Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat voor soort trapas heeft een Trek 1.5 2011?

5 min read

Gevraagd door: Amy Hernandez

68x110mm square taper trapas.

Welke trapas gebruikt Trek?

Trek mountainbike trapassen
Trek mountainbikes gebruiken de BB92 standaard, die BB86 heet op hun aluminium racefietsen. In het verleden heeft Trek de BB95 variant op deze standaard gebruikt op mountainbikes, maar hedendaagse Trek MTB’s hebben allemaal een BB92 frame.

Hoe weet ik welke trapas ik nodig heb?

Om de maat van de benodigde trapas te weten te komen, meet je de binnenkant van het trapashuis in je frame, dat zal 73mm, 70mm of 68mm zijn. Sommige oudere frames kunnen Italiaanse trapassen met schroefdraad hebben, in plaats van de modernere Engelse.

Welke maat trapas heb ik nodig voor mijn mountainbike?

De meeste racefietsen die een trapas met schroefdraad gebruiken zijn 68 mm breed en de meeste cross country/trail mountainbikes 73 mm.

Zijn alle MTB bottom brackets dezelfde maat?

Er zijn 4 breedtes beschikbaar bij BSA trapassen; 68mm, 73mm, 83mm of 100mm. Op deze trapas kun je aan de buitenkant duidelijk zien welke lagers op de fiets gemonteerd zijn. Voor racefietsen is een BSA trapas altijd 68 mm breed. Andere maten, en met name de 73 mm breedte, is gebruikelijk bij mountainbikes.

Is BB92 hetzelfde als PF92?

De binnendiameter van het trapashuis van het frame is 37mm. Een lager met een OD van 37mm wordt direct in het frame geperst. Trek stapt over van het BB90/95 systeem naar wat zij PF92 noemen, wat hetzelfde is als een BB92 (41mm ID shell en 92mm breedte).

Wie gebruikt T47 bottom bracket?

Trek gebruikt T47 bottom brackets met schroefdraad op de nieuwe aluminium Crockett, maar het is iets anders dan de T47 frames en cups die momenteel op de markt zijn. Daarom werkt Trek samen met Praxis Cycles om 85,5 mm brede schalen te gebruiken, die zorgen voor 0,5 mm extra flensdikte.

Wat is het verschil tussen BB30 en BSA?

BSA is Engels standaard en heeft schroefdraad in het gat, meestal gebruikt in shimano, terwijl BB30 Italiaanse standaard is en geen schroefdraad heeft, meestal gebruikt in CP.

Zal elke trapas passen?

Welke trapas je uiteindelijk koopt, hangt tot op zekere hoogte af van het soort frame dat je hebt. Bepaalde framematerialen en aandrijvingen ondersteunen slechts één type trapas. Er zijn tegenwoordig twee hoofdtypen trapassen op de markt, namelijk trapassen met schroefdraad en trapassen met perspassing.

Passen alle cranks op alle trapassen?

In het algemeen kunnen de meeste crankstellen op verschillende trapassen worden gemonteerd, hoewel deze compatibiliteit grotendeels afhangt van de beschikbaarheid van geschikte hardware (zie volgende hoofdstuk). Eventuele incompatibiliteiten hebben vaak te maken met de lengte en/of diameter van de trapas.

Wat is een BB30 crankstel?

Het BB30 trapashuis is meestal 68mm (road) of 73mm (mtb) breed met een binnendiameter van 42mm. Oorspronkelijk was het BB30 systeem ontworpen voor crankspindels met een diameter van 30mm. Frames met BB30 schalen kunnen echter gebruikt worden met crankspindels van andere afmetingen.

Wat is de standaard trapasmaat?

De gebruikelijke trapas met schroefdraad gebruikt cups of adapters met een schroefdraad van 1,37″ x 24 draden per inch (ongeveer 34,8 mm diameter). De meest gebruikte term voor deze standaard is “Engelse” schroefdraad, soms afgekort als ENG.

Heb ik een nieuwe trapas nodig?

Om te controleren of je BB aan vervanging toe is, laat je de ketting van het kleinste kettingblad vallen en draai je de cranks rond. Als er een zijwaartse wiebel is, of een knarsend gevoel, is het tijd voor een nieuwe.

Wat is het verschil tussen BB92 en BB86?

BB86 vs BB92? Geen verschil. Ze zijn één en dezelfde trapas. Nou, BB86 verwijst naar racefietsen met hun 68mm BB shell; BB92 verwijst naar mountainbikes met hun 73mm BB shells.

Wat is een hollowtech trapas?

De HOLLOWTECH-technologie is een ultralichte holle crankarm die door SHIMANO is gemaakt met de eigen smeedtechnologie van het bedrijf die ook de stijfheid behoudt.

Welke cranks werken met de BB92?

Citaat uit de video: Похожие запросы

Welke trapas heeft een trek Marlin 5?

Marlin 5

*Shifter Maat: XS , S , M , ML , L , XL , XXL Shimano Altus M315, 3 speed
Bottom bracket VP BC73, 73mm, cartridge met schroefdraad
Cassette Shimano HG200, 12-32, 7 speed
Ketting KMC Z7, 7 speed
Pedaal VP-536 nylon platform

Hoe lang moet een trapas meegaan?

Wat betreft een trapas, aan de lage kant, misschien 5000 mijl. De basis Shimano die de meeste mensen gebruiken (UN51/55/gelijkwaardig) kan redelijkerwijs 10k+ mijl verwachten. Maar soms heb je pech en krijg je een trapas die misschien 500 mijl meegaat.

Wat is BB86?

Nou, BB86 verwijst naar racefietsen met hun 68mm BB-shell; BB92 verwijst naar mountainbikes met hun 73mm BB-shell. BB90 is Trek’s eigen standaard en is de vreemde eend in de bijt. Net als bij BB30 zitten de lagers direct in het trapashuis. Zowel BB90 als BB30 worden niet zo veel gebruikt als de andere.

Hoe vind ik het serienummer van mijn trek?

U vindt het serienummer van de fiets aan de onderkant van het fietsframe, bij de trapas. Zoek naar een sticker met een streepjescode. Deze sticker bevat ook een reeks letters en cijfers, waarvan vele beginnen met WTU.

Hoe weet ik welk jaar mijn Trek fiets is?

Citaat uit de video: Voor mijn celnummers van vijf wordt dat normaal gesproken het laatste cijfer van het jaar. Dus 1976 zou een 6 zijn 1979 zou een 9 zijn 1980. Zou een 0 zijn. Maar aangezien het eerste cijfer van dit serienummer een M was.

Wat betekenen Trek nummers?

Trek had vroeger genummerde series fietsen. Het eerste cijfer gaf aan welke serie. 1X00, 2X00, en 5X00 waren racefietsen. 3X00, 4X00, 6X00, en 8X00 waren mountainbikes. 7X00 waren hybride fietsen.