Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Welk hout wordt gebruikt voor wandelstokken?

3 min read

Een boom als de hazelaar levert vaak ideaal hout voor wandelstokken. Maar ook eiken- en beukenbomen zijn geschikt. Dit zijn houtsoorten die langzaam groeien en daardoor stevig zijn. Tip: ga na een zware storm eens een rondje wandelen.

Waar op letten bij aankoop wandelstokken?

Desondanks zijn er wel een aantal belangrijke aandachtspunten als je een wandelstok gaat kopen:

  • Het materiaal van de wandelstok;
  • Het materiaal van de grip (of anders gezegd: het handvat, dus waar je jouw wandelstok vasthoudt);
  • De maat van de wandelstok;
  • De tip en de teller (het materiaal dat onderaan de wandelstok zit);

Hoe bevestigen je wandelstokken aan rugzak?

Als je een pickellus aan je rugzak hebt kun je die gebruiken: Lusje van je wandelstok door de pickellus halen, vervolgens je handvat door het lusje van je wandelstok steken en je stok ondersteboven draaien. Je kunt dan met een spanbandje of iets dergelijks de stok tegen je rugzak aan trekken.

Wat is de goede hoogte voor een wandelstok?

De wandelstokgebruiker moet rechtop gaan staan, de armen los langs het lijf laten hangen en de wandelstok met het handvat naar beneden op de grond zetten. De afstand van de grond tot het botje op uw pols is de juiste hoogte voor de wandelstok.

Wat is de functie van een wandelstok?

Wandelstokken zorgen voor ritme, evenwicht en balans, zeker als je met een zware rugzak loopt. Ze ontlasten je spieren, rug en knieën tijdens het lopen tot wel 30%. Door de ondersteuning en ontlasting is het lopen minder vermoeiend en houd je het langer vol.

Wat is een Trekkingstok?

Maak dan gebruik van trekkingsstokken. Trekkingstokken bieden steunhulp en je kunt ze zien als een paar extra benen in heuvelachtig en bergachtig gebied. Het gebruik van stokken wordt steeds populairder en als je de stokken goed gebruikt, hebben ze veel voordelen.

Hoe wandelen met stokken?


Рекомендуемый клип

Hoe moet je met nordic walking stokken lopen?

Poles zet je in de as van je wandelpas tussen je voeten neer met de spike naar achteren gericht. Zo kunnen ze hun rol perfect vervullen: door je met je armen op de poles af te duwen stuw je jezelf voorwaarts. Wanneer je de pole neerzet, houdt je hand de greep stevig vast om je gemakkelijk met je armen af te duwen.

Hoe moet je wandelen met nordic walking stokken?

antennamediatorino.eu
Рекомендуемый клип

Wat is het verschil tussen trekking en nordic walking stokken?

Een wandelstok heeft een gewone smalle lus. De voet van de stok – ook wel schoen genoemd – is bij de Nordic Walking stok schuin en bij de gewone wandelstok recht of je gebruikt de harde punt als je op onverhard terrein loopt. Een pole is bij voorkeur uit één stuk gemaakt. Dat maakt hem steviger.

Waarom Nordic stokken?

Nordic walking stokken zijn essentieel voor nordic walking. Het gebruik van nordic walking stokken of ‘poles’ zorgt dat met een relatief laag inspanningsniveau een hoger rendement wordt behaald dan bij het wandelen zonder stokken op hetzelfde inspanningsniveau. Het is belangrijk dat de stokken de juiste lengte hebben.

Welke stokken voor nordic walking?

Top 5 nordic walking stokken

  • Abbey nordic walking stokken (beste prijs / kwaliteit)
  • Newfeel P120 nordic walking stokken (beste starters walking stokken)
  • Tectake nordic walking stokken (incl. antishock)
  • Black Diamond Distance wandelstokken (de beste)
  • Newfeel P900 nordic walking stokken (goede kwaliteit)