Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat is vlassige manen en staart?

4 min read

Wat te doen als je paard schuurt aan zijn staart?

Een wekelijkse controle van de huid van anus, staart, uier en koker, eventueel gevolgd door reiniging met een licht vochtige doek, voldoet ook om schuren door huidirritatie te voorkomen.

Hoe krijg je een staart van een paard dikker?

Als je de staart iets korter knipt dan lijkt deze altijd dikker. Borstel hem pluk voor pluk uit met een mensenborstel, en de haren gaan iets uit elkaar staan waardoor je ook extra volume creëert. Hetzelfde geldt voor de manen. Knip je ze korter, op één lengte, dan lijkt het alsof het paard veel dikkere manen heeft.

Waarom vallen de manen van mijn paard uit?

Passen en wassenEen deken met een verkeerde pasvorm is de voornaamste oorzaak van beschadigde manen – maar ook van die welbekende schuurplekken op de borst en heupen. Het kan even zoeken zijn, maar ook voor jouw paard valt een deken te vinden met een perfecte pasvorm.

Wat helpt tegen maneneczeem?

Voorkomen is beter dan genezen, dus zodra je de eerste knut ziet vliegen pak je je paard goed in met een eczeemdeken. Een eczeemdeken is tot dusver het beste medicijn tegen zomereczeem. Spray je paard en de deken in met een goede anti-vliegenspray.

Wat te doen tegen schuurplekken paard?

Je paard schoonhouden en hem regelmatig controleren op schuurplekken zorgt ervoor dat je schuurplekken vroegtijdig kunt opsporen. Als het deken vies is, kan je het eenvoudig wassen op 30 graden. Bij Kentucky adviseren we om het deken maandelijks te wassen als je het dagelijks gebruikt.

Wat te doen bij schuren?

Wat zou kunnen helpen bij het schurenCorticosteroiden injecties remmen de jeuk, maar kunnen met name bij sobere rassen ernstige bijwerkingen veroorzaken zoals hoefbevangenheid. Dit is dus niet geheel zonder risico. Het afweersysteem van je paard is gebaat bij een regelmatige “schoonmaakbeurt”. Dit noem je detoxen.

Hoe laat je manen sneller groeien?

De vlechten zorgen er eigenlijk voor dat de manen geen klitten kunnen krijgen en dus gewoon door kunnen groeien zonder dat er al te veel haren uit vallen. Nog 1 laatste kleine tip is dat als je paard de goede vitamines binnen krijgt en er ook genoeg van binnen krijgt, dan gaan de manen meestal ook sneller groeien.

Hoe knip je de staart van een paard?

Een paard draagt de staart in ontspanning namelijk altijd iets omhoog en als je hier geen rekening mee houdt, knip je onbedoeld te kort. Let op: als de staart te lang is, kan het paard er bij het achterwaarts lopen op gaan stappen. Knip de staart dus minimaal tot boven de kogel af.

Hoe krijg ik de manen van mijn paard langer?

antennamediatorino.eu
Suggested clip

Hoe krijgt een paard schurft?

Ja, de mijten kunnen van paard op paarden worden overgedragen. Het vervelende van mijten is dat ze buiten het paard zo’n drie weken kunnen overleven. Dus ook via borstels en dekjes kunnen mijten worden overgedragen op andere paarden. Dit kan ook via de bodembedekking in de stal.

Hoe herken je mijt bij paarden?

Mijten zijn piepkleine beestjes, die zich graag nestelen op paardenbenen. Vooral bij paarden met lange sokken en veel haar zie je ze vaak. Mijten veroorzaken jeuk, korstjes en irritatie. Paarden gaan in hun benen bijten, staan te stampen en krijgen schilfers op hun benen die ook wel eens voor mok worden aangezien.

Wat te doen tegen schimmel bij paarden?

De behandeling van schimmel bij paarden bestaat in de eerste plaats uit het wassen met middelen die de schimmel doden, zoals Imaverol (voor je paard alleen te verkrijgen via de dierenarts). Hierdoor worden de eigenlijke schimmels gedood, maar de praktijk wijst uit dat lang niet alle sporen gedood worden.

Hoe was ik mijn paard met Imaverol?

Het volstaat vaak om het paard te wassen met een antischimmelmiddel, bijvoorbeeld Imaverol. Het paard moet dan drie tot vier keer volledig gewassen te worden, met een tussentijd van 3 tot 5 dagen. Dit herhalen is absoluut noodzakelijk om alle schimmelsporen te kunnen doden.

Waar kan schimmel niet tegen?

Doe de chloor op een schuursponsje en ga daarmee over het beschimmelde oppervlakte, waarna de schimmel hopelijk oplost. Ook een mengsel van soda en water doet wonderen, net als bleekwater. Bleek is vooral een goed middel om te gebruiken als soda en chloor niet werken.

Hoe gebruik je Imaverol?

Verdunnen 1 op 50 (100 ml Imaverol op 5 liter water). Imaverol in de verdunde vorm opbrengen met een harde borstel, bij de eerste behandeling helemaal besproeien om ook de nog niet zichtbare plekken te bereiken. Extra informatie: Ontwijk de ogen en neus van het paard en u zelf.

Hoe ziet een schimmel paard eruit?

Schimmelinfecties zijn in eerste instantie te herkennen aan kleine bultjes, waarbij de haren omhoog staan. Naarmate de schimmelinfectie zich verder uitbreidt, veranderen deze bultjes in ronde, kale plekken met schilfers. De meeste paarden hebben geen last van jeuk.

Waar is Imaverol voor?

Imaverol is een diergeneesmiddel ter behandeling van schimmelinfecties (dematophytose) bij honden. Imaverol is een geconcentreerde oplossing voor het wassen van honden.