Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Welk jaar en model is dit serienummer?

5 min read

Gevraagd door: Jean Fleming

Kun je het jaartal van een golfkar aan het serienummer zien?

Van welk jaar is mijn Club Car ® golfkar? Sinds 1981 staan de serienummers van de Club Car golfkarretjes net onder het handschoenenkastje aan de passagierszijde van het voertuig. De eerste twee cijfers (geen letters) geven de laatste twee cijfers van het bouwjaar aan.

Hoe kan ik zien van welk jaar mijn golfkar is?

Citaat uit video: Ze lijken altijd te weten wat je wilt voordat je belt. Bij clubauto’s zit de graansoort meestal in het dashboard, in het dashboardkastje of net eronder. En zit soms op het stuur.

Welk jaar is mijn ezgo volgens serienummer?

De laatste twee cijfers van de EZGO fabrikantcode, zijn het modeljaar (de leeftijd van de wagen) voor alle EZ-GO’s die vanaf 1979 gefabriceerd zijn. Voorbeeld: Als de laatste twee cijfers van uw EZ-GO fabriekscode “93” zijn, heeft u een EZGO Marathon uit 1993.

Hoe weet ik welk model golfkar ik heb?

Club Car Golf Carts

 1. Zoek uw serienummer. Het is onder het dashboard aan de passagierszijde.
 2. Zoek uw modelcode. De modelcode zal de eerste twee letters van het serienummer zijn.
 3. Zoek uw jaarcode. De jaarcode is het derde en vierde karakter van het serienummer.


 4. Hoe herken je het bouwjaar van een Club Car aan het serienummer?

  De letters of de letter aan het begin van het serienummer (1) geven het voertuigmodel aan, het kunnen één of twee letters zijn. De volgende vier cijfers (2) geven het modeljaar en de productieweek aan waarin het voertuig werd gebouwd.

  Hoe kan ik het serienummer van mijn EZGO aflezen?

  Het serienummer bestaat uit zes of zeven cijfers en geeft het modeljaar niet aan. Het nummer van de fabrikant geeft wel het modeljaar aan. Deze serie heeft één letter en drie of vier cijfers, waaronder twee cijfers die de laatste twee cijfers van het bouwjaar aangeven.

  Waar is het jaar model op EZGO golfkar?

  Het serienummer en het fabrieksnummer voor deze EZGO golfkar modellen vindt u op een plaatje onder het handschoenenkastje aan de passagierszijde van het voertuig. Het serienummer bestaat uit zes of zeven cijfers en geeft het modeljaar niet aan. Het nummer van de fabrikant geeft wel het modeljaar aan.

  Wat betekent TXT op EZGO golfkar?

  Voor degenen die niet bekend zijn met de acroniemen, TXT is het acroniem voor Textron, het bedrijf dat deze golfkarretjes fabriceert. RXV staat voor Achteruitkijkspiegel. Er zijn veel overeenkomsten tussen de twee modellen, EZGO RXV en TXT golfkarren, maar ook enkele variaties.

  Wat zijn de verschillende modellen EZGO golfkarren?

  Lijst met EZGO-golfkarmodellen

  • 2Five (2009 tot heden) Het 2Five-model is een LSV die is ontworpen om straatlegaal te zijn en wordt geleverd met een eigendomstitel. …
  • RXV (2008 tot heden) …
  • MPT (2004 tot heden) …
  • ST (1999 – heden) ..
  • Nieuwe TXT (2014 tot heden) …
  • TXT (1996 tot heden) …
  • Werkpaard () …
  • Medaillewinnaar (1993 tot 1999)

  Hoe lees je het serienummer van een club cart?

  De eerste twee cijfers van het serienummer is het jaar van uw Club Car golfkarretje. Hier zijn twee voorbeelden: Als de eerste drie cijfers van het serienummer “A00” zijn, bezit u een Club Car DS uit 2000. Als de eerste vier cijfers van het serienummer “PG09” zijn, bent u eigenaar van een 2009 Club Car Precedent.

  Waar is het VIN op een golfkarretje?

  Voor deze jaren is de id-sticker te vinden achter de stoel, onder het zwarte plastic toegangspaneel, op de dwarsbalk van het frame. Bij deze modellen zijn de fabriekscode en het serienummer te vinden op een plaatje onder het handschoenenkastje aan de passagierszijde. De fabriekscode bevat ook het modeljaar.

  Hebben golfkarretjes een VIN-nummer?

  Van welk jaar is mijn Club Car? | Nieuwe Golf Cart Eigenaren: 101 Golf …

  Waar vind je het jaartal op een Club Car golfkarretje?

  Het serienummer van elk voertuig is afgedrukt op een sticker met streepjescode. De twee letters aan het begin van het serienummer “A” geven het voertuigmodel aan. De volgende vier cijfers “B” geven het modeljaar en de productieweek aan waarin het voertuig werd gebouwd.

  Zijn er VIN nummers op golfkarretjes?

  Bij het plannen van service of het bestellen van onderdelen voor uw golfkar is het zeer belangrijk om het serienummer (VIN) te kennen en te lokaliseren. Elke golfkar heeft zijn eigen unieke serienummer, net als een auto, en als u dit nummer kent, kunt u bepalen welk type, bouwjaar en stroomvoorziening uw golfkar heeft.

  Hoe kunt u de leeftijd van een golfcart accu vaststellen?

  LEEFTIJD VAN DE BATTERIJ:
  De meeste batterijen zijn op de post gestempeld met een letter gevolgd door een cijfer. De letter geeft de maand van fabricage aan (A=Jan. B=Feb. C=March enz.)

  Hoe lees je de datumcode op een batterij?

  Het eerste teken is een cijfer van nul tot negen dat overeenkomt met het laatste cijfer van het jaar waarin de batterij werd vervaardigd. Een vijf zou bijvoorbeeld 2015 betekenen. Het tweede teken is een letter die verwijst naar de maand waarin de batterij werd gemaakt.

  Kun je 4 12-volt accu’s in een 48-volt golfkar zetten?

  Aangezien voor veel golfwagens 48-voltbatterijen nodig zijn, is een van de meest voorkomende veronderstellingen om geld te besparen dat de aankoop van minder batterijen met een hogere spanning een goedkoper alternatief zal zijn. Een typische 48-volt golfkar kan bijvoorbeeld acht 6-volt batterijen, zes 8-volt batterijen of vier 12-volt batterijen gebruiken.