mei 18, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Welk land ligt op 30 graden noorderbreedte en 30 graden oosterlengte?

3 min read

Wat is de breedtegraad van Nederland?

Samen met de lengtegraden kun je precies aangeven waar je bent op aarde. Er zijn 90 graden boven de evenaar op het noordelijk halfrond en negentig graden onder de evenaar op het zuidelijk halfrond. Nederland ligt op 51 graden noorderbreedte.

Hoe noorderbreedte opzoeken?

De coördinaten van een plaats ophalen

  1. Open de Google Maps-app. op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op de kaart op een gebied dat geen label heeft en houd dit vast om een rode speld te plaatsen.
  3. De bijbehorende coördinaten vind je in het zoekvak.

Hoeveel lengtegraden Nederland?

Nederland en België liggen aan de oostkant van de nulmeridiaan en liggen daarom op oosterlengte. Op ongeveer 6 graden oosterlengte.

Welke breedtegraad ligt Amsterdam?

Amsterdam is een grote stad in The Netherlands op breedtegraad 52°21′36.00″ Noord en lengtegraad 4°54′00.00″ Oost.

Wat is de betekenis van noorderbreedte?

noorderbreedte – Zelfstandignaamwoord 1. (aardrijkskunde) de hoek die de verbindingslijn tussen een plek op het noordelijk halfrond en het middelpunt van de planeet met het vlak van de evenaar maakt ♢ De noorderbreedte van Amsterdam bedraagt 52o22′.

Hoeveel breedtegraden zijn er?

De breedtegraad van een plek op Aarde is de hoek die de lijn loodrecht op het model van de Aarde met het vlak van de evenaar maakt. De breedtegraad varieert van 0° tot 90°, met de toevoeging NB (noorderbreedte op het noordelijk halfrond) of ZB (zuiderbreedte op het zuidelijk halfrond).

Welke stad ligt op 14 NB en 100 Ol?

Ayutthaya (stad)

Plaats in Thailand
Coördinaten 14° 21′ 0″ NB, 100° 34′ 0″ OL
Algemene informatie
Oppervlakte 14.84 km²
Inwoners 54.888 (2006)

Welk Coordinatenstelsel gebruikt Google Maps?

Daarom werkt Google Maps maar met één coördinatenstelsel en dat is WGS84. Het WGS84 gebruikt geen X- en Y-coördinaat, maar het gebruikt latitude of longitude.

Hoe voer je coördinaten in op Google Earth?

Coördinaten gebruiken om te zoeken

  1. Open Google Earth.
  2. Geef in het zoekvak in het linkerdeelvenster de coördinaten op met een van de volgende notaties: Decimale graden: bijvoorbeeld 37.7°, -122.2° …
  3. Google Earth zoomt in op de betreffende locatie en de coördinaten worden rechtsonder weergegeven.

Welke landen liggen op dezelfde breedtegraad als Nederland?

Landen en zeeën

Land of zee Opmerking
Verenigd Koninkrijk Engeland
Noordzee
Nederland De provincies Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland; de 52e breedtegraad komt virtueel Nederland binnen ter hoogte van strandslag Vlugtenburg bij ‘s-Gravenzande in het Westland
Duitsland

Wat is de breedtegraad van Oslo?

Oslo

Gemeente in Noorwegen
(Details)
Situering
Provincie Oslo
Coördinaten 59° 54′ 0″ NB, 10° 45′ 0″ OL

Wat zijn lengte en breedtegraden?

Lengte- en breedtegraden zijn denkbeeldige lijnen die over de wereldbol zijn getrokken. Van Noord naar Zuid noemt men die lijnen een lengtegraad. Een lijn van Oost naar West heet een breedtegraad.

Wat zijn lengte en breedtecirkels?

Lengtecirkels (meridianen) lopen over de Noord- en Zuidpool en breedtecirkels van oost naar west, dus horizontaal over de aarde. Breedtecirkels kunnen dus in lengte verschillen! De afstand tussen de polen en de evenaar is verdeeld in 90 gelijke stukjes ook wel graden genoemd.

Wat is de lengtegraad?

De geografische lengte, lengtegraad of longitude van een meetpunt is de hoek tussen het meridiaanvlak van dat meetpunt en het meridiaanvlak van het nulpunt, meestal het meridiaanvlak van Greenwich.

Hoe lopen breedtegraden?

De breedtegraden lopen horizontaal, ze lopen dus rond de aarde. De breedtegraad loopt van 0 graden tot 90 graden. 0 graden is bij de evenaar en 90 graden is bij de noord- of zuidpool. Om aan te geven of je bij de noord- of zuidpool zit gebruiken we de afkortingen NB en ZB.

Hoe bepaal je een lengtegraad?

De lengtegraad meet hoe ver een punt zich ten oosten of ten westen van de nulmeridiaan bevindt — willekeurig ingesteld als Greenwich, Engeland. Aangezien de aarde rond is, wordt de afstand van de nulmeridiaan gemeten in booggraden met de meridiaan op 0 graden.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl