Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat is het nut van een hooivork?

3 min read

Waar gebruik je een mestvork voor?

Een mestvork, ook wel riek, greep of griep genoemd, is een landbouwwerktuig en tuingereedschap waarmee mest en andere zaken op een eenvoudige wijze kunnen worden verplaatst. Het gereedschap heeft de vorm van een vork. Een mestvork heeft meer dan twee tanden en een steel van ca. 1,5 m lang.

Hoeveel tanden heeft een hooivork?

Een hooivork heeft een lange steel met 2 of 3 scherpe tanden om hooi of stro in de vorm van een los product of als pak/baal te verplaatsen. Een lange steel (soms zelfs meer dan 2 meter) is nodig om de hoeveelheid hooi of stro hoog op een hooiwagen te kunnen werpen.

Wat doe je met een riek?

Riek. Een viertandige riek wordt ook wel compost- of hooivork genoemd. Je kunt hem gebruiken om het gazon te beluchten. Ook kun je er planten mee uit de grond halen om ze te verpoten.

Waar koop ik een riek?

Bij Welkoop hebben we vorken en rieken in verschillende soorten. Zoals een paardenstalvork, mestvork of aardappelriek. Ook kun je bij ons een spitvork of hooivork kopen.

Wat is een riek betekenis?

een handwerktuig voor het verplaatsen van bladeren, gras of gewied materiaal in de vorm van een grote vork met smalle tanden.

Welke mestvork?

De keuze van de juiste mestvork is daarbij gebaseerd op de bodembedekking waarop uw paard staat. Zo bestaan er mestvorken voor stro en miscanthus of mestvorken voor vlas en diverse houtkrullen. Staat je paard alleen op stro dan raden we het gebruik van een grove mestvork met 4 tanden aan.

Wat is een Woelriek?

Het alternatief voor spitten is de woelvork, ook wel woelriek of grelinette genoemd. De Biogroei woelvork is de sterkste woelvork op de markt en maakt het eenvoudig om je bodem los te maken.

Wat is een goede Spitvork?

De meeste merken kiezen voor een spitvork gemaakt uit Essenhout. Essenhout is vrij taai en breekt niet snel doormidden. Je kunt flink wat kracht uitoefenen op de vork voordat deze kapot gaat. Ondanks dat het hout sterk is blijft Essenhout buigzaam.

Wat is een Woelvork?

Het is een grote vork die bedoeld is om de grond mee te verluchten en te verkruimelen. Woelvorken zijn verkrijgbaar in verschillende varianten.

Hoe spit je een moestuin om?

Maak voor twee steek diep spitten een geul van 40-60 cm breed en één steek diep. Die grond hou je apart en gebruik je later om de laatste geul te vullen. De grond onderin de geul maak je los met een spitvork. NIET omspitten dus.

Hoeveel m2 spitten per uur?

Eventueel kan je extra bemesting of compost mee onderwerken. Met uitsluitend spitten kan je 40 m2 per uur doen. Als je daarbij ook nog moet bemesten halveert dat: 15 à 20 m2/u. Een hectare spitten kost dus 250 tot 650 manuren.

Hoeveel m3 per dag ontgraven?

Van 2.500 – 4.000 m2 is uitgegaan van een grondverzet van ongeveer 75 m3/uur, waarbij voor circa 50% van de kraantijd een grondwerker aanwezig is. Vanaf 4.000 m2 is uitgegaan van een grondverzet van circa 80 m3/uur, waarbij voor circa 50% van de kraantijd een grondwerker aanwezig is.

Hoe lang duurt ontgraven bouwput?

Het droog ontgraven van de bouwkuip bij het buitenhoofd was gereed. Er is 24 uur per dag en 7 dagen per week met veel materieel tot -11 meter NAP gegraven. We gaan vanaf nat verder graven tot -22 NAP. Dit is circa 130.000 m3 grond en duurt tot en met mei 2020.