailleur met korte of lange kooi heb?

Citaat uit video: Lange derailleurs zijn heel gemakkelijk te herkennen, want laten we hem hier omdraaien. Nu tussen de twee poelies. Hier is dat een zeer korte afstand tussen de twee katrollen. Dus dit is

Hoe lang gaat een achterderailleur mee?

Goede kwaliteit achterderailleur kan duren tussen 3 tot 5 jaar, terwijl merkloze of lage-kwaliteit degenen kan duren voor 2 jaar, ongeacht de duurzaamheid van de achterderailleur het jockey wiel zal slijten na de tijd en het kan zeer goedkoop worden vervangen door nieuwe, aan de andere kant, voorderailleur kan duren bijna

Hoe weet ik of mijn achterderailleur GS of SS is?

Wat de vorm van de poeliekooi betreft, heeft de GS een iets scherpere kromming dan de SS. Soms is het verschil zo klein dat je het niet kunt zien tenzij je ze naast elkaar bekijkt, maar je kunt het zien door ze samen te bekijken met de lengte tussen de poelies.

Wat zijn de niveaus van Shimano?

Shimano Groupsets: verschillende niveaus verklaard

 • Claris R2000: 8-speed.
 • Sora R3000: 9-speed.
 • Tiagra 4700: 10-speed.
 • 105 R7000: 11-speed.
 • 105 DI2 R7150: alleen 12-snelheid elektronisch.
 • Ultegra Di2 R8100: 12-speed elektronisch alleen.
 • <

  <

  <

  <

 • dura-ace Di2 R9200: alleen 12-snelheid elektronisch.


Is Shimano Deore goed?

Shimano Deore groep
De onderdelen zijn duurzaam en betrouwbaar en de prijs-prestatie verhouding van deze groep is dan ook zeer goed. De Shimano Deore groepset wordt vaak aangeraden aan fanatieke beginnende mountainbikers. Wie tijdens het mountainbiken nog sneller wil schakelen, kan kiezen voor een duurdere groepset.

Hoeveel kost het om een achterderailleur te vervangen?

Als je met je MTB naar een plaatselijke fietsenwinkel gaat, is de gemiddelde prijs voor het vervangen van een achterderailleur 110 dollar. Als je zelf aan de slag gaat kost het vervangen van een derailleur ongeveer $50 (plus je tijd) Deze prijs hangt sterk af van de derailleur die je nodig hebt. Meestal zal een fietsenwinkel ook voor andere problemen zorgen.

Wat is het voordeel van een derailleur met lange kooi?

Citaat uit video: We laten je zien wat het doet. Door het op de kleine kettingring te zetten en het kleinste tandwiel achteraan. Zoals. Je kunt zien dat de hanger hier naar achteren is gegaan omdat er niet veel spanning op de ketting staat.

Kan ik een MTB derailleur op een racefiets gebruiken?

De meeste 8- en 9-speed Shimano mountainbike en racefiets kit is onderling compatibel omdat ze beide dezelfde kabeltrekverhouding gebruiken. Dit betekent dat je een 8- of 9-speed mountainbike derailleur kunt gebruiken met roadshifters of vice versa.

Wat betekent Shimano SGS?

Citaat uit video: Похожие запросы

Hoeveel soorten derailleur zijn er?

Derailleurs zijn er in drie maten: korte, middellange en lange kooi. De capaciteit van de derailleur is evenredig met de lengte van de kooi. Voor MTB-cassettes met een groot bereik en drie voorste kettingbladen is het praktisch een derailleur met lange kooi te gebruiken.

Hoe weet ik welke Shimano achterderailleur?

Shimano stempelt het modelnummer van de achterderailleur op de onderzijde/onderste plaat van het parallellogram. Alle modellen van de laatste decennia.

Kan ik SRAM derailleur met Shimano cassette gebruiken?

Hoewel deze onderdelen nooit ontworpen zijn om goed samen te werken, werken de Sram GX AXS shifter en derailleur perfect op de Shimano XTR cassette.

Wat zijn de niveaus van Shimano onderdelen?

Shimano Groupsets: verschillende niveaus verklaard

 • Claris: 8-speed.
 • Sora: 9-speed.
 • Tiagra: 10-speed.
 • 105: 11-speed.
 • Ultegra: 11-speed.
 • Ultegra Di2: 11-speed elektronisch.
 • Dura-ACE: 11-speed.
 • Dura-ace Di2: 11-speed elektronisch.


Welke versnelling van Shimano is het beste?

Shimano Dura-Ace (R9100) groepset – Top-end mechanische groepset. Gebruikt door vele Pro Tour teams, en gebruikt als de aandrijving van keuze op high-end racefietsen, Dura-Ace is het toppunt van het Shimano mechanische versnelling en remmen arsenaal.

Is Shimano XT beter dan deore?

Dankzij de hendels werkt de Deore XT soepeler en sneller en aangezien het prijsverschil minimaal is, zou je voor het grotere product moeten gaan. De XT verslaat de Deore qua gewicht, 148 gram tegen 162, in het geval van de top swing 3×10 versie, ook al liggen de prijzen nog dichter bij elkaar, van 30 en 22 euro.