Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Welk gummiknuppel is het beste om de loop in een veilige richting te houden?

4 min read

Wat zijn de regels van honkbal?

Een van de teams verdedigt (staat in het veld) terwijl van het aanvallende team steeds een speler aan slag is. Alleen het team dat aan slag is kan punten scoren. Het veld bevat vier honken. Wanneer een aanvallende speler alle vier de honken op rij is gepasseerd dan wordt er een punt gescoord.

Wat zijn de afmetingen van een softbalveld?

Hoe groot is een honkbal- of softbalveld? Een honkbalveld is minimaal 98 meter. Een softbalveld is minimaal 67 meter. De honkafstand verschilt per competitie.

Wat zijn de spelregels van softbal?

1 Doel van het spel De slagman slaat een door de werper (pitcher) opgegooide bal in het veld en probeert via het 1e, 2e en 3e honk het thuishonk te bereiken. De spelers van de veldpartij proberen te verhinderen dat spelers van de slagpartij scoren door ze ‘uit’ te maken. De slagman mag 3 keer proberen te slaan.

Wat zijn de technische aanwijzingen voor de slag en de push?

Een slag: een zwaaiende beweging van de stick tegen de bal. Een push: een duwbeweging met de stick tegen de bal. Een flats: een techniek die het midden houdt tussen de slag en push. Een scoop: een scheppende beweging met de stick zorgt ervoor dat de bal omhoog wordt gespeeld.

Wie op heuvel bij honkbal?

De werper, vaak ook met de Engelse term pitcher aangeduid, is een speler in het honkbal of softbal die, als zijn team verdedigt, de aangooi naar de slagman van de tegenpartij verzorgt.

Hoeveel innings baseball?

Een honkbalwedstrijd bestaat uit negen innings, en elke inning bestaat uit twee helften. In de eerste helft staat het ene team in het veld en is de ander aan slag. In de tweede helft wisselen de teams van plaats. De eerste helft is voorbij als het aanvallende drie keer een uit haalt.

Hoe ver liggen bij softbal de honken van elkaar af?

Het buitenveldhek, is de derde begrenzing en staat gemiddeld op 90 tot 120 meter van de thuisplaat. De afstand tussen de honken bedraagt 18,30 meter.

Wat is een Foutslag?

Het toucheren van de bal waarbij deze niet het speelveld in geraakt geldt als slag, maar de slagman mag in dat geval niet naar het honk lopen. Behalve in geval van een vangbal (dan is de slagman uit) heet zo’n slag een foutslag.

Wat bedoelen ze met wijd bij softbal?

Een reglementair geworpen bal is wijd als deze niet in zijn vlucht door het slaggebied gaat en als niet door de slagman naar deze bal wordt geslagen. Slaat de slagman wel naar de bal, dan is het dus een slag.

Waarom is het belangrijk om twee afspeelmogelijkheden te hebben?

In een dergelijke schuine linie kan iedere balbezitter de bal steeds afspelen na te zijn vastgelopen tegen tegenstanders. Een ander voordeel van zo’n brede aanvalslinie is dat er gaten in de verdediging zullen ontstaan, waardoor de aanvallende ploeg terreinwinst kan behalen.

Hoeveel innings bij hockey?

De wedstrijd

Een hockeywedstrijd bestaat uit 4 kwarten van 17,5 minuut. Na het eerste en het derde kwart is een pauze van 2 minuten. In de rust, na het tweede kwart, volgt een pauze van 5 minuten. De wedstrijd begint met een toss, die bepaalt welk team mag beginnen.

Welke kant wijst de scheidsrechter hockey?

Met één arm wijzen in de richting van de hoekvlag die het dichtst bij het punt staat waar de bal over de achterlijn ging. Het spel stopzetten en een kalmerend gebaar maken door beide handen langzaam op en neer te bewegen voor het lichaam, met de handpalmen naar beneden gericht.

Wat betekenen de kaarten bij hockey?

Groene kaart, gele kaart en rode kaart

Zijn team speelt die 2 minuten met een man minder verder. Bij een gele kaart moet een speler ook het veld verlaten. Minimaal voor 5 minuten, of 10 minuten bij zwaardere overtredingen. 2 gele kaarten aan dezelfde speler is rood.

Hoeveel shoot-out bij hockey?

In hockey nemen 5 spelers van beide teams om de beurt een shoot-out vanaf de 23 meterlijn recht tegenover het doel. De veldspeler neemt de bal en krijgt acht seconden om een doelpunt te maken (van binnen de cirkel).

Waarom hockey in 4 kwarten?

Om de zuivere speeltijd gelijk te houden, kiest de KNHB voor de variant van vier kwarten van 17 ½ minuut. Ook het tijdsblok waarbinnen een wedstrijd wordt gespeeld blijft zo voor elke wedstrijd gelijk, waardoor de wedstrijden beter te plannen zijn voor de verenigingen.

Welke spelers moeten tussen de palen in het doel staan?

Alleen de keeper mag in het doel staan. Alle overige verdedigers moeten aan de andere kant van de doel staan dan waar de bal wordt aangegeven. LET OP! Wat overigens ook mag, is dat een verdediger aan de andere zijde van het veld, ter hoogte van kop cirkel gaat staan, maar dus niet meer achter de middenlijn.

Hoeveel speelminuten hockey?

Alle hockeywedstrijden vanaf de D-jeugd (vanaf 10 jaar) duren vier keer 17,5 minuten en worden gespeeld door twee teams met ieder elf spelers. Dit elftal bestaat uit tien veldspelers en één keeper. De veldspelers onderscheiden zich in aanvallers, middenvelders en verdedigers.