mei 20, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat zijn elektrische schroeven?

3 min read

Hoe werkt Slagschroef?

Hoe werkt een slagschroevendraaier? In plaats van een elektromotor wordt in een slagschroevendraaier een slagkop gebruikt om kracht te genereren. Deze levert de benodigde kracht voor het indraaien van schroeven van elke diameter, zonder dat er extra veel stroom van de accu nodig is.

Wat is het verschil tussen een schroefmachine en een boormachine?

Het grootste verschil tussen een slagschroevendraaier en een schroef- of boormachine is dat deze wordt aangevoerd door een slagkop. Bij een schroef- of boormachine werkt de motor als aanvoeringskracht. Het voordeel van een slagkop is dat er zo min mogelijk gevraagd wordt van de accu zelf.

Welke soorten boormachines zijn er?

In dit artikel gaan we in op verschillende soorten boormachines, namelijk de accuboormachine, klopboormachine, boorhamer en kolomboormachine.

 • Accuboormachines. De meeste mensen kiezen tegenwoordig voor een accuboormachine (ook wel eens accu schroefboormachine genoemd). …
 • Klopboormachines. …
 • Boorhamers. …
 • Kolomboormachines.

Welke schroefkoppen zijn er?

Vormen van schroefkoppen

 • Bolkop schroef. De onderzijde van de bolkop is plat, en komt dus vlak tegen het te bevestigen materiaal aan de liggen; de bovenkant is echter bol en steekt dus boven het materiaal uit.
 • Verzonken schroefkop. …
 • Cilindrische schroefkop. …
 • Lenskop schroef. …
 • Kartelschroef. …
 • Kruiskop. …
 • Sleufkop. …
 • Pozidrive.

Kan je boren met schroefmachine?

Regelmatig krijgen we de vraag wanneer men beter een boor/-schroefmachine kan gebruiken en wanneer een slagschroevendraaier. Want met beide machines kan je schroeven bevestigen, en met beide modellen kan je in diverse materialen boren.

Hoe gebruik ik een schroefmachine?

De schroefmachine bedienen

De draairichting (voor het in- of uitdraaien van de schroef) is de enige instelling die je moet kiezen (meestal met behulp van een klein duwknopje). De bedieningsknop zit handig in de grip verwerkt. Hoe dieper je de knop induwt, hoe sneller de machine zal draaien.

Wat is een schroefmachine?

schroefmachine – zelfstandig naamwoord uitspraak: schroef-ma-sjie-ne 1. machine waarmee je schroeven kunt in- en uitdraaien ♢ met een schroefmachine is het in elkaar zetten van zo’n kast een kleine moeite Zelfstandig naamwoord: schroef-ma-…

Wat kan je met een schroefboormachine?

Veelzijdig in de zin; dat je er ook een schroefbitje in kunt plaatsen waarmee je met alle gemak allerlei schroeven vast maar ook los mee kunt draaien maar je kunt er ook mee boren in zachte materialen zoals hout, metaal en zachtere steensoorten zoals baksteen en cellenbetonblokken.

Wat doet een schroefboormachine?

Een schroefboormachine is een grote schroevendraaier met een elektromotor. Hierdoor hoeft de gebruiker geen handkracht of draaiende bewegingen uit te voeren zoals bij een pompschroevendraaier. Vaak heeft een schroefboormachine een oplaadbare batterij, ook wel accu genoemd. Men spreekt dan ook vaak van accuboormachine.

Wat is het verschil tussen een klopboormachine en een schroefboormachine?

Een klopboormachine is krachtiger dan een gewone schroefboormachine, maar minder krachtig dan een boorhamer. Je gebruikt een klopboormachine voor het boren in hout, metaal en zachte steensoorten. Dit type boormachine is minder geschikt voor harde steensoorten en beton.

Waar gebruik je een accuboormachine voor?

Je gebruikt een accuboormachine zowel voor schroefwerk, als voor het boren in hout, metaal en zachtere steensoorten zoals gips.

Wat doe je met een accuboormachine?

Een accuboormachine is een elektrisch aangedreven handgereedschap dat een accu bevat en een ronddraaiende kop waarin een boor of schroefbitje kan worden geplaatst. De accuboormachine kan worden gebruikt als schroefmachine maar is eventueel ook te gebruiken als lichte boormachine.

Wat is een accuboormachine?

De accuboormachine is een elektrisch aangedreven gereedschap, dat zijn energie krijgt van een accu. De machine kan worden gebruikt als schroevendraaier en ook als lichte boormachine.

Hoe maak je een boorkop los?

Houd het elektrische gereedschap vast en draai de (tandkrans) boorhouder (1) los door de inbussleutel (11) tegen de wijzers van de klok in te draaien. Een vastzittende (tandkrans) boorhouder wordt losgemaakt door een lichte slag op de lange schacht van de inbussleutel (11).

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl