Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Welk merk is dit BMX frame?

4 min read

Gevraagd door: Lisa Stokes

Hoe identificeer ik mijn BMX fiets?

Een serienummer op de achtervork. Bij sommige BMX-fietsen en enkele Schwinn-fietsen staat het serienummer op de achtervork. Bij oudere Schwinns zijn er nummers gestempeld op zowel de aandrijfzijde als de niet-aandrijfzijde van de achtervork; het nummer op de niet-aandrijfzijde is het serienummer.

Wat zijn BMX fietsmerken?

Bekende BMX-fietsfabrikanten

 • Advanced Sports International.
 • Cortina Cycles.
 • Diamondback Bicycles.
 • Dynacraft BSC.
 • Ellsworth handgemaakte fietsen.
 • Fuji-fietsen.
 • GT-fietsen.
 • Haro-fietsen.

Is er een BMX merk?

Enkele top BMX merken zijn originele fabrikanten zoals Haro Bikes, Schwinn, Mongoose, en Redline die vandaag de dag nog steeds fietsen van hoge kwaliteit produceren. Nieuwere merken hebben hun intrede gedaan en enkele van de beste BMX-modellen gemaakt, waaronder Kink, Mafiabikes, Sunday en We The People.

Hoe weet ik welke maat mijn BMX-frame heeft?

De maat van een frame wordt bepaald door de lengte van de bovenbuis van het frame te meten. De bovenbuis (tt) wordt gemeten vanaf het midden van de zitbuis tot het midden van de balhoofdbuis. Om uw framemaat te bepalen, moet u uw lengte meten. Doe uw schoenen uit en verwijder alles van uw hoofd.

Waar staat CW BMX voor?

1979. homepage.ntlworld.com/cwracing: In 1979 bezat Roger Worsham een fietsenwinkel genaamd Coast Wheels, deze was gevestigd in Yorba Linda, een klein stadje naast Anaheim in Californië. Roger’s eerste BMX team was Coast Wheels racing.

Hoe weet ik welk frame mijn fiets is?

De meeste fietsen hebben een framenummer dat in het metaal onder de trapas is gestempeld. Bij een carbon frame is het nummer in het oppervlak geëtst of op een sticker aangebracht. Soms staat het framenummer aan de binnenkant van de achtervork of op de onderbuis of bovenbuis.

Hoe vind ik mijn fietsmodel?


Citaat uit de video: Het modelnummer vindt u boven op de onderbuis van uw fiets. Het linker pedaal.

Wat is het oudste BMX merk?

Redline Bicycles wordt vaak de “originele” BMX-fabrikant genoemd, omdat het in november 1970 werd opgericht in Chatsworth, Californië.

Wat is het beste BMX merk?

Wat zijn de beste BMX -merken?

 • Mafiabikes.
 • Mongoose.
 • Kink.
 • Elite.
 • Schwinn .
 • Zondag fietsen.
 • Fit Bike Company.
 • Kent.

Wat is de beste BMX fiets?

Top 10 Beste BMX-fietsen – Samenvatting

Fiets Beste voor
Mongoose Legion L10 De meest betaalbare BMX voor kleinere/jongere rijders
Mongoose Title De beste race BMX
Wij het volk Reden 20″ Fiets die de droom is van elke straatrijder
Mafiabikes Madmain 20″ Chrome Harry Main BMX Bike Een duurzame fiets verkrijgbaar tegen betaalbare prijzen

.

Zijn BMX duur?

Sommige mensen kiezen voor dure, volledige Chromoly-fietsen, terwijl anderen graag klein beginnen en dan de onderdelen op een hoger niveau brengen. BMX-fietsen zijn er in alle prijsklassen voor alle soorten budgetten, vanaf minder dan $200 (lage kwaliteit) tot $1300 of meer.

Waar is BMX het meest populair?

Landenstatistieken

Land Alle nummers
1 Verenigde Staten 360
2 Frankrijk 204
3 Verenigd Koninkrijk 248
4 Brazilië 105

Waar staat BMX voor in fietsen?

Fiets Moto Cross
Een van de populairste categorieën kinderfietsen is BMX, wat staat voor Bicycle Moto Cross.

Is Hutch BMX nog steeds in bedrijf?

Het bedrijf gaat in 2021 verder als Hutch Hi-Performance BMX.

Waar worden Kuwahara fietsen gemaakt?

Kuwahara Company (桑原商会, Kuwahara Shōkai) is een Japans fietsbedrijf dat zowel fietsen als onderdelen vervaardigt.

Hoe weet ik welk jaar mijn BMX fiets is?

BMX-fietsen van Mongoose uit de jaren 90 hebben een serienummer dat begint met 4 letters. De derde letter komt overeen met het bouwjaar.

Hoe lees je een BMX serienummer?

Waar kan ik het BMC-serienummer vinden? Het serienummer (ook bekend als framenummer) is te vinden voor of onder de trapas. Bij fietsen uit modeljaar 2014 of nieuwer staat het onderaan de QR-code.

Wat vertelt het serienummer van een fiets je?

Bijvoorbeeld, sommige serienummers van Specialized fietsen beginnen met “WSBC”, of veel Trek serienummers beginnen met “WTU”. Elke fiets krijgt een unieke code, die dient om een enkele fiets te identificeren met die van hetzelfde model. Vooral nuttig voor fabrikanten die duizenden identieke fietsen produceren.

Hoe weet ik welk jaar mijn Mongoose BMX is?

In het algemeen werd het jaar, model en maand van bouw gestempeld als het eerste deel van het serienummer. Mijn Mongoose Expert uit 1986 heeft bijvoorbeeld het serienummer M6EG0652. Het eerste cijfer is de fabriekscode – M = Merida. Het tweede cijfer is het jaar – 6 = 1986.

Hoe ontcijfer je een fiets serienummer?

Elke fabrikant heeft zijn eigen identificatiesysteem. Maar de eerste nummers geven meestal het jaar aan, en dan de maand van fabricage. En de overige nummers geven de specifieke ID van die fiets aan. De beste manier om een fietsserienummer te lezen is door op het web te zoeken naar “[merknaam] fietsserienummer decoder”.

Hoe lees je het serienummer van een Mongoose fiets?

Elk serienummer moet beginnen met SN of IBD, gevolgd door 11 alfanumerieke tekens. Het serienummer bevindt zich op de onderkant van de fiets.