Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat voor soort vis is de zeilvis?

2 min read

Zeilvissen (Istiophoridae) vormen een familie van grote vissen uit de orde van baarsachtigen (Perciformes).

Wat eet de zeilvis?

Vormt vaak scholen van 3 tot 30 vissen. Migreert sporadisch tot in de middellandse zee. Voeding: kleinere vis, maar eet ook op de bodem levende organismen. Eetbaar maar meer geliefd gerookt.

Waar leeft de zeilvis?

De zeilvis is een zoutwatervis. De soort komt voor in subtropische wateren in de (Grote, Atlantische en Indische Oceaan) en in de Middellandse Zee.

Wat weegt een marlijn vis?

In tropische gebieden is de marlijn een populaire vis bij sportvissers. Max. lengte/gewicht: 500cm/820kg. Leefgebied/gedrag: Op dieptes van 0 tot -200m.

Wat eet een Pleco algeneter?

Pleco algeneters eten voornamelijk plantaardig maar ook wel dierlijk voedsel. Ze schrapen algen van hout en rotsen, maar eten lang niet alle soorten algen.

Wat mag een algeneter eten?

Behalve aan algen doen ze zich graag tegoed aan rottende plantenrestjes en (restanten) visvoer. Deze algeneters kunnen je dus ook heel goed helpen om je aquarium schoon te houden! Mocht het nodig zijn om je vuurgarnalen bij te voeren, dan kun je ze wat geblancheerde groenten geven.

Wat is de snelheid van een zeilvis?

De vis kan een lengte bereiken van 348 cm. De hoogst geregistreerde leeftijd is 13 jaar. De Pacifische zeilvis is ook het snelste waterdier, met snelheden geregistreerd tot 109 km/h.

Wat is de snelste vis ter wereld?

De zeilvis, officieel de snelste vis ter wereld, kan in korte cycli snelheden van wel 109 kilometer per uur behalen. Vaak jaagt hij in groepen en gebruikt hij zijn snelheid en indrukwekkende rugvinnen om scholen met sardienen of ansjovis samen te drijven.

Kun je Marlijn eten?

In tropische gebieden is de marlijn een populaire vis onder sportvissers, de marlijn wordt ook gebruikt voor menselijke consumptie. De marlijn is familie van de zwaardvis, maar de nauwst verwante soorten zijn de Atlantische blauwe marlijn (Makaira nigricans) en Makaira mazara.

Wat is de zeldzaamste vis?

Het grappige rode visje zwemt niet, maar loopt over de zeebodem. In Tasmanië heeft een team van duikers een nieuwe populatie ontdekt van de familie voelsprietvissen. Het gaat om het geslacht Thymichthys politus.

Wat eet een blauwe marlijn?

Jacht en voeding

De voeding voor een blauwe marlijn bestaat voornamelijk uit inktvis, octopus, schaaldieren en vooral veel vis, waarvan tonijn een van zijn grootste voedingsbronnen is. De blauwe marlijn jaagt door gebruik te maken van zijn snelheid en speer aan de bovenkaak.