Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat is zwarte schuimkern?

3 min read

Wat is Schuimplaat?

Deze kunststofsoort zie je veel terug in interieurtoepassingen en in de reclamewereld. Er zijn 2 soorten PVC platen: de massieve en de geschuimde plaat. PVC schuimplaten zijn opgebouwd uit een tussenlaag van PVC schuim, met twee dichte toplagen. Door het schuim zijn de platen 2x zo licht als hard PVC.

Wat is PVC schuim?

PVC schuim is een kunststof plaat dat ook wel bekend staat onder de naam Forex. Het bestaat uit twee gelamineerde toplagen en heeft een kern van geschuimd PVC. Deze schuimplaten zijn het meest geproduceerde en toegepaste kunststof ter wereld. Vooral in de reclame-industrie zie je deze kunststof vaak terug.

Waarvan is schuim gemaakt?

De basisingrediënten van schuim zijn twee chemische stoffen: polyol en di-isocyanaat. Als je die twee samenbrengt en mengt met water, dan gebeurt er dit. Het gaat schuimen als een gek. En het verandert van een vloeibare in een vaste stof.

Hoe sterk is PVC plaat?

PVC platen zijn sterk, slagvast, makkelijk te bewerken: zagen en lijmen. De PVC platen zijn niet UV bestendig. U kunt ze wel aflakken met een UV lak. Toepassingen: aftimmering in boten, koelkasten, wanden, bakken en meer.

Hoe sterk is kunststof?

De industrie kan kunststof maken door onder meer gasolie, petroleum en ruwe benzine (nafta) in verschillende delen te scheiden bij verschillende temperaturen. Hierdoor ontstaat dan sterk, goedkoop, niet-giftig materiaal dat geschikt is voor zeer gevarieerde toepassingen.

Hoe sterk is 4 mm plexiglas?

Plexiglas dikte – montage staand

30 cm 3 mm 3 mm
110 cm 3 mm 4 mm
120 cm 3 mm 4 mm
130 cm 3 mm 4 mm
140 cm 3 mm 4 mm

Hoe stevig is plexiglas?

We hebben als vuistregel dat plexiglas ongeveer 30 keer zo slagvast is als glas, maar hoe moet je dat in de praktijk zien? Om deze vraag goed te kunnen beantwoorden moeten we eerst eens kijken naar de soorten belasting die een materiaal kan ondergaan.

Hoe breekbaar is plexiglas?

Het is een transparante, thermoplastische kunststof die vaak wordt gebruikt ter vervanging van glas. Dit komt vooral omdat het veel licht doorlaat (ongeveer 90%) en omdat plexiglas een stuk sterker en minder breekbaar is dan gewoon glas.

Hoe duurzaam is plexiglas?

Plexiglas is duurzaam en verkleurt of verweert niet. Bij goed onderhoud blijft het er vele jaren als nieuw uitzien. Plexiglas heeft dezelfde isolerende werking als gewoon glas. Daarnaast is het UV-bestendig, UV-werend en vochtbestendig.

Wat is sterker plexiglas of polycarbonaat?

Het belangrijkste verschil is de sterkte. Polycarbonaat is de sterkste van de twee en is maar liefst 250 keer sterker dan glas. Bij plexiglas ligt dit getal op 30. Plexiglas is wat veelzijdiger als het gaat om afwerking.

Wat is goedkoper plexiglas of polycarbonaat?

Plexiglas of polycarbonaat als glasvervanger

Plexiglas is dertig keer zo slagvast als gewoon glas, maar ook de helft lichter en een stuk goedkoper.

Hoe stevig is polycarbonaat?

Polycarbonaat is een thermoplastisch polymeer. Een stevig, hard en doorzichtig materiaal. De belangrijkste eigenschap van polycarbonaat is de enorme slagvastheid. Polycarbonaat is namelijk 250 keer sterker dan glas.