Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat wordt als een zwembad beschouwd?

4 min read

Hoe groot mag een zwembad zijn zonder vergunning?

Voor de bouw van een zwembad welke groter is dan 30 vierkante meter is een vergunning nodig. De maximale diepte van het zwembad is 1,5 meter inclusief eventuele zwembadafdekking. Wanneer je een zwembad in de voortuin wilt is er altijd een vergunning nodig van de gemeente.

Hoe diep mag een zwembad zijn zonder badmeester?

De wetgever hanteert 1,50 meter als maximale diepte van een zwembad, als u zonder vergunning wilt bouwen.

Hoe ver moet een zwembad van de erfgrens?

Je zwembad moet meer dan één meter van de perceelgrens liggen. En je moet op maximaal dertig meter van de woning bouwen. Uiteraard mag je zwembad ook niet in kwetsbaar gebied liggen.

Welk type buitenzwembad?

Hou je van groen water en ben je een natuurmens, dan kan eventueel een zwemvijver de beste oplossing zijn. Heb je weinig tijd en wens je snel een zwembad in de achtertuin te plaatsen, kies dan voor een polyester inbouwzwembad. Ben je een liefhebber van natuurlijke materialen, dan kan je kiezen voor een houten zwembad.

Hoe diep mag een zwembad zijn zonder toezicht?

Toezicht is niet verplicht als de diepte van alle bassins gelijk of minder is dan 1.40 meter. Het ontbreken van toezicht moet aan de bezoekers van het zwembad duidelijk kenbaar worden gemaakt.

Wat is de beste diepte voor een zwembad?

Ga voor een diepte van 1,5 m

Zeker als je kinderen hebt, kies je best niet voor een te diep zwembad. Hoe dieper, hoe meer energie het ook zal kosten om het zwembadwater op te warmen en warm te houden. Een diepte van 1,5 m is daarom ideaal.

Wat is beter Intex of Bestway zwembad?

Het eindoordeel. Zoals je kan zien hebben beide merken een grote collectie aan verschillende zwembaden van goede kwaliteit. Hoewel een Bestway zwembad vaak goedkoper is, lijkt de kwaliteit ook iets minder dan een Intex zwembad. Alle zwembaden zijn makkelijk op te zetten.

Wat zijn de beste Opzetzwembaden?

Het beste opzetzwembad is volgens ons de Intex Ultra Frame XTR Pool. Het beste opzetzwembad is uitermate stevig en luxueus en meet 549 x 132 centimeter. Hierdoor is het goed voor een volume van maar liefst 26.423 liter.

Wat is een goed merk zwembad?

Beste privé zwembad voor in de tuin: dit is onze top 5

  • Bestway Steel Pro opzetzwembad 300m x 201m. Huis & Tuin. …
  • Intex frame opzetbad 220m x 150m. Huis & Tuin. …
  • Intex Frame 3m x 2m set met accessoires. Huis & Tuin. …
  • EXIT Wood zwembad 3m x 2m. Huis & Tuin. …
  • Intex Prism frame pakket / set. Huis & Tuin.

Waar moet je op letten bij het kopen van een zwembad?

10 dingen waar je op moet letten bij het aankopen van een zwembad

  • Kies voor een diepte die het best bij je past. …
  • Zorg ervoor dat je zwembad altijd veilig is en goed afgedekt kan worden zodat ongelukken met kinderen en dieren vermeden worden. …
  • Kies voor een zwembad dat in je tuin past.

Wat is een goede maat zwembad?

Wij raden aan om een zwembad te kiezen van minimum 4 meter breed en 8 meter lang. Een te smal zwembad zal ervoor zorgen dat kinderen niet meer veilig kunnen springen of duiken in het water. Heb je geen kinderen dan kan een smal maar lang zwembad ideaal zijn om lange afstanden te zwemmen.

Wat is een stevig zwembad?

Opzetzwembad met frame

Het metalen frame biedt stevigheid en stabiliteit. Hoe groter het zwembad, des te sterker het frame en de liner/doek, en dus ook des te duurzamer in gebruik en levensduur. De grotere zwembaden hebben meestal een grotere capaciteit cartridge filter of een zandfilterpomp en standaard een trap.

Wat is het verschil tussen Prism frame en metal frame?

Alle bestaande Intex Metal Frame zwembaden, behalve de kleine rechthoekigen (Rectangular Frame), zijn vervangen voor de Intex Prism Frame Pool. Zo werden er in één klap 9 nieuwe modellen toegevoegd aan de serie. Zowel ronde als rechthoekige baden, al dan niet geleverd met accessoires.

Welk zwembad kan in de winter buiten laten staan?

Het wordt afgeraden om je opzetzwembad buiten te laten staan zodra de temperatuur lager komt dan 5°C. Regen en vorst hebben een negatieve invloed op de liner en het frame van je zwembad en je loopt de kans om schade op te lopen.