Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat moet ik doen als mijn waterdruk te hoog is?

3 min read

Om de cv-ketel druk te verminderen moet je de ketel ontluchten. Het laten ontluchten van je cv-ketel is net zo gemakkelijk als het bijvullen. Je hebt een doekje nodig en een ontluchtingssleuteltje om aan de slag te kunnen.

Hoe kan ik de waterdruk verlagen?

De druk op uw cv-ketel kunt u makkelijk verlagen door de cv-ketel te ontluchten of water te laten ontsnappen. In dit geval is het van belang dat u een emmer en een doek bij de hand hebt omdat het leidingwater altijd vervuild is.

Wat is normaal drukverlies voor cv-ketel?

De juiste werkdruk van een CVketel ligt tussen de 1,2 en 2,0 bar. Zodra de ketel onder de 1,5 bar komt raden wij aan de CVketel bij te vullen met water. Het is afhankelijk van uw CV-installatie of dit vaak dient te gebeuren of niet. We raden aan dit elke 3 maanden te controleren.

Hoe kachel ontluchten?

Hoe ga je te werk?

  1. Zet alle radiatoren op de maximale temperatuurstand. …
  2. Schakel de centrale verwarming uit. …
  3. Ga naar de radiator die zich het dichtst bij de verwarmingsketel bevindt. …
  4. Plaats de schroevendraaier of ontluchtingssleutel op de ontluchtingskraan en draai naar links tot er water uitkomt in plaats van lucht.

Waar zit aftappunt cv?

Als er een teveel aan water in je cv-installatie zit, is het noodzakelijk de installatie af te tappen. Dit doe je met behulp van het aftapkraantje. In je cv-installatie zal op één van de radiatoren op de benedenverdieping een aftapkraantje zijn opgenomen (meestal in de (bij-)keuken of hal).

Hoeveel bar cv-ketel te hoog?

De druk van een cvketel is te hoog als je op het display afleest dat er een stand hoger dan 2,0 bar staat. Een te hoge druk op je cvketel zorgt ervoor dat het expansievat gaat slijten. Als de druk nog hoger oploopt, is er een kans dat de drukbeveiliging opengaat.

Hoeveel drukverschil cv?

Normaal is de druk in je CV-ketel tussen de 1,5 en 2 bar. Je kunt dit eenvoudig controleren op de meter die in de CV-ketel zit of op een waterdruk meter die vaak naast de CV-ketel is gemonteerd. Komt de wijzer bij een koud systeem onder de 1,0 bar, dan moet er water toegevoegd worden aan het systeem.

Waar zit aftapkraan radiator?

Waar zit de aftapkraan cv-ketel? Dit punt zit meestal op een radiator in de hal dicht bij de voordeur of in de keuken bij de achterdeur. Er kan dan eenvoudig een slang op worden aangesloten die naar buiten gelegd wordt zodat het cv water weg kan lopen.

Waar zit de aftapkraan?

Deze kraan vindt u aan de voor- of achterkant van uw woning, bijvoorbeeld in de hal of in de keuken. Aftappunten kunnen zowel aparte kranen zijn, als radiatoren waarop een slang kan worden aangesloten.

Hoe werkt een aftapkraan?

Draai eerst de stopkraan dicht en draai daarna het groene, blauwe of zwarte kraantje dat eronder zit open. Er loopt nu al een klein beetje water uit. Tot slot draai je de buitenkraan of de kraan in je schuur of kelder helemaal open: de rest van het water loopt er dan uit. Dit betekent dat je kraan afgetapt is.

Hoe waterleiding leeg laten lopen?

Als u bijvoorbeeld een waterleiding afsluit of gaat repareren, moet u deze eerst leegmaken. Door de aftapper aan te sluiten en te bedienen met de draaiknop bovenop, kunt u het water laten weglopen.

Hoe draai ik de hoofdkraan dicht?

U vindt de hoofdkraan vóór de watermeter. Dus aan de kant waar de waterleiding uw huis binnenkomt. Het pijltje op de watermeter geeft de stroomrichting van het water aan. Draai de rode knop rechtsom (met de klok mee) dicht.