Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat moet ik kopen voor mijn nieuwe zwembad?

4 min read

Is Intex beter dan Bestway?

Het eindoordeel. Zoals je kan zien hebben beide merken een grote collectie aan verschillende zwembaden van goede kwaliteit. Hoewel een Bestway zwembad vaak goedkoper is, lijkt de kwaliteit ook iets minder dan een Intex zwembad. Alle zwembaden zijn makkelijk op te zetten.

Wat kan ik het beste onder mijn zwembad leggen?

Om schade aan het zwembad en de grond te voorkomen kan er een ondergrond onder het zwembad worden gelegd. Er zijn 4 soorten ondergrond waar je uit kunt kiezen: Grondzeil. Vloertegels.

  1. Vloertegels. Voor een Intex zwembad zijn vloertegels een zeer gebruiksvriendelijke keuze. …
  2. Intex grondzeil. …
  3. Bodemvilt. …
  4. Bodem- en wandvilt.

Wat kost een compleet zwembad in de tuin?

Een écht zwembad

Gemiddelde kosten: tussen de 6.000 en 40.000 euro. Ga je voor kwaliteit? Dan kan je kiezen voor een écht zwembad voor in je tuin: een ingebouwd zwembad.

Wat kost een zwembad van 8×4?

Voor een groter formaat van 8 op 4 meter leg je gemiddeld tussen de 7000 à 8000 euro neer (excl. plaatsing). De prijzen zijn afhankelijk van de houtsoort en de grootte van het zwembad.

Wat is het beste Opzetzwembad?

Het beste opzetzwembad is volgens ons de Intex Ultra Frame XTR Pool (549 x 132 cm) met een inhoud van 26.423 liter en een zandfilterpomp. Het beste opzetzwembad kost +/- € 1.118. De Intex Mini Frame Pool is een leuk klein opzetzwembadje voor jonge kinderen.

Welk Opzetzwembad is het beste?

Wie het zwembad langer wilt kunnen laten staan zonder telkens het water te moeten verversen, kan het beste kiezen voor een zwembad met filterpomp. Deze filtert het water waardoor het ongewenste vuil eruit wordt gehaald. Een opzetzwembad met filterpomp is wat ons betreft dan de beste keuze.

Welke Zwembadtegels?

Dit hangt er een beetje van af op welke ondergrond je het zwembad gaat opzetten. Wil je het op de stenen in de achtertuin zetten, dan zijn wat dikkere zwembadtegels verstandig. Wordt het zwembad op het gras opgezet, dan kun je met wat dunnere tegels prima toe, of zelfs zonder tegels. Overweeg dan wel een grondzeil.

Welke platen onder zwembad?

Kelders en zwembaden: XPS platen zijn vochtwerend. Omdat ze geen vocht opnemen (en drukvast zijn) kunt u ze gebruiken als vloerisolatie voor een kelder of badkamer. XPS isolatie platen zijn ook uitstekend te gebruiken als ondergrond voor een zwembad of sauna.

Welke ondergrond voor Opzetzwembad?

De ondergrond moet dus volgroeide tuingrond zijn, geen los gestorte grond. Geploegde grond moet worden aangestampt zodat het zwembad niet wegzakt. De grond moet tevens volkomen vlak zijn.

Wat kost een 25 meter zwembad?

Wat kost een zwembad bouwen?

Type zwembad Afmeting van het zwembad Gemiddelde kosten (inclusief btw en arbeid)
Staal 4 x 6 meter € 7.000 – € 9.000
Staal 4 x 10 meter € 9.000 – € 12.000
Polyester 4 x 6 meter € 10.000 – € 25.000
Polyester 4 x 10 meter € 25.000 – € 40.000

Wat kost een plunge pool?

Een plunge pool is in vergelijking met andere zwembaden vrij goedkoop. Daar waar normale zwembaden al gauw €20.000 of meer kost, zijn plunge pools al vanaf 5.000 Euro te koop. Hier komen nog installatie en energiekosten overheen.

Wat kost een binnenzwembad bouwen?

Zo moet je niet alleen beslissen waar het zwembad precies komt (in een kelder, in een speciaal daarvoor gebouwde ruimte, …), je moet ook ruimte voorzien voor een ontvochtigingssysteem. Dat alles maakt dat je voor een binnenzwembad op minstens 90.000 euro exclusief btw moet rekenen.

Wat kost een binnenzwembad per jaar?

Reken op een kost van 300 tot 400 euro per jaar. Hoe beter je het zwembad onderhoud, hoe lager deze kosten zullen zijn. Ook bij slecht weer verandert de waterkwaliteit en moet je producten toevoegen. Enkel in de winter dien je weinig tot geen producten te gebruiken.

Wat kost een zwembad verwarmen per jaar?

Voor een gemiddeld zwembad met gemiddelde temperatuur van 28°C voorzien van een warmtepomp, een solar lamellen afdekking en een zwemseizoen van begin april tot begin oktober moet je in ieder geval rekening houden met een jaarlijks verbruik van 1000 kw. Voor een gezin komt dat op een kostprijs van 260 euro per jaar.

Wat kost een zwembad in de kelder?

Het is dan ook niet zo makkelijk om precies te zeggen hoeveel een zwembad in kelder kost. Maar reken minimaal op zo’n € 80.000. Al is de uiteindelijke prijs wel afhankelijk van een aantal factoren, zoals: De afmetingen van het zwembad.

Wat kost een prefab zwembad?

De kostprijs van een inbouw zwembad van goede kwaliteit bedraagt inclusief plaatsing ongeveer 25.000 tot 35.000 euro (groot zwembad van 10 meter lang en 4 meter breed).

Hoeveel kost het plaatsen van een zwembad?

Het prijskaartje is uiteraard afhankelijk van de grootte van het bad. Reken toch al snel op 25.000 tot 30.000 euro voor een eenvoudig rechthoekig zwembad van pakweg 8 x 4 meter met boordsteen, zandfilter en manueel doek. Voor een automatisch rolluik mag je 5.000 tot 10.000 euro bijtellen.