Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat is randonneuring? Hoe begin je eraan?

4 min read

Gevraagd door: Susan Taylor

Bij randonneuring rijd je een voorgeschreven parcours binnen een tamelijk ruime tijdslimiet, en documenteer je dat je langs een reeks controleposten langs de route bent gereden. Randonnées kunnen een afstand hebben van 100 km tot meer dan 1200 km. Sommige randonnées hebben officials op het parcours.

Hoe word ik een randonneur?

Een renner die een brevet van 200 kilometer (120 mi) in beperkte tijd met succes heeft voltooid, wordt een randonneur genoemd. Dit is een titel voor het leven. Renners die succesvolle evenementen volbrengen, ontvangen een prijs van Audax Club Parisien of een andere randonneurorganisatie.

Wie is een superrandonneur?

De Super Randonneur (SR) titel wordt verdiend door iedere renner die de Super Series brevets (200 km, 300 km, 400 km en 600 km) binnen hetzelfde kalenderjaar (nov-okt) volbrengt. Voor deze titel is ook een aparte SR-medaille beschikbaar.

Wat is een Randonnee?

Een randonnée (uitgesproken als rahn-doe-nay) is gewoon een lange fietstocht, meestal meer dan 100 mijl en soms veel langer. In het gewone wielergebruik verwijst het meestal naar een niet-competitieve langeafstandsrit die voor de veiligheid is getimed, met verschillende controles (of stops) langs de route om de renners eerlijk te houden.

Wat is een randonneurfiets?

Een randonneurfiets kan eigenlijk alles zijn wat menselijk aangedreven is voor dergelijke evenementen met niet veel beperkingen. De algemene omschrijving van een rando-fiets is echter een fiets die het midden houdt tussen een racefiets en een toerfiets.

Hoe lang is een brevet?

Typische brevetlengtes zijn 200, 300, 400, 600, 1.000 of 1.200 km. Zie deze ritten als evenementen.

Hoe spreek je randonneuring uit?

randonneur Uitspraak. ran-don-neur.

Hoe bereid ik me voor op BRM?

Tijdens de BRM Ride

 1. Rij na de start met een comfortabele snelheid, laat je lichaam opwarmen en kom in het ritme. Een vroege haast helpt niet. …
 2. Rijden in een groep helpt. …
 3. In geval van krampen of uitputting, stop er dan niet mee. Weet je nog wat LA zei: "Pijn is tijdelijk en stoppen is voor altijd?.

Hoe neem ik deel aan BRM?

Eerst en vooral. U moet een AIR-abonnee zijn om deel te nemen aan een brevet in India. U moet zich alleen online inschrijven op: http://www.audaxindia.in/member-benefits.php Let bij de inschrijving vooral op de geldigheid van het abonnement.

Wat is een brevetkaart?

Voor bijna elke rit* krijgt u een Brevet Card. De naam komt van het Franse woord voor “certificaat” en wordt gebruikt om te bewijzen dat u elk deel van de route binnen de tijdslimiet hebt afgelegd.

Hoe heet een fietsmarathon?

Marathon mountainbike wedstrijden, vaak aangeduid als cross-country marathon (XCM), zijn een zeer veeleisende vorm van mountainbike wedstrijden over ten minste 40 kilometer (25 mijl) meestal in bergachtig terrein.

Wat is brevet Populaire?

Brevet Populaire (BP)
Deze kortere ritten – meestal tot 200 km – worden Brevet Populaires (BP) genoemd en kunnen gewoonlijk worden gereden met een minimumsnelheid van 10-12,5 km per uur en een maximumsnelheid van 20-25 km per uur. Ze zijn een uitstekende manier om te beginnen met langeafstandsritten.

Is brevet een race?


Citaat uit de video: Похожие запросы

Hoe heet een fietsmarathon?

Marathon mountainbike wedstrijden, vaak aangeduid als cross-country marathon (XCM), zijn een zeer veeleisende vorm van mountainbike wedstrijden over ten minste 40 kilometer (25 mijl) meestal in bergachtig terrein.

Is brevet een race?

Een brevet is geen race, hoewel renners proberen hun persoonlijke beste tijden te verbeteren. Het is een “pass or fail” evenement – je finisht binnen de toegewezen tijd of niet. De resultaten worden alfabetisch gerangschikt, niet op basis van de eindtijd. Voor velen is het doel gewoon om te finishen en verder te gaan dan ooit tevoren.

Hoe lang is een Audax?

Oorspronkelijk moesten deelnemers aan een Audax een bepaalde afstand zwemmen, rennen, wandelen of fietsen in 14 uur, wat ongeveer de tijd was tussen zonsopgang en zonsondergang. De te fietsen afstand bedroeg 200 km.

Wat zijn randonneursturen?

De Rando Bar is ontworpen als een ultra comfortabel stuur voor de hele dag, voor randonneuring, touring, tandems, en ook voor gemengd terrein. Het heeft een aanzienlijke flare voor een brede houding in de dalen. De kromming is traditioneel, rond en open.

Hoe maak ik mijn fiets comfortabeler?

Hoe u uw fiets comfortabeler maakt

 1. Laat uw positie bellen. Met een goede fietspositie moet u urenlang zonder ongemak kunnen rijden. …
 2. Sorteer uw controlepositionering en hendelbereik. …
 3. Verwissel je balkape of grepen. …
 4. Pas bredere banden. …
 5. Verminder de bandendruk. …
 6. Probeer een ander zadel. …
 7. Voeg schorsing toe. …
 8. Beschouw uw kit.